Apple a lansat iOS 13 beta 4 și iPadOS beta 4 pentru dezvoltatori. Iată tot ce aduc nou (x11)

0
2206
prezentare ios 13

iOS 13 și iPadOS beta 4 au fost lansate de către Apple în această seară și pot fi descărcate de către toți dezvoltatorii de aplicații înregistrați pe Apple Developers Center. Cea de-a patra versiune beta a actualizărilor aduse sistemelor de operare pentru iPhone, iPod touch și iPad sosește la două săptămâni distanță de cea de-a treia și introduce o serie de caracteristici noi și îmbunătățiri.

iOS 13 este versiunea celei mai recente actualizări majore aduse sistemului de operare pentru iPhone și iPod touch, în timp ce iPadOS este denumirea dată sistemului de operare desprins din iOS care va rula exclusiv pe iPad de acum înainte. În linii mari, cele două sisteme de operare introduc aceleași noutăți, diferența fiind aceea că iPadOS aduce o serie de caracteristici speciale pentru iPad, cum ar fi un sistem de multitasking mai performant, un nou ecran principal, compatibilitate îmbunătățită cu Apple Pencil șamd.

iOS 13 și iPadOS reprezintă, așadar, două actualizări foarte încărcate cu noutăți. Una dintre cele mai așteptate caracteristici este noul Mod întunecat, care schimbă felul în care arată și se simte sistemul de operare – de la ecranul principal și meniuri la aplicații. Acest mod poate fi activat automat sau manual de către utilizatori și promite să facă afișajul dispozitivelor mai ușor de urmărit în diferite condiții.

iOS 13 și iPadOS mai vin și cu o serie de actualizări majore pentru unele dintre aplicațiile preinstalate. Poze, spre exemplu, a fost refăcută, primind o filă Poze, care adună întreaga bibliotecă foto a utilizatorilor, arătându-le cele mai importante capturi dintr-o zi, lună sau un an. De asemenea, această aplicație are acum și o serie nouă de instrumente de editare foto și, pentru prima oară, instrumente de editare video. Aplicația Hărți a primit și ea o actualizare majoră, având acum un mod „Privire împrejur” similar Google StreetView, precum și o caracteristică intitulată Colecții. Mementouri a fost reproiectată din temelii pentru a fi mai ușor de folosit și pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a-și organiza mai bine sarcinile, aplicația Mesaje a primit profile de utilizator și noi caracteristici pentru Memoji și Animoji, iar aplicațiile Găsire amici și Găsire iPhone/iPad/iPod au fost comasate, primind inclusiv caracteristica de a localiza un dispozitiv iOS / iPadOS / macOS fără ca acesta să fie conectat la internet.

În plus, noile versiuni ale sistemelor de operare de la Apple vin cu un nou indicator de volum și Silențios, precum și cu o nouă caracteristică Autentificare cu Apple. Aceasta din urmă le oferă utilizatorilor o modalitate sigură și convenabilă de a se loga în aplicații și pe site-urile web, fiind o veritabilă alternativă la serviciile similare oferite de către Google și Facebook – Apple oferă chiar și posibilitatea de a folosi adrese de e-mail aleatorii și unice astfel încât să nu prezinți site-urilor web datele tale reale. De asemenea, iOS 13 sosește cu o nouă interfață pentru Apple CarPlay, permite conectarea mai multor perechi de AirPod-uri la un singur dispozitiv, aduce o nouă voce pentru Siri, precum și posibilitatea ca asistentul să detecteze mai multe voci pe HomePod.

Pentru mai multe detalii cu privire la principalele caracteristici noi din iOS 13 și iPadOS, accesați acest articol (iOS 13) sau pe acesta (iPadOS).

În plus, în iOS 13 beta 2 / iPadOS beta 2, Apple a adus schimbări pentru Fișiere, Timp de utilizare, Mod Portret, Notițe, Mesaje, Calendar șamd. (mai multe detalii aici). De asemenea, și iOS 13 beta 3 / iPadOS beta 3 a venit cu noutăți pentru App Store, Locuință, FaceTime, centru de control etc. (mai multe detalii aici)

Noutățile din iOS 13 beta 4 și iPadOS beta 4 vor fi prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol.

iOS 13 beta 4 și iPadOS beta 4 au numărul de build 17A5534f. Ele pot fi descărcate și instalate pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch via iTunes / Finder. Deocamdată nu știm când va oferi Apple posibilitatea de a instala aceste actualizări cu ajutorul unui profil de dezvoltator. Versiunea public beta 2 a iOS 13 / iPadOS nu este deocamdată disponibilă, însă ea ar trebui să sosească pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în programul Apple Software Beta în zilele următoare. Până atunci, utilizatorii rămân cu iOS 13 public beta 2 / iPadOS public beta 2.

iOS 13 / iPadOS va fi disponibil în toamnă, pe toate dispozitivele compatibile. Descoperă mai multe despre dispozitivele compatibile cu iOS 13 și iPadOS în acest articol.

iOS 13 și iPadOS beta 4 Noutăți

 • Meniurile din iPadOS sunt mai mici
 • Rearanjare aplicații: a fost introdusă această opțiune la apăsarea lungă pe pictograma oricărei aplicații de pe ecranul principal, atât în iOS, cât și în iPadOS. Astfel, aplicațiile nu mai intră direct în modul „tremurând” la apăsarea lungă, ci doar atunci când este selectată noua opțiune.

 • Meniul Acțiuni rapide (afișat la apăsarea mai puternică a unei pictograme) este ceva mai mic și afișează pictograme mai mici, în partea dreaptă.
 • Mesaje: A fost redesenat butonul Mesaj vocal.
 • Accesibilitate: A fost redenumită secțiunea 3D Touch din acest meniu în Retroacțiune haptică & 3D. În plus, aceasta include acum o configurare pentru „Durată atingere” (care reglează durata de timp în care trebuie să apeși pe ecran pentru a afișa previzualizările de conținut, acțiuni și meniuri contextuale), precum și un glisor de sensibilitate 3D Touch.
 • Poze:
  • Adaugă noi marcaje pentru a arăta numărul de fotografii similare ascunse în selecțiile inteligente.
  • A fost adăugată o nouă animație la partajarea unei imagini.
 • Meniul de partajare a suferit o nouă modificare de design, acum având un fundal mai translucid și butoane mai albe.
 • A fost înlăturată vulnerabilitatea care permitea accesul neautentificat la parole, în Configurări (această vulnerabilitate specifică iOS 13 și iPadOS a fost descoperită în versiunea beta 3).
 • Memoji: caracterele pot avea acum câte un accesoriu diferit în fiecare ureche (cum ar fi un AirPod într-o ureche).
 • Widgeturi: Aspectul butonului Editare a fost modificat ușor.

Notă: Dacă ai efectuat actualizarea la iOS 13 beta 4 și / sau iPadOS beta 4 și ai descoperit noutăți, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu, mai jos în cadrul acestui articol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.