Toată gama iPhone 12 va avea afișaje OLED. Iată și prețul modelelor

- Publicitate -

iPhone X, primul model de iPhone cu afișaj OLED este și cel care a stabilit prețul de pornire al tuturor modelelor ulterioare cu afișaje OLED. iPhone X, iPhone Xs și iPhone 11 Pro au avut fiecare un preț de pornire, în SUA, de 999$ și nu au fost comercializate mai ieftin direct de către Apple (în cazul iPhone X și al iPhone Xs, Apple a preferat să le retragă de pe piață la introducerea modelelor noi). Ei bine, acest lucru ar urma să se schimbe odată cu iPhone 12.

Potrivit unor informații obținute de YouTuber-ul Jon Prosser de la aceleași surse din cadrul Apple care au indicat precis data lansării iPhone SE, gama iPhone 12 va include patru modele și toate vor avea afișaje OLED. Se pare că două dintre modele vor fi în continuare „Pro”, iar două modele vor fi non-„pro”, prețul celui mai ieftin iPhone cu afișaj OLED urmând a ajunge anul acesta la doar 649$. Prin comparație, cel mai ieftin model de iPhone din gama actuală (iPhone 11) are afișaj LCD și un pre de pornire de 699$, care este cu 50$ mai mic decât a fost la lansare prețul de pornire al predecesorului său, iPhone XR.

Potrivit lui Prosser, gama iPhone 12 va cuprinde următoarele modele și va avea următoarele prețuri de pornire (în SUA):

  • iPhone 12 cu afișaj OLED de 5,4 inchi (cod intern D52G; model non-Pro): de la 649$;
  • iPhone 12 cu afișaj OLED de 6,1 inchi (cod intern D53G; model non-Pro; succesor al iPhone 11): pret de la 749$
  • iPhone 12 Pro cu afișaj OLED de 6,1 inchi (cod intern D53P; succesor al iPhone 11 Pro): de la 999$
  • iPhone 12 Pro Max cu afișaj OLED de 6,7 inchi (cod intern D54P; succesor al iPhone 11 Pro Max): de la 1.099$

Toate aceste patru modele de iPhone urmează să aibă afișaje OLED și compatibilitate pentru 5G, fapt indicat în trecut și de către Ming-Chi Kuo. La fel ca și în cazul gamei iPhone 11, modelele mai accesibile de iPhone 12 vor avea camere cu două obiective, în timp ce modelele „Pro” vor avea camere cu trei obiective și un scaner LiDAR similar celui întâlnit pe iPad Pro generația a 4-a.

Așadar, după cum ni s-a mai spus și în trecut, în gama iPhone de anul acesta vor fi două modele „non-Pro”, Apple urmând a introduce, pe lângă cel cu afișaj de 6,1 inchi, și un model mai mic, cu afișaj de 5,4 inchi. Schimbări vor fi și în cazul modelelor „Pro”, acestea urmând a avea afișaje cu diagnonala puțin mai mare decât modelele existente (iPhone 11 Pro are afișaj de 5,8 inchi, iar iPhone 11 Pro Max are un afișaj de 6,5 inchi). Totuși, acestea din urmă vor fi comercializate la aceleași prețuri precum modelele din gama actuală, în timp ce iPhone 12 cu afișaj de 6,1 inchi ar urma să fie mai scump cu 50$ decât este iPhone 11 în momentul de față. Surpriza este, însă, modelul cu afișaj de 5,4 inchi, care va face ca noua gamă să aibă un preț de plecare mai mic, chiar dacă toate modelele vor avea acum afișaje cu tehnologie OLED (Prosser presupune că introducerea afișajului OLED pe un model mai accesibil se datorează faptului că Apple ar avea un nou furnizor pentru aceste afișaje – BOE).

Pe lângă tehnologia folosită, mai sunt și alte aspecte care interesează atunci când vine vorba despre afișajele noilor modele de iPhone. Unul dintre acestea este rata de reîmprospătare, mai ales că în ultima vreme tot mai multe telefoane de top au o rată de reîmprospătare de 90Hz sau chiar de 120Hz. Se zvonește că iPhone 12 va fi prima generație de iPhone cu afișaje „ProMotion”. Această tehnologie este disponibilă pe iPad Pro de câțiva ani și oferă o rată de reîmprospătare a ecranului de 120Hz, făcând toate animațiile și mișcările să se desfășoare vizibil mai fluid decât pe afișajul de 60Hz al modelelor de iPhone din prezent. Jon Prosser nu ne oferă acum detalii despre modelele de iPhone care vor avea ProMotion, însă este foarte puțin probabil ca modelele non-Pro să aibă această tehnologie.

În fine, trebuie punctat faptul că iPhone 12 vor fi anunțate abia în luna septembrie, drept pentru care se poate ca planurile Apple să se mai schimbe până atunci.

Sursa foto: EverythingApplePro

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de...

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center....

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
362UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la aproximativ...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului de operare pentru Apple Watch sosește la...

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la o...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.