iPhone 8 urmează să aibă un laser 3D pentru focalizare automată și AR. Apple se confruntă cu numeroase probleme software

0
837
Sursa foto: OnLeaks și TigerMobiles

Apple lucrează la un sistem lanser 3D care va oferi o mai bună detectare a adâncimilor pentru aplicațiile bazate pe realitatea augmentată, precum și o focalizare automată mult mai acurată în iPhone 8, informează Fast Company citând o sursă care cunoaște planurile companiei americane.

Potrivit revistei de peste Ocean, camera principală a iPhone 8 urmează să folosească un sistem VCSEL (laser cu cavitate verticală şi emisie de suprafață). Despre un astfel de sistem au vorbit în trecut și câțiva analiști, existând inclusiv câteva dovezi cum că Apple ar cumpăra componente VCSEL de la companii precum Lumentum și Finisar. Acum, Fast Company scrie că Apple ar fi abordat atât cele două companii menționate anterior, cât și pe cei de la II-IV Inc. pentru senzori.

Un sistem VCSEL ar oferi, după cum am indicat și mai sus, măsurători ale adâncimilor mult mai acurate și rapide pentru realitatea augmentată, precum și o focalizare automată mai accelerată atunci când sunt înregistrate fotografii și/sau clipuri video.

Sistemele laser VCSEL calculează distanța pe care lumina o parcurge de la laser la țintă și înapoi la senzor, generând o măsurătură Timp de Zbor (TOF). Sistemul este alcătuit dintr-o sursă (laserul VCSEL), lentile, un detector (senzor) și un procesor. Întregul ansamblu costă în jur de 2$ per telefon, a spus sursa.

Faptul că Apple dorește să introducă în iPhone 8 noi componente hardware pentru îmbunătățirea experienței AR nu ar trebui să ne mai surprindă dacă ne gândim că iOS 11 acordă atenție sporită atât realității augmentate, cât și unui nou framework ARKit. Despre aceste noi componente se tot vorbește încă de anul trecut, când au apărut informații cum că Apple ar vrea să implementeze în iPhone 8 o tehnologie 3D pentru camera principală.

Conform sursei citate de Fast Company, noul sistem VCSEL pentru camera principală este „destinat probabil” iPhone 8, însă implementarea lui „depinde de progresul” înregistrat de inginerii Apple în eforturile depuse pentru a-l integra în iPhone.

În acest context trebuie precizat că într-un articol publicat săptămâna trecută tot de Fast Company era citată o sursă care afirma că asupra caracteristicilor iPhone 8 poate plana un semn de întrebare până spre sfârșitul verii, sugerând deci că Apple încă lucrează la implementarea lor. Mai mult decât atât, respectiva persoană sugera că în interiorul Apple planează „un sentiment de panică” întrucât designerii și inginerii companiei se străduiesc din greu să rezolve problemele software generate atât de sistemul de alimentare wireless, cât și de noii senzori 3D care se doresc implementați în iPhone 8. În plus, contrazicând cele mai recente informații, sursa celor de la Fast Company afirma că este posibil ca Touch ID să fie inclus în iPhone 8, aprobând, totodată, spusele analiștilor de la KeyBanc Capital Markets. Aceștia din urmă au sugerat zilele trecute că Apple continuă să se chinuie să pună senzorul de amprente sub ecranul noului iPhone, iar problema ar putea fi rezolvată în doar câteva săptămâni.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.