Un prototip al iPhone 12 Pro Max ne prezintă designul nou, ecranul cu ramă mai îngustă, scanerul LiDAR și nu numai

- Publicitate -

YouTuber-ul EverythingApplePro a publicat astăzi un videoclip realizat în colaborare cu Max Weinbach în care ne prezintă un prototip al iPhone 12 Pro Max bazat pe un CAD provenit aparent de la un partener Apple.

Prototipul prezentat în videoclipul încorporat mai jos ne confirmă multe dintre zvonurile apărute în ultimele luni, arătându-ne un model de iPhone regândit, cu design diferit de cel rotunjit pe care l-am tot văzut de la iPhone 6 încoace. Împrumutând elemente de design de la iPhone 5 / 5s și iPad Pro (generațiile 3 și 4), iPhone-ul 12 Pro Max prezentat acum are o ramă dreaptă din oțel inoxidabil, muchii teșite, și două panouri de sticlă care sunt, de asemenea, drepte . Prin comparație, gama iPhone 11 Pro are un cadru curbat din oțel inoxidabil și două panouri de sticlă 2.5D (curbate la margini pentru o îmbinare perfectă cu rama metalică).

Iată și alte câteva idei despre noul iPhone extrase din clipul video, cu mențiunea că prototipul este bazat pe un CAD din luna ianuarie și ne prezintă un dispozitiv finalizat în proporție de 70%, conform celor care ni-l prezintă:iphone 12 pro max prototip

 • Are afișaj OLED de 6,7 inchi, fiind mai mare cu 0,2 inchi decât afișajul celui mai mare iPhone actual – 11 Pro Max.
 • Datorită creșterii în dimensiune a ecranului, iPhone 12 Pro Max va fi puțin mai lat și mai lung decât modelul pe care îl va înlocui, urmând a avea o lungime de 160,8 mm și o lățime de 78 mm. Prin comparație, iPhone 11 Pro Max are o lățime de 77,8 mm și o lungime de 158 mm.
 • Este mai subțire cu 0,7mm decât iPhone 11 Pro Max, măsurând numai 7,4 mm.
 • Rama ecranului va fi considerabil mai îngustă față de cea a iPhone 11 Pro Max. Astfel, dacă modelul actual are o ramă de 2,52 mm, noul model va avea, conform informațiilor prezentate, o ramă de doar 1,55 mm.
 • Fiind mai vechi, CAD-ul prezintă un panou frontal cu același decupaj mare ca și la modelele actuale de iPhone 11. Autorii prototipului susțin însă că iPhone 12 Pro va avea un „breton” mai îngust, fapt confirmat atât de amplasarea camerelor de pe spate, cât și de unele zvonuri mai vechi. Totuși, ei notează că nu știu cu exactitate cât de mic va fi noul decupaj și ce formă va avea cu exactitate, prototipul realizat prezentându-ne un decupaj bazat cel mai probabil pe cel văzut într-o ilustrație din iOS.iphone 12 pro max lateral
 • Noul profil mai subțire va aduce cu el o protuberanță pentru camere ce va ieși puțin mai mult în afară (1,26 mm față de 1,21 mm). Cu toate acestea, camerele nu vor mai ieși atât de mult în exteriorul acestei protuberanțe.
 • Protuberanța pentru camere este cu 5 mm mai lată decât cea a iPhone 11 Pro, dar și mai lungă puțin. Astfel, ea are acum aceeași lungime pe toate laturile, formându-se un pătrat cu colțurile rotunjite (la iPhone 11 era mai mult un dreptunghi, lungimea fiind mai mare decât lățimea).
 • Deși s-a zvonit că va avea 4 camere, iPhone 12 Pro va avea în continuare 3 camere, dar obiectivele acestora vor avea un diametru mai mare, fapt ce ne sugerează că Apple va aduce unele îmbunătățiri pentru acestea.
 • Cel de-al patrulea decupaj din protuberanța de pe spatele noului model va fi pentru un scaner LiDAR similar celui întâlnit pe iPad Pro generația a 4-a. Datorită acestuia, camera cu obiectiv ultra larg a fost mutată în partea dreaptă sus a protuberanței, blițul a fost mutat în centru, iar microfonul a rămas jos, dar a fost mutat pe mijloc.
 • Sertarul pentru SIM a fost mutat în partea stângă a dispozitivului, sub butoanele pentru volum.
 • În locul unde era sertarul pentru SIM, pe iPhone 12 Pro Max din prototip și CAD-uri apare un decupaj care ne sugerează că s-ar putea să vedem un Smart Connector similar celui întâlnit pe iPad Pro pentru Apple Pencil.
 • Vor fi șase grile pentru difuzor în partea dreaptă a conectorului Lightning și nu 7 ca și la modelul precedent.
 • Difuzoarele vor fi mai puternice cu 10-15%.
 • Butonul lateral va fi poziționat puțin mai jos (probabil pentru a-l face mai accesibil având în vedere creșterea în dimensiuni).
 • Antenele de pe rama iPhone-ului vor fi mai late – 1,83 mm, față de 1 mm la iPhone 11 Pro (probabil pentru 5G).
 • Noul iPhone va fi disponibil și pe bleumarin, această culoare putând să înlocuiască verdele nocturn de pe modelele actuale.

În plus, Max Weinbach susține că Apple testează noi culori pentru iPhone 12 (succesorul iPhone 11). Printre acestea se numără bleu, violet și oranj deschis, însă nu se știe cu ce finisaje va veni acest model. De asemenea, Weinbach a adăugat și un detaliu referitor la caracteristica CarKey descoperită în versiunile beta ale iOS 13.4 – Apple încearcă să ofere această funcționalitate de deblocare și pornire a mașinilor pentru toate mărcile, lucrând cu mai multe brand-uri printre care s-ar număra și Tesla.

Apple urmează să lanseze anul acesta încă patru modele noi de iPhone în trei dimensiuni diferite – un iPhone de 5,4 inchi, unul de 6,7 inchi și două de 6,1 inchi. Se pare că un model de 6,1 inchi și cel de 6,7 inchi despre care am vorbit mai sus ar fi modelele „Pro”, în timp ce celălalt model de 6,1 inchi și cel de 5,4 inchi vor succede iPhone 11 / XR.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de...

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center....

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
362UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la aproximativ...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului de operare pentru Apple Watch sosește la...

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la o...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.