Gama 2017 de iPhone urmează să vină cu o tehnologie de încărcare wireless prin inducție pe care primii utilizatori nu o vor putea folosi o perioadă de timp.

Într-un Tweet publicat în această dimineață, John Gruber, un blogger cunoscut și pentru prezentarea de informații veridice cu privire la produse Apple nelansate, a spus că a auzit de la cineva că încărcătorul wireless pentru iPhone 7s, iPhone 7s Plus și iPhone 8 va fi vândut ca și un accesoriu separat de către Apple, confirmând astfel zvonurile apărute în ultima vreme. Mai mult decât atât, Gruber susține, în aceeași postare, că acest încărcător ar putea sosi cu întârziere în magazine, compania Apple urmând a aștepta până la lansarea versiunii finale a iOS 11.1 pentru a activa noua modalitate de alimentare a iPhone.

Remarcăm faptul că Gruber a spus că încărcătorul prin inducție „ar putea” întârzia, ceea ce înseamnă că deocamdată nu este 100% sigur că Apple nu îl va lansa de-odată cu noua gamă de iPhone. De asemenea, bloggerul nu a oferit niciun motiv pentru care Apple ar putea amâna lansarea noului accesoriu de sine stătător, însă a făcut o analogie la caracteristica Mod Portret din iPhone 7 Plus (care a sosit la câteva săptămâni după lansare, via iOS 10.1), ceea ce face să credem că există întârzieri în procesul de dezvoltare, iar Apple nu vrea ca noua caracteristică să funcționeze impropriu.

Majoritatea zvonurilor de până acum arată că toate modelele de iPhone din gama 2017 – iPhone 8, iPhone 7s și iPhone 7s Plus – vor include o tehnologie de încărcare wireless. Deși inițial se zvonea că prin această tehnologie noile dispozitive se vor putea alimenta chiar și de la distanță, mai nou este tot mai evident că alimentarea se va face prin inducție (la fel ca și în cazul Apple Watch și al multor altor smartphone-uri disponibile pe piață). Această ipoteză din urmă a primit o confirmare chiar la începutul săptămânii curente de la reputatul analist Ming-Chi Kuo, care a declarat într-o notă trimisă investitorilor că toate cele trei modelele de iPhone pe care Apple le va lansa în 2017 vor avea carcase din sticlă pentru a facilita funcționalitatea de încărcare wireless WPC (Consorțiul de Energie Wireless între membrii căruia se numără și reprezentanți Apple).

În cazul în care gama 2017 de iPhone va accepta o tehnologie universală de încărcare prin inducție precum Qi, atunci utilizatorii ar putea încărca noile dispozitive nu doar cu accesoriul de la Apple, ci și cu alte accesorii disponibile deja pe piață, de îndată ce noua modalitate de alimentare va fi activată din iOS. Totuși, planurile exacte ale Apple cu privire la tehnologia de încărcare wireless nu sunt cunoscute la ora actuală, motiv pentru care nu este deloc exclusă nici posibilitatea ca iPhone 7s, iPhone 7s Plus și iPhone 8 să nu se poată încărca fără fir decât cu accesoriile de la Apple și, eventual, cu cele certificate MFi (Made for iPhone).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.