Apple anunta lansarea unei noi aplicatii Poze pentru OS X Yosemite

0
275

apps_photos-1

In cadrul evenimentului special de la WWDC 2014, compania Apple a prezentat, printre altele, iOS 8 si OS X Yosemite. In dezvoltarea celor doua versiuni noi ale sistemelor de operare, compania Apple a acordat o atentie importanta fotografiilor. Anuntand o aplicatie Poze pentru iPhone si iPad cu multe instrumente noi si utile, dar si stocarea iCloud a imaginilor inregistrate de pe iPhone sau iPad, compania Apple a venit in sfarsit cu o veste buna pentru posesorii de Mac. Daca detineti un Mac, atunci cu siguranta stiti ca aplicatia iPhoto (care vine preinstalata ca si solutie de stocare si editare a imaginilor) este departe de a fi o aplicatie ce poate fi folosita. Incepand cu OS X Yosemite, compania Apple va oferi utilizatoriloir o noua solutie pentru fotografii prin lansarea unei aplicatii Poze dedicate pentru Mac.

Noua aplicatie de gestionare si editare a imaginilor de pe Mac va fi o oglinda a aplicatiei Poze de pe iOS 8, avand nu doar o interfata utilizator asemanatoare, ci si aceleasi instrumente de editare si administrare a bibliotecilor foto si a fotografiilor. Apple promite ca noua aplicatie va inlatura intarzierile aplicatiei iPhoto, prin optimizarile care vor oferi o derulare lina chiar si prin cele mai incarcate biblioteci cu imagini. Vizualizarile Momente, Colectii si Ani de pe iOS 7 si iOS 8 vor fi oferite in noua aplicatie Poze pentru Mac, grupand imaginile si clipurile video in categorii mai usor de urmarit dupa data la care au fost inregistrate si locatie.

OS-X-Photos-2015

Din demonstratia facuta de catre Apple la WWDC 2014, am vazut ca aplicatia Poze are o interfata utilizator mult simplificata fata de cea a iPhoto, imbinandu-se perfect cu noul stil de design adoptat de catre Apple si pentru sistemul de operare pentru Mac. Fiecare imagine stocata pe noua aplicatie va putea fi editata simplu si rapid, o serie de instrumente identice celor oferite si pe iOS 8 urmand sa se gaseasca si pe noua aplicatie pentru computere.

Pentru stocare, noua aplicatie Poze va oferi nu mai putin de 5 GB prin iCloud gratuiti, utilizatorii putand opta si pentru mai multa stocare, platind de la 0,89 € pe luna. Mai multe detalii despre stocarea iCloud si planurile oferite de catre Apple sunt disponibile in acest articol.

Din pacate, cu toate ca versiunea finala a OS X Yosemite va fi lansata in toamna acestui an, utilizatorii nu se vor bucura de la inceput de noua aplicatie Poze. Compania Apple a anuntat ca ea va fi introdusa pe Mac printr-o actualizare software lansata la inceputul anului 2015.

- Reclamă -