Valoarea actiunilor Apple scade cu 85%. Iata ce trebuie sa stii

- Publicitate -

Apple_Store_5th_Avenue_NYC

La sfarsitul lunii aprilie, in cadrul conferintei trimestriale de prezentare a rezultatelor financiare, Apple a anuntat ca isi va diviza actiunile pentru prima data in ultimii noua ani. De la acel anunt, actiunile companiei Apple au crescut cu 23 de procente, adica peste 100 de miliarde de dolari pentru actionarii companiei Apple. Alti factori care a ajutat la cresterea importanta a valorii actiunilor companiei Apple in ultimele saptamani sunt cresterea cu inca 30 de miliarde de dolari a bugetului alocat pentru rascumpararea de actiuni, achizitionarea companiilor Beats Electronics si Beats Music, precum si previzualizarea viitoarelor versiuni ale sistemelor de operare pentru iPhone, iPad si Mac, dar si a unor instrumente atractive pentru dezvoltatorii de aplicatii si investitori.

Divizarea actiunilor este cel mai important dintre factorii susmentionati, compania Apple anuntand ca incpand cu data de 6 iunie va diviza toate actiunile in raport de 7 la 1, ceea ce inseamna ca fiecare actionar al companiei va primi 6 actiuni aditionale pentru fiecare actiune detinuta in prezent la Apple. Asta inseamna ca mult mai multi investitori vor fi din nou atrasi de compania Apple, iar valoarea sa pe piata bursiera va creste semnificativ in urmatoarea perioada. Despre divizarea actiunilor Apple trebuie sa stii urmatoarele:

Mai multi investitori

Motivul pentru care mai multi actionari vor veni la Apple este unul mai degraba psihologic decat logic. Divizarea actiunilor la un pret de schimb mai mic duce la cresterea numarului de actiuni tranzactionate pe piata. Cu toate ca valoarea companiei Apple ramane la fel, pretul mai mic atrage mai multi investitori care in trecut au stat departe de actiunile Apple tocmai pentru ca aveau o valoare prea ridicata. Apple, deci, a efectuat aceasta divizare din dorinta de a atrage mai multi investitori printr-un pret mai mic care face sa para ca ele sunt mai convenabile. Luni, 9 iunie, la deschiderea pietei bursiere, Apple va vedea daca tactica preluata de la alte companii mari va functiona.

Divizarea actiunilor in raport de 7 la 1 inseamna ca fiecare investitor Apple va primi sase actiuni pentru fiecare actiune detinuta pana la 2 iunie. Aceasta noua distribuire inseamna cresterea actiunilor Apple de la aproximativ 861 de milioane pana la 6 miliarde.

Captură de ecran din 2014.06.09 la 09.45.41

Daca vineri, Apple a inchis bursa la o valoare de 645,57 $, la deschiderea pietei bursiere de luni valoarea unei actiuni Apple va ajunge undeva pe intervalul 90-95$. Chiar in ziua de luni, este probabil ca foarte multi investitori sa se arunce sa cumpere un numar mare de actiuni la Apple, ceea ce va duce la cresterea imediata a valorii unei actiuni Apple si ar putea ajuta ca in scurt timp o actiune la Apple sa valoreze peste 100€.

Un prestigiu mai mare pentru Apple

Cu toate ca Apple nu a anuntat in mod clar ceea ce isi doreste in urma divizarii valorii actiunilor, pretul mai mic ar putea ajuta firma din Cupertino sa fie inclusa in primele 30 de actiuni ale Mediei Industriale a Indicelui Dow Jones. Dupa noua masura financiara, compania Apple s-ar putea potrivi perfect cerintelor Dow Jones, nu doar datorita popularitatii porduselor sale, ci si veniturilor anuale de 171 miliarde de dolari.

Apple a avut pana acum un pret prea mare pe piata bursiera care o facea nepotrivita pentru Dow. Comitetul Dow Jones a descurajat alegerea companiilor ale caror preturi per actiune au o valoare mai mare de 300$, dar Visa este singura companie din Dow Jones care are o valoare a actiunilor de peste 200 $.

Foarte aproape de a atinge valoarea istorica maxim a unei actiuni

Inaintea divizarii, recordul companiei Apple in ceea ce priveste valoarea actiunilor a fost de 705.07$, atins in anul 2012. Dupa divizare, acest record trebuie recalculat, asa ca 100,72$ este valoarea pe care trebuie sa o atinga o actiune Apple inainte de a depasi pretul istoric. Apple s-a listat pe piata bursiera in luna decembrie a anului 1980, iar valoarea unei actiuni pe atunci era de 39 de centi (recalculata dupa preturile actuale).

Asadar, luni, 9 iunie, la deschiderea pietei bursiere, valoarea unei actiuni Apple va scadea cu 85 de procente, dar asta nu inseamna ca investitorii fug de Apple, ci pur si simplu fiecare actiune a fost divizata pentru a fi introduse pe piata mai multe titluri de proprietate si atrage mai multi investitori. Multumita acestei masuri financiare, piata bursiera ar putea rasplati compania Apple prin tranzactionarea unui numar imens de actiuni ce ar duce la o crestere a valorii companiei din Cupertino pe piata bursiera.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.