Apple a lansat generația 2019 de MacBook Pro. Grație noilor procesoare Intel din generațiile 8 și 9 cu până la 8 nuclee, noile modele de MacBook Pro cu afișaje de 13 inchi și 15 inchi sunt cele mai rapide laptopuri Mac de până acum.

Potrivit gigantului californian, MacBook Pro 2019 cu procesor Intel i9 cu 8 nuclee (tactat la 2,3GHz și Turbo Boost până la 5GHz) este cu de până la de două ori mai rapid decât un MacBook Pro (2018) cu patru nuclee și cu 40% mai rapid decât modelul precedent de MacBook Pro cu șase nuclee. Acest procesor ultra-performant poate fi adăugat la comandă numai pe modelul de MacBook Pro 2019 cu afișaj de 15 inchi – care vine standard cu un procesor Intel Core i7 cu șase nuclee. MacBook Pro de 13 inchi, pe de altă parte, vine standard cu un procesor Intel i5 cu patru nuclee, din generația a 8-a, dar poate fi configurat, la comandă, cu un procesor Intel Core i7 tot cu patru nuclee, dar tactat la o frecvență de lucru mai mare (2,8GHz vs. 2,4GHz).

Lăsând la o parte noile procesoare, noile MacBook Pro au același design precum toate modelele din 2016 încoace, fapt ce contrazice acele zvonuri potrivit cărora noile modele de MacBook Pro vor avea afișaje de până la  16 / 16,5 inchi. Cu toate acestea, însă, Apple a mai pregătit o „surpriză” la interiorul noilor MacBook-uri Pro.

Deși nu se menționează nimic în comunicatul de presă emis în această seară de gigantul californian, se pare că Apple îmbunătățește pentru al patrulea an la rândul mecanismul fluture introdus pentru prima dată în MacBook și s-ar putea ca de această dată îmbunătățirile să fie în sfârșit un succes. Conform The Loop, noua tastatură din MacBook Pro 2019 folosește un nou material despre care Apple susține că va duce la dispariția problemelor cu care utilizatorii s-au confruntat până acum.

O altă schimbare în noile computere MacBook Pro este cu tastatura. În timp ce Apple susține că majoritatea vastă a clienților săi sunt mulțumiți de tastatură, ei iau în serios plângerile tuturor clienților și lucrează să adreseze orice fel de probleme.

Pentru a rezolva problema, Apple a spus că a schimbat materialul din mecanismul fluture al tastaturii cu unul care ar trebui să reducă în mod substanțial problemele pe care unii dintre utilizatori le-au întâmpinat.

Din păcate, Apple nu menționează care sunt „noile materiale” din tastatura fluture îmbunătățită, dar susține că se vor reduce în mod semnificativ cazurile în care tastatura interpretează o singură apăsare ca fiind două sau ratează anumite apăsări de taste.

Potrivit celor de la The Verge, clienții de MacBook Air (2018) și MacBook Pro (2018) care întâmpină probleme cu tastatura se vor putea bucura de înlocuirea gratuită a acestor tastaturi cu noul model de tastatură dezvoltată de către Apple cu până la patru ani de la data la care au achiziționat computerele. Din păcate pentru utilizatorii modelelor de MacBook Pro din 2016 și 2017, tastaturile lor nu vor putea fi înlocuite cu noua tastatură îmbunătățită.

Făcând abstracție de procesor și tastatura îmbunătățită, MacBook Pro 2019 continuă să aibă „cel mai bun afișaj dintr-un laptop Mac” cu o luminozitate de 500 de niți, varietate largă a gamei cromatice și tehnologie True Tone. În plus, acest computer vine echipat cu cipul Apple T2 pentru securitate sporită, porturi Thunderbolt 3 și difuzoare stereo de bună calitate, ca și modelele precedente.

„Fie că sunt elevi de liceu care excelează la un anumit curs, dezvoltatori care construiesc aplicații de talie mondială sau editori video care creează filme, suntem în mod constant uimiți de ceea ce fac clienții noștri cu MacBook Pro. Acum cu 8 nuclee pentru un spor de performanță incredibil, cu ecranul său Retina impresionant, stocarea rapidă, bateria care ține o zi și macOS, MacBook Pro continuă să fie cel mai bun laptop pentru profesioniști și suntem nerăbdători să îl vedem în mâinile clienților pentru a vedea ce vor face în continuare cu ajutorul său” – Tom Boger, director executiv Apple pentru Marketing Produs Mac.

macbook pro 2019 ecran

MacBook Pro 2019 Preț și lansare

Potrivit Apple, noua generație de MacBook Pro este disponibil deja în magazinele sale din întreaga lume, iar la finele acestei săptămâni va ajunge și în stocurile unora dintre retailerii autorizați (se poate să ajungă și în România până la finele lunii curente).

În ceea ce privește prețul, MacBook Pro 2019 costă la fel de mult precum modelele precedente. Mai precis, versiunea de bază a MacBook Pro de 13 inchi (cea cu 256GB de stocare) pornește de la 1.999€, în timp ce versiunea cu 512GB de stocare pornește de la 2.249€. În ceea ce privește MacBook Pro de 15 inchi, versiunea de bază (cea cu procesor Intel i7 cu șase nuclee, 256GB și Radeon Pro 555x), aceasta pleacă de la 2.799€, în timp ce versiunea cu procesor Intel Core i9 cu 8 nuclee, 512GB de stocare și Radeon Pro 560x are un preț de plecare de 3.299€ la magazinele Apple din Europa.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.