iOS 12 beta 2 a fost lansat marți seară pentru dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch ale dezvoltatorilor de aplicații înregistrați pe Apple Developer Center. Noul build al iOS 12 sosește la două săptămâni distanță de iOS 12 beta 1.

Prezentată la începutul lunii iunie, iOS 12 este o actualizare care aduce schimbări majore în sistemul de operare iOS, compania Apple lucrând din greu pentru a le aduce posesorilor de iPhone, iPad și iPod touch nu doar funcționalități noi, ci și îmbunătățiri semnificative în privința performanțelor dispozitivelor (mai ales în cazul celor de generație anterioară).

La capitolul noutăți, iOS 12 introduce pe iPhone X un set de caractere Animoji complet noi, precum și „Memoji” – niște Animoji pe care utilizatorii le pot crea și modifica după bunul plac, urmând ca mai apoi să le poată utiliza în iMessage și FaceTime. Și pentru că tot veni vorba despre aceste două servicii ale Apple, atât Mesaje, cât și FaceTime au primit în noua versiune de iOS o serie de efecte de cameră amuzante, iar FaceTime acceptă acum conversații în grup cu până la 32 de persoane.

Siri a fost și ea un punct de interes în iOS 12, astfel că utilizatorii vor primi Scurtături – o caracteristică bazată pe asistentul virtual personal ce le va permite să creeze automatizări personalizate bazate pe aplicații preinstalate sau de la terți. Acestea vor putea fi activate atât prin comenzi vocale adresate lui Siri, cât și din diferite locuri ale sistemului de operare. În plus, aceeași inteligență artificială din iOS i-a permis companiei Apple să introducă în noua versiune a sistemului de operare și Timp pe ecran – o funcționalitate care oferă un set extins de instrumente de monitorizare și gestionare a timpului petrecut pe iPhone și iPad.

Alături de cele mai sus menționate, iOS 12 introduce și câteva opțiuni noi pentru Nu deranjați (acum este mai simplu ca oricând să oprești notificările și alertele, inclusiv pentru atunci când dormi), precum și Notificări în grup – o caracteristică ce face mai simplă găsirea notificărilor în funcție de aplicația care le-a trimis.

Aplicații precum Bursa, iBooks și Reportofon se bucură și ele de noutăți în iOS 12. Astfel, prima are o interfață complet nouă și este disponibilă și pe iPad, cea de-a doua a fost redenumită în Cărți și vine cu o interfață complet modificată, iar cea din urmă este disponibilă și pe iPad și le oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și sincroniza înregistrările vocale. În plus, Apple a creat și o aplicație Măsurare care este bazată pe ARKit.

Vorbind despre ARKit, trebuie să menționăm că iOS 12 aduce ce-a de-a doua versiune a acestui SDK, oferind noi posibilități, precum experiențe partajate – o funcție ce permite unui grup de persoane să vadă același mediu de realitate augmentată pe dispozitive separate – și persistență – o caracteristică ce permite salvarea experiențelor AR pentru mai multe sesiuni.

Desigur, iOS 12 introduce o mulțime de alte mici modificări pe iPhone, iPad și iPod touch, o parte dintre ele urmând a apărea pe parcursul perioadei de testare. Acestea vor fi menționate în cadrul acestui articol, precum și articolelor de prezentare a următoarelor versiuni beta de iOS 12.

iOS 12 beta 2 are numărul de build 16A5308e și poate fi instalat pe iPhone, iPad și iPod touch din Configurări > General > Actualizare software de către toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja profilul de dezvoltator pe dispozitivul compatibil pe care doresc să îl actualizeze). O versiune beta publică a iOS 12 nu este deocamdată disponibilă, însă ar putea sosi la finele săptămânii în curs sau săptămâna viitoare pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în Apple Software Beta (de altfel, Apple a promis că prima versiune beta publică a iOS 12 va fi lansată până la finele lunii în curs).

Descărcarea iOS 12 beta 2 este posibilă pe toate dispozitivele care acceptă iOS 12, respectiv iPhone 5s (și modelele mai recente), iPad 5, iPad Air (și modelele mai recente), iPad Pro, iPad mini 2 (și modelele mai recente) și iPod touch generația a 6-a.

Alături de iOS 12 beta 2, dezvoltatorii mai pot descărca de pe portalul Apple și tvOS 12 beta 2 și macOS 10.13 beta 2.

iOS 12 Noutăți

 • Baterie: Diagramele pentru nivelul bateriei și activitatea din ultimele 24 de ore au fost redesenate în noua versiune de iOS 12. De asemenea, anumite descrieri din meniul Baterie au fost schimbate.
 • Timp de utilizare: Noua caracteristică din iOS 12 vine dezactivată în mod implicit. În plus, în cel mai recent build de iOS 12 Apple a scos opțiunea de a șterge datele acestei funcționalități și a modificat interfața ce permite adăugarea de limite de timp / aplicație din ecranul principal al meniului Timp de utilizare (în primul build de iOS 12 dacă atingeai o aplicație, erai direcționat către interfața cu limite; acum, însă, îți sunt afișate mai multe detalii despre aplicația respectivă, cum ar fi utilizarea medie zilnică, dezvoltatorul, categoria din care face parte, permițându-ți-se, totodată, să setezi și limita de timp). În plus, această versiune beta aduce și un ecran de întâmpinare nou la activarea acestei funcționalități și un tur al Perioadă de repaus pentru părinți.
  • Timp de utilizare / dispozitiv: a fost adăugată o nouă opțiune de a vizualiza timpii de utilizare pe toate dispozitivele conectate la un cont iCloud sau doar pe un anumit dispozitiv cu iOS 12.
 • Notificări: Meniul Notificări din configurările iOS are acum o ramură care îți permite să oprești sugestiile Siri pentru oricare dintre aplicațiile instalate (iOS 12 îți aduce sugestii Siri cu privire la limitarea notificărilor primite de la aplicațiile pe care nu le folosești adesea; noua funcționalitate din beta 2 te lasă să oprești acele sugestii referitoare la aplicațiile folosite rar dar de la care totuși îți dorești să primești notificări).
 • Reportofon: A fost adăugat un ecran de întâmpinare care îți arată noutățile din aplicația Reportofon.
 • Auto-completare parole (iPhone): A fost creată o nouă interfață pentru meniul care îți propune auto-completarea unui cont din Portchei iCloud.
 • Face ID: Atunci când deblochezi conținut cu Face ID, iPhone X îți spune „Scanare cu Face ID.”
 • Poze: Mărimea textelor din secțiunile Tipuri multimedia și Alte Albume a fost crescută, elementele devenind astfel mult mai lizibile.
 • Podcasturi: Apple a introdus un indicator În redare la capitolele aflate în redare la un anumit moment.
 • Aplicații: Acele aplicații optimizate numai pentru iPhone care sunt instalate pe iPad vor fi afișate în versiunea dedicată iPhone 6/7/8 Plus și nu în versiunea dedicată iPhone 4, ca până acum.
 • Bară de stare: Pictograma pentru servicii de localizare din bara de stare a iOS a fost modificată ușor.
 • Spotlight: Acum sunt afișate și sugestii de site-uri web (cu o pictogramă nouă cu săgeată).

iOS 12 Notițele lansării

General

New Issues

 • The Weather widget isn’t functional in iOS 12 beta 2. (41096139)
 • Updating from iOS 10.2 and earlier to iOS 12 beta 2 via iTunes is not supported. (41215257) Workaround: Update your device OTA to iOS 12 beta 2. Or, first update your device to iOS 11.4 via iTunes or OTA, then use iTunes to update to iOS 12 beta 2.

Resolved Issues

 • The ”Maps Nearby” widget buttons don’t launch the Maps app. (40099072)
 • Opening an iWork document via AirDrop or Files app might cause the device to become unresponsive. (40338520, 40694399)
 • Time Zones might not update automatically. (40499996)
 • When deploying apps to iOS 11 or earlier, JPEG image assets are not included in the compiled .car file. (40507731)
 • Vibration alerts on iPhone 6s and iPhone 6s Plus might be unexpectedly loud.(40524982)

3rd Party Apps

New Issues

 • Netflix might unexpectedly quit when downloading a video. (40653033)
 • Twitter might display a blank login screen. (40910390)
 • Taobao might unexpectedly quit on launch. (40958373)Known Issues
 • Skype might unexpectedly quit after logging in. (39666451)

Accessibility

New Issues

 • Notification action buttons might become illegible when Increase Contrast settings are enabled. (41050794)Resolved Issues
 • Platform Switching for Switch Control is unavailable in iOS 12 beta. (40035312)
 • Sysdiagnose initiation via the Analytics menu item in AssistiveTouch and Switch Control is currently unavailable. (40504710)
 • Newly-created calendar events might be unavailable to VoiceOver. (40555552)

AirPods

New Issues

 • Playback might not pause when only one of the AirPods is removed from your ears. (40824029)

App Store

Resolved Issues

 • Signing into a previously-used sandbox account during the In-App Purchase flow might produce unexpected results. (40639792)

Apple Pay

Resolved Issues

 • When an Apple Pay payment sheet is presented in Safari on a Mac without Touch ID, you won’t be able to confirm the payment if your iPhone or Apple Watch display is off. (40384791)

CarPlay

New Issues

 • CarPlay might not connect to certain vehicles. (40494430) Resolved Issues
 • Alarms are currently unavailable while using CarPlay. (39159434)

HomeKit

New Issues

 • Inviting iOS 11 users who have multiple email addresses associated with their Apple ID to a home might not succeed. (41033550)
 • Workaround: Send the invitation to a different email address or phone number associated with the Apple ID of the iOS 11 user.

iWork

New Issues

 • The navigation button isn’t present in the Share Options sheet while using the Add People feature. (40368764)

Keyboards

Resolved Issues

 • While typing in certain apps, keyboard suggestions may overlap. (40231537)

Model I/O

Resolved Issues

 • In .obj models, the bump semantics in .mtl files don’t map to MDLMaterialSemanticTangentSpaceNormal. (40665817)

Phone & FaceTime

New Issues

 • Group FaceTime calls cannot be initiated between iOS 12 beta 2 and the first iOS 12 beta release. (39873802)
 • Workaround: Users should update to iOS 12 beta 2.
 • Automatic enlargement of the speaker’s tile during a Group FaceTime call is not enabled while using external headphones. (40615683)
 • Workaround: Use the built-in speaker of your iOS device.
 • If a user attempts to enable a SIM PIN the iOS device will lose cellular service. (40958280)
 • Workaround: Restart the iOS device or remove and reinsert the SIM Card.
 • Some FaceTime video calls might be interrupted by a ‘poor connection’ message. (41033989)
 • Workaround: Disconnect the call and try reconnecting.
 • FaceTime might unexpectedly quit on launch. (41189126)
 • Workaround: Use Siri to place a FaceTime call. Resolved Issues
 • The Calls on Other Devices using your carrier account feature is unavailable on iOS 12 beta. (40180205)
 • Users might be unable to configure Call Forwarding. (40362744)
 • During a Group FaceTime call, the text overlay feature might remain invisible until the preview window is moved downward. (40395097)
 • Attempting to add an additional participant to a FaceTime call with many participants might not succeed. (40433480)
 • Wi-Fi Calling might be disabled after updating to iOS 12 beta. (40467667)
 • Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) customers using the Bell network in Canada might experience an error message when attempting to sign up for a cellular plan or when attempting to access ‘Manage Bell Account’. (40556479)
 • During a FaceTime call, iPad Pro (10.5-inch), iPad Pro (12.9-inch) (2nd generation), and iPad (6th generation) don’t send video to the receiving device. (40725406, 40873560)

Known Issues

 • iPod touch (6th generation), iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad mini 2, iPad mini 3, and iPad Air support only audio (no video) during Group FaceTime calls in iOS 12 beta.
 • In iOS 12 beta, Camera Effects in Messages is available only on iPhone SE and iPhone 6s or later and is unavailable on iPad. Camera Effects in FaceTime is available only on iPhone 7 or later and is unavailable on iPad.
 • Wi-Fi calls might end unexpectedly when transitioning from Wi-Fi to cellular while on the T-Mobile network. (39251828)
 • Voicemail notifications might be inconsistent and not appear when the device is locked. (39826861)

Photos

Resolved Issues

 • Search results might be unavailable when using languages other than English. (39781553)

ReplayKit

Resolved Issues

 • There is no default icon for RPBroadcastPickerView.(38813581)

Safari & WebKit

Resolved Issues

 • Rotating the device while viewing a PDF in Safari might prevent the PDF from scrolling or maximizing layout width. (39794462)

New Issues

 • Important: All Screen Time settings will be reset after updating to iOS 12 beta 2. Users must reactivate and reconfigure Screen Time to continue using this feature.
 • When Family Sharing is enabled for an iCloud account, only family members designated Parent/Guardian may disable Screen Time on their device.
 • To enable a Restrictions Passcode on a Child device where the Child has enabled Screen Time, the Parent/Guardian must first disable Screen Time on the Child device and reenable Screen Time from the Parent/Guardian device.
 • If a Child account wishes not to share Screen Time usage with Parent/Guardian accounts, they should either become a Parent/Guardian or leave the iCloud family. (40675329)
 • When ‘Ask For More’ is enabled on a Child device, entering the passcode on the Child device to approve more time still results in a prompt on the Parent/Guardian device.
 • When ‘Ask For More’ is not enabled on a Child device, tapping ‘Ignore Limit’ prompts for the Screen Time passcode. (41060009)

Resolved Issues

 • App usage data isn’t removed after an app has been deleted. (39428587)
 • Screen Time settings don’t sync between devices; however, usage data is synced. (39660477)
 • Usage breakdown by app is unavailable in iOS 12 beta. (39697268)
 • Users might receive multiple Screen Time Weekly Report notifications. (40401895)
 • Apps and Websites might be disabled even after Screen Time is disabled. (40656766)
 • Some child iCloud accounts might not report usage data back to the parent’s device. (40749009)

Siri

New Issues

 • Shortcutsdonatedwithimagescreatedusingthe+[INImageimageWithURL:]API won’t display an image. (40623457) Workaround: Use +[INImage imageWithImageData:]
 • When recording a custom Shortcuts phrase, the user might not be able to tap Done to save the Shortcut. (40862775)
 • When a user connects a playback device such as headphones, the Media Player UI might not display artwork. (40989415) Workaround: Shortcuts developers may verify their images using the Developer switch in Settings > Developer > Display Recent Shortcuts.
 • When Siri’s language is set to Chinese, Japanese, or Korean it isn’t possible to set up “Hey Siri”. (41188020) Workaround: Set up Hey Siri before updating to iOS 12 beta 2, or set up Hey Siri using a different device signed into the same iCloud account.

Resolved Issues

 • Siri might produce unexpected responses to “Where is my…” queries. (39531873)
 • Assigning a value to a parameter which begins with a capital letter throws NSUnknownKeyException. (40464710)
 • When performing a shortcut in Siri, custom responses won’t be included in the confirmation dialog text which Siri reads. (40562557)

UIKit

Resolved Issues

 • PresentingaUIImagePickerControllermightcausetheapptobeterminatedwitha privacy violation if the app does not include the NSMicrophoneUsageDescription key in its Info.plist. (40490417)

Voice Memos

New Issues

 • Voice Memos might not sync between devices even when enabled via Settings > iCloud > iCloud Drive > Voice Memos. (39701488)

Notă: Dacă ai descoperit noutăți în iOS 12 beta 2, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu, mai jos în această pagină.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.