Apple a lansat iOS 13 beta 7 și iPadOS beta 7 pentru dezvoltatori. Iată tot ce aduce nou

0
1167
ios 13 beta 1

iOS 13 și iPadOS beta 7 au fost lansate de către Apple în această seară și pot fi descărcate de către toți dezvoltatorii de aplicații înregistrați pe Apple Developers Center. Cea de-a șaptea versiune beta a actualizărilor aduse sistemelor de operare pentru iPhone, iPod touch și iPad sosește la o săptămână distanță de cea de-a șasea și introduce o serie de caracteristici noi și îmbunătățiri.

iOS 13 este versiunea celei mai recente actualizări majore aduse sistemului de operare pentru iPhone și iPod touch, în timp ce iPadOS este denumirea dată sistemului de operare desprins din iOS care va rula exclusiv pe iPad de acum înainte. În linii mari, cele două sisteme de operare introduc aceleași noutăți, diferența fiind aceea că iPadOS aduce o serie de caracteristici speciale pentru iPad, cum ar fi un sistem de multitasking mai performant, un nou ecran principal, compatibilitate îmbunătățită cu Apple Pencil șamd.

iOS 13 și iPadOS reprezintă, așadar, două actualizări foarte încărcate cu noutăți. Una dintre cele mai așteptate caracteristici este noul Mod întunecat, care schimbă felul în care arată și se simte sistemul de operare – de la ecranul principal și meniuri la aplicații. Acest mod poate fi activat automat sau manual de către utilizatori și promite să facă afișajul dispozitivelor mai ușor de urmărit în diferite condiții.

iOS 13 și iPadOS mai vin și cu o serie de actualizări majore pentru unele dintre aplicațiile preinstalate. Poze, spre exemplu, a fost refăcută, primind o filă Poze, care adună întreaga bibliotecă foto a utilizatorilor, arătându-le cele mai importante capturi dintr-o zi, lună sau un an. De asemenea, această aplicație are acum și o serie nouă de instrumente de editare foto și, pentru prima oară, instrumente de editare video. Aplicația Hărți a primit și ea o actualizare majoră, având acum un mod „Privire împrejur” similar Google StreetView, precum și o caracteristică intitulată Colecții. Mementouri a fost reproiectată din temelii pentru a fi mai ușor de folosit și pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a-și organiza mai bine sarcinile, aplicația Mesajea primit profile de utilizator și noi caracteristici pentru Memoji și Animoji, iar aplicațiile Găsire amici și Găsire iPhone/iPad/iPod au fost comasate, primind inclusiv caracteristica de a localiza un dispozitiv iOS / iPadOS / macOS fără ca acesta să fie conectat la internet.

În plus, noile versiuni ale sistemelor de operare de la Apple vin cu un nou indicator de volum și Silențios, precum și cu o nouă caracteristică Autentificare cu Apple. Aceasta din urmă le oferă utilizatorilor o modalitate sigură și convenabilă de a se loga în aplicații și pe site-urile web, fiind o veritabilă alternativă la serviciile similare oferite de către Google și Facebook – Apple oferă chiar și posibilitatea de a folosi adrese de e-mail aleatorii și unice astfel încât să nu prezinți site-urilor web datele tale reale. De asemenea, iOS 13 sosește cu o nouă interfață pentru Apple CarPlay, permite conectarea mai multor perechi de AirPod-uri la un singur dispozitiv, aduce o nouă voce pentru Siri, precum și posibilitatea ca asistentul să detecteze mai multe voci pe HomePod.

Pentru mai multe detalii cu privire la principalele caracteristici noi din iOS 13 și iPadOS, accesați acest articol (iOS 13) sau pe acesta (iPadOS).

În plus, în iOS 13 beta 2 / iPadOS beta 2, Apple a adus schimbări pentru Fișiere, Timp de utilizare, Mod Portret, Notițe, Mesaje, Calendar șamd. (mai multe detalii aici). iOS 13 beta 3 / iPadOS beta 3 a venit cu noutăți pentru App Store, Locuință, FaceTime, centru de control etc. (mai multe detalii aici). iOS 13 beta 4 / iPadOS beta 4 a introdus îmbunătățiri pentru 3D Touch, Mesaje, meniul de partajare șamd (mai multe detalii aici). iOS 13 beta 5 / iPadOS beta 5 au venit cu îmbunătățiri pentru afișarea pictogramelor pe iPad, meniul de partajare, Activitate, Scurtături șamd. (mai multe detalii aici). iOS 13 beta 6 / iPadOS beta 6 au introdus îmbunătățiri pentru mod întunecat, Safari, actualizarea unor politici, rezolvarea de erori șamd. (mai multe detalii despre noutățile din iOS 13 beta 6 sunt disponibile aici).

Noutățile din iOS 13 beta 7 și iPadOS beta 7 vor fi prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol.

iOS 13 beta 7 și iPadOS beta 7 au numărul de build 17A5565b. Ele pot fi descărcate și instalate pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch via iTunes / Finder. Deocamdată nu știm când va oferi Apple posibilitatea de a instala aceste actualizări cu ajutorul unui profil de dezvoltator. Versiunea public beta 5 a iOS 13 / iPadOS nu este deocamdată disponibilă, însă ea ar trebui să sosească pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în programul Apple Software Beta în zilele următoare. Până atunci, utilizatorii rămân cu iOS 13 public beta 5 / iPadOS public beta 5.

iOS 13 / iPadOS va fi disponibil în toamnă, pe toate dispozitivele compatibile. Descoperă mai multe despre dispozitivele compatibile cu iOS 13 și iPadOS în acest articol.

iOS 13 beta 7 / iPadOS beta 7 Noutăți

 • iPhone XI: Într-un fișier intitulat „Păstrare pentru lansare” apare o captură de ecran în cadrul căreia este afișată aplicația Calendar cu pictograma Marți, 10. Aceasta ne indică cel mai probabil că noile modele de iPhone vor fi prezentate în cadrul unei conferințe care va avea loc pe 10 septembrie (afirmație susținută și de apariția de anul trecut a unui fișier similar în care apărea data de 12 septembrie).
 • 3D Touch: Apple continuă să îmbunătățească funcționalitatea 3D Touch / atingere haptică din iOS 13 astfel:
  • Pe ecranul principal: meniurile contextuale vor tinde să fie afișate deasupra pictogramelor aplicațiilor și nu dedesubt, ca până acum. Mai mult, ordinea itemilor din aceste meniuri a fost inversată, astfel că opțiunea „Rearanjați aplicațiile”, spre exemplu, va fi întotdeauna afișată deasupra.ios13beta7 3d touch
  • A fost modificată pictograma pentru Afișați cel mai recent apel.
  • Deschiderea legăturilor din meniurile contextuale se va face mult mai lin și mai rapid.
 • Dosare: Aspectul acestora revine la cel de dinainte, după ce a fost modificat în versiunea precedentă.
 • Mod întunecat: Apple modifică denumirea acestui mod din Aspect întunecat în Mod întunecat atât în centrul de control, cât și în Configurări.ios13beta7 mod întunecat
 • Mesaje: Acum este posibilă ștergerea unui fișier atașat unui mesaj (link, poză, document, videoclip etc.) din meniul 3D Touch.
 • Mail: opțiunea blocare expeditori pentru Mail adaugă acum posibilitatea de a determina ce vei face cu mesajele provenite de la expeditorii blocați. Acestea pot fi mutate în coșul de gunoi sau marcate ca blocate, dar păstrate în căsuța poștală (opțiunea implicită).
 • Apeluri silențioase de la necunoscuți: A fost adăugată o explicație care le arată utilizatorilor de iPhone că atunci când activează această opțiune, vor continua să sune apelurile primite de la contacte, persoanele apelate recent și sugestiile Siri.
 • Poze: Atunci când sunt vizualizate „Toate pozele” în fila Poze, va fi afișată o grilă cu trei fotografii pe rând în loc de cea cu cinci fotografii pe rând de până acum (desigur, utilizatorii vor putea redimensiona printr-o „ciupire” dimensiunea fotografiilor).poze ios13beta7
 • Găsire: 
  • opțiunea Notificare atunci când va fi găsit funcționează în aplicația Găsire.
  • a fost adăugată opțiunea Ajutați un prieten, care va deschide automat iCloud.com pentru a permite unui prieten să se logheze și să își localizeze și gestioneze dispozitivul Apple pierdut sau furat.
  • modifică aspectul tuturor pictogramelor din bara de navigare.ios13beta7 gasire
 • Nu deranjați: configurarea acestei opțiuni se va sincroniza corect între iPhone și Apple Watch.
 • Watch: Modifică ecranul App Store din interiorul acestei aplicații.ios13beta7 app store watch

Notă: Dacă ai efectuat actualizarea la iOS 13 beta 7 și / sau iPadOS beta 7 și ai descoperit noutăți, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu, mai jos în cadrul acestui articol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.