Apple face un anunț important cu privire la problemele bateriilor iPhone 6 și iPhone 6s

0
3172

De câteva luni încoace mulți utilizatori de iPhone 6, 6s, 6 Plus și 6s Plus se confruntă cu o problemă enervantă ce cauzează închiderea neașteptată a dispozitivelor lor, iar Apple vine abia acum cu un anunț important pentru ei.

Într-un răspuns oferit celor de la TechCrunch, gigantul american a anunțat că problema a fost adresată cu succes în iOS 10.2.1, cea mai recentă versiune publică a sistemului de operare. Se pare că actualizarea publicată pe 23 ianuarie 2017 a redus cu nu mai puțin de 80% rata închiderilor neașteptate pe dispozitivele iPhone 6s și iPhone 6s Plus, și cu 70% pe dispozitivele iPhone 6 și iPhone 6 Plus.

Cu iOS 10.2.1, Apple a făcut îmbunătățiri pentru a reduce apariția închiderilor subite pe care un număr mic de utilizatori le-au întâmpinat cu iPhone-urile lor. iOS 10.2.1 este deja instalat pe 50% dintre dispozitivele iOS active și datele de diagnosticare pe care le-am primit de la cei ce au făcut upgrade arată că, pentru acest mic procent de utilizatori care întâmpină problema, închiderile subite s-au redus cu 80% pe iPhone 6s și cu 70% pe iPhone 6.

De asemenea, am introdus posibilitatea repornirii telefonului fără a fi necesară conectarea lui la o sursă de alimentare, în situațiile în care utilizatorii mai întâmpină închideri subite. Este important de menționat că aceste închideri nu reprezintă o problemă de securitate, dar înțelegem că pot reprezenta un inconvenient și am dorit să adresăm problema cât mai repede posibil. Dacă un client are orice problemă cu dispozitivul său, poate contacta AppleCare.

Potrivit companiei Apple, problema cu închiderile subite ce a fost rezolvată în iOS 10.2.1 este diferită de cea din cauza căreia a rechemat în service un lot de dispozitive iPhone 6s. Se pare că ea ar fi fost cauzată de furnizarea inegală de energie de către bateriile mai vechi, fapt ce activa închiderea de urgență a dispozitivelor iPhone. Odată ce a localizat-o, Apple a decis să modifice sistemul de administrare a energiei din iOS, reducând astfel numărul situațiilor în care sunt întâmpinate închideri subite.

Vă reamintim că problema închiderilor subite a fost sesizată cam în același moment în care s-a anunțat programul de înlocuire a bateriilor iPhone 6s, motiv pentru care s-a creat puțină confuzie în rândul utilizatorilor și chiar au apărut nemulțumiri cauzate de faptul că programul se rezuma doar la iPhone 6s (modelul de 4,7 inchi), iar problema apărea și pe iPhone 6s Plus și chiar pe modelele anterioare.

Nemulțumirile ar putea persista și după instalarea iOS 10.2.1, întrucât dispozitivele ar putea continua să se închidă din cauza bateriilor problematice. Dar pentru că Apple nu dorește să schimbe bateriile tuturor modelelor afectate, a creat un sistem de auto-repornire ce nu mai face necesară conectarea dispozitivelor iPhone la priză. Acest sistem de auto-repornire este disponibil pe iPhone 6 și iPhone 6s încă din iOS 10.2.1 și va sosi pe iPhone 6 Plus și iPhone 6s Plus în iOS 10.3.

În plus, Apple a anunțat că va adăuga în iOS 10.2.1 o nouă atenționare pentru utilizatorii care trebuie să își schimbe bateriile, astfel încît ei să știe dacă ele nu funcționează așa cum trebuie. Atenționarea respectivă urmează să fie disponibilă în Configurări > Baterie dar numai pe acele dispozitive care au nevoie de baterii noi.

Așadar, dacă ai un dispozitiv iPhone 6/6s/6 Plus/6s Plus și te confrunți cu problema închiderilor subite, acum ai un motiv suplimentar de a face upgrade la iOS 10.2.1 (o actualizare la a cărei lansare Apple nu menționa că rezolvă problemele cu bateriile). Dacă ești posesorul unui iPhone 6s (modelul de 4,7 inchi), atunci ar fi indicat și să verifici dacă el este eligibil pentru înlocuirea bateriei (mai multe detalii aici).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.