Apple a lansat iOS 13 beta 2 și iPadOS beta 2 pentru dezvoltatori. Iată tot ce aduc nou (x13)

- Publicitate -

iOS 13 și iPadOS beta 2 au fost lansate de către Apple în această seară și pot fi descărcate de către toți dezvoltatorii de aplicații înregistrați pe Apple Developers Center. Cea de-a doua versiune beta a sistemelor de operare pentru iPhone, iPod touch și iPad sosește la două săptămâni distanță de prima și introduce o serie de caracteristici noi și îmbunătățiri.

iOS 13 este versiunea celei mai recente actualizări majore aduse sistemului de operare pentru iPhone și iPod touch, în timp ce iPadOS este denumirea dată sistemului de operare desprins din iOS care va rula exclusiv pe iPad de acum înainte. În linii mari, cele două sisteme de operare introduc aceleași noutăți, diferența fiind aceea că iPadOS aduce o serie de caracteristici speciale pentru iPad, cum ar fi un sistem de multitasking mai performant, un nou ecran principal, compatibilitate îmbunătățită cu Apple Pencil șamd.

iOS 13 și iPadOS reprezintă, așadar, două actualizări foarte încărcate cu noutăți. Una dintre cele mai așteptate caracteristici este noul Mod întunecat, care schimbă felul în care arată și se simte sistemul de operare – de la ecranul principal și meniuri la aplicații. Acest mod poate fi activat automat sau manual de către utilizatori și promite să facă afișajul dispozitivelor mai ușor de urmărit în diferite condiții.

iOS 13 și iPadOS mai vin și cu o serie de actualizări majore pentru unele dintre aplicațiile preinstalate. Poze, spre exemplu, a fost refăcută, primind o filă Poze, care adună întreaga bibliotecă foto a utilizatorilor, arătându-le cele mai importante capturi dintr-o zi, lună sau un an. De asemenea, această aplicație are acum și o serie nouă de instrumente de editare foto și, pentru prima oară, instrumente de editare video. Aplicația Hărți a primit și ea o actualizare majoră, având acum un mod „Privire împrejur” similar Google StreetView, precum și o caracteristică intitulată Colecții. Mementouri a fost reproiectată din temelii pentru a fi mai ușor de folosit și pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a-și organiza mai bine sarcinile, aplicația Mesaje a primit profile de utilizator și noi caracteristici pentru Memoji și Animoji, iar aplicațiile Găsire amici și Găsire iPhone/iPad/iPod au fost comasate, primind inclusiv caracteristica de a localiza un dispozitiv iOS / iPadOS / macOS fără ca acesta să fie conectat la internet.

În plus, noile versiuni ale sistemelor de operare de la Apple vin cu un nou indicator de volum și Silențios, precum și cu o nouă caracteristică Autentificare cu Apple. Aceasta din urmă le oferă utilizatorilor o modalitate sigură și convenabilă de a se loga în aplicații și pe site-urile web, fiind o veritabilă alternativă la serviciile similare oferite de către Google și Facebook – Apple oferă chiar și posibilitatea de a folosi adrese de e-mail aleatorii și unice astfel încât să nu prezinți site-urilor web datele tale reale. De asemenea, iOS 13 sosește cu o nouă interfață pentru Apple CarPlay, permite conectarea mai multor perechi de AirPod-uri la un singur dispozitiv, aduce o nouă voce pentru Siri, precum și posibilitatea ca asistentul să detecteze mai multe voci pe HomePod.

Pentru mai multe detalii cu privire la principalele caracteristici noi din iOS 13 și iPadOS, accesați acest articol (iOS 13) sau pe acesta (iPadOS).

Noutățile din iOS 13 beta 2 și iPadOS beta 2 vor fi prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol.

iOS 13 beta 2 și iPadOS beta 2 au numărul de build 17A5508m. Ele pot fi descărcate și instalate pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch via iTunes / Finder. Deocamdată nu știm când va oferi Apple posibilitatea de a instala aceste actualizări cu ajutorul unui profil de dezvoltator. Versiunea public beta 1 a iOS 13 nu este deocamdată disponibilă, însă ea ar trebui să sosească pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în programul Apple Beta la începutul lunii viitoare, odată cu iOS 13 beta 3, probabil.

iOS 13 va fi disponibil, cel mai probabil, în toamnă, pe toate dispozitivele compatibile. Descoperă mai multe despre dispozitivele compatibile cu iOS 13 și iPadOS în acest articol.

iOS 13 beta 2 Noutăți

 • Fișiere: 
  • Utilizatorilor le este permis să se conecteze la servere prin SMB direct din Fișiere. Astfel, începând cu iOS 13 beta 2, utilizatorii se vor putea conecta, spre exemplu, la NAS-urile de acasă fără a mai fi nevoiți să folosească terțe aplicații.fisiere smb ios 13 beta 2
  • Discurile formatate în Apple File System sunt acum citite de aplicația Fișiere.
 • Timp de utilizare: Funcționalitatea Perioadă de repaus a caracteristicii Timp de utilizare va fi, potrivit Apple, sincronizată cu Apple Watch.
 • Mod portret: 
  • Opțiunea de lumină High-Key Mono Portrait Mode este disponibilă pe modelele de iPhone lansate în 2018.
  • Glisorul care permite ajustarea intensității opțiunilor de lumină din Mod Portret este disponibil.
 • Calendar: Au fost adăugate câteva modificări de culori și interfață în această aplicație.
 • Hărți Apple: A fost adăugat un ecran de întâmpinare.
 • Abțibilduri Memoji: Au fost adăugate abțibilduri cu degete încrucișate, gândire, semnul victoriei și sst!
 • HomePod: A fost adăugat un ecran de întâmpinare care prezintă noutățile pe care le va primi boxa în toamnă.
 • Mail: A fost reintrodusă caracteristica Selectați tot în Mail.
 • Control voce: A fost adăugată o pictogramă specifică în bara de stare la activarea acestei funcționalități.

 • Mesaje: A fost adăugată opțiunea de a trimite răspunsuri fără confirmare pentru caracteristica Anunțare mesaje cu Siri, care va face ca atunci când porți AirPod-urile să îți fie citite mesajele primite de către Siri.
 • Notițe: A fost adăugată opțiunea de a muta automat articolele bifate în partea de jos a listelor de control. Această opțiune este disponibilă în configurările aplicației Notițe, însă o fereastră de tip pop-up va apărea la prima accesare pentru a-ți permite să o activezi rapid.

Notă: Dacă ai efectuat actualizarea la iOS 13 beta 2 și / sau iPadOS beta 2 și ai descoperit noutăți, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu, mai jos în cadrul acestui articol.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

macOS 13.1 Ventura beta 3 a fost lansat

macOS Ventura 13.1 beta 3 a fost lansat marți seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center....

tvOS 16.2 beta 3 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului...

iOS 16.2 beta 3 și iPadOS 16.2 beta 3 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat marți seară iOS 16.2 beta 3 și iPadOS 16.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de...

watchOS 9.2 beta 3 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat marți seară watchOS 9.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua actualizare sosește la...

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785FaniÎmi place
10,899CititoriConectați-vă
361CititoriConectați-vă
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

tvOS 16.2 beta 4 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.2 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la...

macOS 13.1 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.1 beta 4 a fost lansat joi seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la două...

watchOS 9.2 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat joi seară watchOS 9.2 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua actualizare sosește la două săptămâni distanță de watchOS 9.2 beta...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.