Apple a anunțat rezultatele financiare pentru trimestrul 1 din 2020. Cifra de afaceri a înregistrat o surprinzătoare creștere anuală

- Publicitate -

Compania Apple a emis pe 30 aprilie un comunicat de presă în cadrul căruia anunță rezultatele financiare pentru trimestru 1 din 2020 (trimestrul 2 al anului fiscal 2020 în SUA).

Potrivit comunicatului Apple, cifra de afaceri înregistrată în primul trimestru al anului 2020 a fost de 58,3 miliarde de dolari, în creștere cu 300 de milioane de dolari (sau 1%) față de cifra de afaceri înregistrată în același trimestru al anului 2019 (58 miliarde de dolari), dar totuși mai mică decât cifra de afaceri înregistrată de Apple în T1 2018 (61,1 miliarde de dolari). Din aceste 58,3 miliarde de dolari încasate de Apple, 62% provin din afara SUA.

Profitul înregistrat de compania americană în trimestrul ianuarie-martie a fost de 11,2 miliarde de dolari sau 2,55$ pe acțiune, fiind mai mic cu 360 de milioane de dolari decât profitul de 11,56 miliarde de dolari sau 2,46$ pe acțiune raportat în același trimestru al anului trecut. Această scădere ușoară a profitului companiei americane vine în pofida unei creșteri a marjei profitului de la 37,6% (în T1 2019) la 38,4%.

Așadar, chiar dacă profitul a înregistrat o mică scădere, observăm o ușor surprinzătoare creștere anuală a cifrei de afaceri Apple în perioada ianuarie-martie. Cu toate acestea, cifra de afaceri raportată acum nu se încadrează în ghidajul trimestrial anunțat odată cu rezultatele financiare pe T4 2019 (când se preconiza o cifră de afaceri cuprinsă între 63 și 67 miliarde de dolari), un lucru la care Apple a anunțat încă de la mijlocul lunii februarie că se așteaptă dat fiind faptul că în acel moment se declanșase deja epidemia de coronavirus în China, iar aceasta afecta atât vânzările cât și producția companiei.

„În ciuda impactului global fără precedent al COVID-19, suntem mândri să raportăm că Apple a crescut în ultimul trimestru cu ajutorul recordului stabilit de Servicii și a recordului trimestrial înregistrat de dispozitivele care pot fi purtate. În acest mediu dificil, utilizatorii noștri depind de produsele Apple pentru a rămâne conectați, informași, creativi și productivi. Ne simțim motivați și inspirați nu numai pentru a întâmpina aceste nevoi în moduri inovative, dar și pentru a continua să oferim sprijin (n.r. în lupta împotriva noului tip de coronavirus), începând cu zecile de milioane de măști faciale și viziere personalizate pe care le-am trimis medicilor din întreaga lume și până la milioanele (n.r. de dolari) donate unor organizații precum Global Citizen și Food Found din America” – Tim Cook, director general Apple.

Consiliul director al companiei a stabilit plata de dividende în valoare de 0,82$ la fiecare acțiune (în creștere cu 6% față de anul trecut) până la data de 14 mai. De asemenea, Consiliul a mai autorizat o creștere cu 50 de miliarde de dolari a programului existent de răscumpărare a acțiunilor.

Pentru trimestrul fiscal curent (perioada aprilie-iunie), Apple nu furnizează un ghidaj trimestrial, un lucru care nu ar trebui să ne mai surprindă având în vedere pandemia de coronavirus și incertitudinile generate de acestea. Cu toate acestea, în cadrul teleconferinței organizate după raportarea rezultatelor financiare, Tim Cook a declarat că de la jumătatea lunii aprilie au observat o creștere graduală ușară în toate piețele. Aceasta ar fi datorată programelor de stimulare, noilor produse lansate, dar și faptului că utilizatorii se așteaptă ca această pandemie să dureze puțin mai mult, drept pentru care au început să își cumpere produsele de care au nevoie pentru a lucra de acasă. Din acest motiv, Luca Maesri, directorul economic al Apple, a anunțat că se așteaptă ca în acest trimestru să se înregistreze o scădere a vânzărilor de iPhone și dispozitive care pot fi purtate (AirPods, Apple Watch etc.) și o creștere a vânzărilor de Mac și iPad (raportată la același trimestru al anului trecut).

În rest, oficialii companiei americane au mai anunțat că lucrează la foc continuu la noi produse, chiar dacă o fac de acasă, având pentru anul acesta pregătită cea mai bună gamă de produse noi de până acum. În ceea ce privește noul iPhone SE, cei de la Apple susțin că au observat o cerere importantă pentru acest nou smartphone venită în special de la utilizatorii care doresc un telefon mai mic cu cea mai recentă tehnologie, dar și de la utilizatorii care fac upgrade de la Android, acest nou model fiind „mai rapid decât cele mai rapide smartphone-uri cu Android”.

Revenind la trimestrul fiscal precedent, oficialii Apple au anunțat că încasările generate de serviciile companiei – o categorie care include, printre altele, App Store, iTunes, Apple Music, Apple Pay, AppleCare, Apple TV+, Apple Card Apple News+ și Apple Arcade – au fost de 13,3 miliarde de dolari în T1 2020, fiind cu 17 procente mai mari decât cele înregistrate în T1 2019 (11,5 miliarde de dolari). Mai mult, aceștia au anunțat că această categorie înregistrează o creștere accelerată și în timpul acestei pandemii, observând noi recorduri stabilite deja de Apple News, FaceTime, iMessage și Apple TV+. O creștere importantă a fost înregistrată și de dispozitivele care pot fi purtate, accesorii și dispozitive pentru acasă, categoria aceasta stabilind un nou record de vânzări și încasări de 6,3 miliarde de dolari (în creștere cu 1,2 miliarde de dolari față de anul precedent).

În fine, în ceea ce privește magazinele Apple, compania americană intenționează să le redeschidă pe cele din Australia și Austria în următoarele două săptămâni. Pe parcursul acestei luni, gigantul californian dorește să redeschidă și o parte dintre magazinele din Statele Unite ale Americii, însă va analiza cu atenție în ce orașe și județe este cel mai sigur să o facă. Magazinele Apple din afara Chinei au fost închise începând cu data de 14 martie și, cu excepția unui singur magazin din Coreea de Sud care a fost redeschis în aprilie, restul sunt și în momentul de față închise din cauza pandemiei de coronavirus.

O înregistrare a teleconferinței Apple difuzate live noaptea trecută poate fi ascultată aici.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

MacBook Pro cu ecran Retina de 15 inchi (modelul 2015) – Review

Introdusă în 2006, MacBook Pro este cea mai veche și mai puternică gamă de laptopuri Apple, o...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.