Compania Apple a emis în această noapte un comunicat de presă în cadrul căruia anunță rezultatele financiare pentru trimestru 1 din 2019 (trimestrul 2 al anului fiscal 2019 în SUA).

Potrivit comunicatului Apple, cifra de afaceri înregistrată în primul trimestru al anului 2019 de gigantul californian a fost de 58 miliarde de dolari, în scădere cu 3,1 miliarde de dolari (sau 5 puncte procentuale) față de cifra de afaceri înregistrată în același trimestru al anului 2018 (61,1 miliarde de dolari). Din aceste 58 miliarde de dolari încasate de Apple, 61% provin din afara SUA.

Profitul înregistrat de compania americană în trimestrul ianuarie-martie a fost de 11,56 miliarde de dolari sau 2,46$ pe acțiune, fiind mai mic cu 2,24 miliarde de dolari (sau 10%) decât profitul de 13,8 miliarde de dolari sau 2,73$ pe acțiune raportat în același trimestru al anului trecut.

Observăm, așadar, că atât profitul, cât și cifra de afaceri a companiei americane înregistrează o scădere trimestrială anuală consecutivă, fapt datorat, cel mai probabil, aidoma trimestrului precedent, mai ales vânzărilor slabe pe care le înregistrează actuala gamă iPhone. Spunem „probabil” deoarece Apple a anunțat încă de la finele trimestrului fiscal 3 din 2018 că, începând cu T4 2018, nu va mai prezenta numărul total de dispozitive iPhone, iPad și Mac vândute trimestrial.

Rezultatele trimestrului încheiat în martie ne arată o întărire continuă a bazei noastre instalate de peste 1,4 miliarde de dispozitive active, precum și un record pentru Servicii și un impuls puternic pentru categoriile Accesorii, Acasă și dispozitive care pot fi purtate, care au stabilit un nou record pentru trimestrul 1. Am înregistrat cea mai mare creștere de vânzări de iPad din ultimii șase ani și suntem mai încântați ca niciodată de gama inovativă de produse hardware, software și servicii pe care o avem pregătită. Așteptăm cu nerăbdare să împărtășim mai multe dezvoltatorilor și clienților la cea de-a 30-a ediție a Worldwide Developers Conference, în iunie – Tim Cook, director general Apple.

Trecând mai departe, Apple a mai anunțat că a rambursat investitorilor 27 de miliarde de dolari prin programul de răscumpărare a acțiunilor și dividendelor, precum și că, „datorită încrederii în viitorul companiei și a valorii acțiunilor”, Consiliul a suplimentat cu 75 de miliarde de dolari programul de răscumpărare a acțiunilor, precum a și crescut dividendele cu 5 procente. În aceste condiții, Consiliul director al companiei a stabilit plata de dividende în valoare de 0,77 $ la fiecare acțiune până la data de 16 mai.

Compania din Cupertino se așteaptă ca în trimestrul fiscal curent (perioada mai-iulie) să aibă încasări cuprinse între 52,5 miliarde de dolari și 54,5 miliarde de dolari, o marjă brută cuprinsă între 37 și 38 de procente, costuri de operațiuni cuprinse între 8,7 miliarde $ și 8,8 miliarde $ și alte cheltuieli sau încasări de 250 milioane de dolari.

Începand cu ora 0:00 (1 mai), veți putea asculta în direct teleconferința Apple în cadrul căreia vor fi discutate aceste rezultate financiare și vor fi prezentate alte realizări ale companiei de către directorul general, Tim Cook, și de către directorul economic, Luca Maesri.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.