Apple a lansat iOS 13 Golden Master pentru dezvoltatorii de aplicații

0
695
ios13 poze

Apple a lansat marți seară versiunea Golden Master a iOS 13 pentru dezvoltatorii de aplicații înscriși în Apple Developer Center. Noul build al sistemului de operare sosește la trei săptămâni distanță de iOS 13 beta 8 și la aproximativ trei luni de când această actualizare a fost prezentată la WWDC 2019.

Dezvoltatorii înregistrați pe Apple Developer Center care au descărcat pe dispozitivul / dispozitivele iPhone sau iPod touch profilul iOS 13 vor putea descărca versiunea Golden Master a acestei actualizări direct din sistemul de actualizare software.

Fiind Golden Master, această versiune de iOS 13 are exact același build pe care îl va avea și versiunea publică și finală de iOS 13 pe care Apple o va lansa pentru toată lumea joia viitoare, pe 19 septembrie, conform anunțului făcut astă-seară.

O versiune Golden Master a iPadOS 13 nu este disponibilă, această actualizare urmând a fi lansată abia la finele lunii curente.

iOS 13 este versiunea celei mai recente actualizări majore aduse sistemului de operare pentru iPhone și iPod touch, în timp ce iPadOS este denumirea dată sistemului de operare desprins din iOS care va rula exclusiv pe iPad de acum înainte. În linii mari, cele două sisteme de operare introduc aceleași noutăți, diferența fiind aceea că iPadOS aduce o serie de caracteristici speciale pentru iPad, cum ar fi un sistem de multitasking mai performant, un nou ecran principal, compatibilitate îmbunătățită cu Apple Pencil șamd.

iOS 13 și iPadOS reprezintă, așadar, două actualizări foarte încărcate cu noutăți. Una dintre cele mai așteptate caracteristici este noul Mod întunecat, care schimbă felul în care arată și se simte sistemul de operare – de la ecranul principal și meniuri la aplicații. Acest mod poate fi activat automat sau manual de către utilizatori și promite să facă afișajul dispozitivelor mai ușor de urmărit în diferite condiții.

iOS 13 și iPadOS mai vin și cu o serie de actualizări majore pentru unele dintre aplicațiile preinstalate. Poze, spre exemplu, a fost refăcută, primind o filă Poze, care adună întreaga bibliotecă foto a utilizatorilor, arătându-le cele mai importante capturi dintr-o zi, lună sau un an. De asemenea, această aplicație are acum și o serie nouă de instrumente de editare foto și, pentru prima oară, instrumente de editare video. Aplicația Hărți a primit și ea o actualizare majoră, având acum un mod „Privire împrejur” similar Google StreetView, precum și o caracteristică intitulată Colecții. Mementouri a fost reproiectată din temelii pentru a fi mai ușor de folosit și pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a-și organiza mai bine sarcinile, aplicația Mesajea primit profile de utilizator și noi caracteristici pentru Memoji și Animoji, iar aplicațiile Găsire amici și Găsire iPhone/iPad/iPod au fost comasate, primind inclusiv caracteristica de a localiza un dispozitiv iOS / iPadOS / macOS fără ca acesta să fie conectat la internet.

În plus, noile versiuni ale sistemelor de operare de la Apple vin cu un nou indicator de volum și Silențios, precum și cu o nouă caracteristică Autentificare cu Apple. Aceasta din urmă le oferă utilizatorilor o modalitate sigură și convenabilă de a se loga în aplicații și pe site-urile web, fiind o veritabilă alternativă la serviciile similare oferite de către Google și Facebook – Apple oferă chiar și posibilitatea de a folosi adrese de e-mail aleatorii și unice astfel încât să nu prezinți site-urilor web datele tale reale. De asemenea, iOS 13 sosește cu o nouă interfață pentru Apple CarPlay, permite conectarea mai multor perechi de AirPod-uri la un singur dispozitiv, aduce o nouă voce pentru Siri, precum și posibilitatea ca asistentul să detecteze mai multe voci pe HomePod.

Pentru mai multe detalii cu privire la principalele caracteristici noi din iOS 13 și iPadOS, accesați acest articol (iOS 13) sau pe acesta (iPadOS).

În plus, în iOS 13 beta 2 / iPadOS beta 2, Apple a adus schimbări pentru Fișiere, Timp de utilizare, Mod Portret, Notițe, Mesaje, Calendar șamd. (mai multe detalii aici). iOS 13 beta 3 / iPadOS beta 3 a venit cu noutăți pentru App Store, Locuință, FaceTime, centru de control etc. (mai multe detalii aici). iOS 13 beta 4 / iPadOS beta 4 a introdus îmbunătățiri pentru 3D Touch, Mesaje, meniul de partajare șamd (mai multe detalii aici). iOS 13 beta 5 / iPadOS beta 5 au venit cu îmbunătățiri pentru afișarea pictogramelor pe iPad, meniul de partajare, Activitate, Scurtături șamd. (mai multe detalii aici). iOS 13 beta 6 / iPadOS beta 6 au introdus îmbunătățiri pentru mod întunecat, Safari, actualizarea unor politici, rezolvarea de erori șamd. (mai multe detalii despre noutățile din iOS 13 beta 6 sunt disponibile aici). iOS 13 beta 7 / iPadOS beta 7 au introdus îmbunătățiri pentru mod întunecat, 3D Touch, Găsire șamd. (mai multe detalii despre noutățile din iOS 13 beta 7 sunt disponibile aici).

iOS 13 Golden Master pentru utilizatorii înscriși în programul Apple Software Beta va fi lansat în zilele care urmează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.