Odată cu lansarea MacBook Air 2019 și unui nou MacBook Pro „de bază”, Apple a luat aparent decizia de a retrage de pe piață cel mai mic dintre MacBook-uri – cel cu afișaj Retina de 12 inchi și un singur port USB-C.

MacBook de 12 inchi a fost introdus în 2015, iar ultima actualizare primită de acest model a fost în 2017. Anul trecut, odată cu lansarea noii generații de MacBook Air, tot mai multă lume a început să se întrebe ce va face Apple cu modelul de MacBook cu afișaj de 12 inchi, care, deși ajunsese să aibă mai puține caracteristici decât MacBook Air și să îi fie mult inferior în privința performanțelor, avea, la acea vreme, un preț cu 100€ mai mare.

Aparent, răspunsul a venit acum, când MacBook-ul ultra-subțire, ușor și lipsit de ventilator a dispărut din magazinul online al companiei americane și va dispărea în timp și din stocul magazinelor fizice.

Cu toate acestea, nu știm dacă această eliminare a MacBook-ului de 12 inchi este definitivă ori temporară, existând posibilitatea ca el să fie reintrodus pe piață, sub altă formă, poate, într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat.

Până acum, Apple nu a comentat decizia de a retrage de pe piață MacBook.

În momentul de față, gama de laptopuri a Apple este compusă din nou din numai două modele – MacBook Air (cu un preț de pornire de 1.249€) și MacBook Pro (cu un preț de pornire de 1.499€, în varianta de 13 inchi tocmai actualizată, sau de 2.699€, în varianta de 15 inchi).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.