Apple a lansat iOS 10 beta 5 pentru iPhone, iPad și iPod touch – iată tot ce aduce nou

1
2086

La doar o săptămână după ce a lansat iOS 10 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania Apple a publicat marți seară cea de-a cincea actualizare beta a celei mai recente versiuni majore a sistemului de operare. iOS 10 beta 5 este deci disponibil și poate fi instalat numai de către dezvoltatorii de aplicații.

Actualizarea iOS 10 beta 5 are un nou număr de build, 14A5335b, și este disponibilă pentru descărcare atât în Apple Developer Center, cât și prin sistemul Actualizare software din Configurări (doar pentru cei care au instalat un profil de dezvoltator). Dispozitivele eligibile pentru noua versiune beta de iOS sunt iPhone 5 (sau mai recent), iPad 4 (sau mai recent), iPad mini (sau mai recent), iPad Pro și iPod touch generația a 6-a.

iOS 10 reprezintă o actualizare majoră adusă sistemului de operare pentru iPhone și iPad, introducând o grămadă de caracteristici noi și modificări de design, inclusiv un nou ecran de blocare cu notificări ce pot fi controlate prin 3D Touch și acces mai rapid la cameră, un centru de control redesenat și o secțiune specială pentru widgeturi în căutarea Spotlight.

Mesaje este aplicația care a primit cele mai importante modificări în iOS 10, fiind refăcută complet și primind noi caracteristici, printre care se numără animațiile în fundal, efectele de balon, Digital Touch, mesake de mână, răspunsuri Tapback, emoji predictive și un App Store propriu. Mesaje este precedată îndeaproape de aplicația Poze, care și ea a primit caracteristici impresionante de recunoaștere facială și de obiect, precum și o caracteristică Amintiri ce grupează automat, în funcție de persoane, dată, obiecte și localizare, o parte dintre imaginile prezente în biblioteca foto, pentru a ajuta utilizatorii să redescopere momentele uitate din trecut. Mai apoi, a fost adăugată aplicația Locuință pentru administrarea ușoară a tuturor gadgeturilor HomeKit, au fost actualizate aplicații precum Hărți și Muzică, și au fost introduse sute de alte modificări de design și caracteristici noi despre care am vorbit și pe care le puteți găsi în articolele pe tema iOS 10. De asemenea, iOS 10 introduce destule caracteristici noi și pentru dezvoltatori, cum ar fi un SDK pentru Siri, iar despre acestea am vorbit în detaliu aici.

Pe parcursul perioadei de testare a iOS 10, Apple a mai modificat ușor anumite caracteristici și le-a îmbunătățit pe cele noi. În penultima versiune beta de iOS 10, gigantul american a introdus peste 100 de caractere emoji noi și regândite, o nouă pagină de întâmpinare în centrul de control, noi caracteristici de accesibilitate și zeci de alte mici schimbări în interiorul sistemului de operare. În iOS 10 beta 3 compania americană a introdus un nou sunet de blocare și tastatură, retroacțiune haptică la acționarea butonului de blocare a ecranului, o opțiune de accesibilitate ce readuce modul de deblocare a ecranului folosind Touch ID cu care eram obișnuiți în iOS 9 și anterior, opțiunea de partajare a datelor de sănătate și multe altele. În iOS 10 beta 2, inginerii Apple au introdus App Store pentru Mesaje și au adăugat, printre altele, posibilitatea ca utilizatorii din SUA să se înregistreze ca fiind donatori de organe în aplicația Sănătate. iOS 10 beta 5 vine și el cu unele noutăți, despre care vom vorbi ceva mai jos.

iOS 10 beta 1 și iOS 10 beta 2 au avut numeroase probleme de funcționare – un lucru deloc surprinzător, ținând cont că erau primele actualizări ale unei versiuni majore a iOS. O bună parte dintre aceste erori au fost rezolvate în iOS 10 beta 3 și beta 4, iar beta 5 este cu siguranță cea mai stabilă versiune de iOS 10 de până acum.

Cu toate acestea, nu recomandăm instalarea iOS 10 beta de către utilizatorii care nu sunt dezvoltatori sau care nu au dispozitivele înscrise în contul unor dezvoltatori. De asemenea, nu se recomandă a fi efectuată actualizarea pe dispozitivele pe care le folosești în mod uzual, din cauza problemelor pe care încă le are.

În cazul în care ești înscris în programul public de testare a iOS 10, trebuie să mai aștepți câteva zile până când iOS 10 public beta 4 va fi lansat. De îndată ce va fi disponibil, noi te vom anunța pentru ca tu să îl poți instala.

Alături de această versiune a iOS, dezvoltatorii mai pot descărca de pe portalul Apple și Xcode 8 beta 5 build 8S188o – cea mai recentă versiune a programului de dezvoltare a aplicațiilor, care include SDK-ul și API-urile iOS 10 / macOS 10.12 / watchOS 3 / tvOS 10 -, watchOS 3 beta 5tvOS 10 beta 5 și macOS 10.12 beta 5.

iOS 10 beta 5 – iată tot ce aduce nou pe iPhone și iPad

 • A fost introdus un nou sunet la blocarea ecranului dispozitivelor ce simulează parcă închiderea unei uși.
 • Pictograma „Sursă de ieșire audio” a fost modificată complet. Acum apare un triunghi și câteva semicercuri atât în centrul de control, cât și în Muzică (iar anterior apăreau o pereche de căști).
 • În Muzică a fost introdusă opțiunea Vedeți tot pentru melodiile redate recent.vedeti toate redate recent
 • În Mesaje, ordinea pictogramelor care explică gesturile Digital Touch a fost modificată.digital touch mesaje ios10beta
 • Fundalurile widgeturilor de la terți sunt mai întunecate decât până acum.widget terti ios 10beta
 • Pagina Azi (cea care include căutarea Spotlight și widgeturile) afișează acum data și de pe ecranul principal (atunci când glisezi spre dreapta de pe prima pagină). Anterior, data era afișată doar la accesarea acestei pagini din centrul de notificări.ecranul azi cu data
 • Panoul Nutriție din Sănătate afișează clipul video cu o nouă previzualizare. Din păcate nici acum nu sunt disponibile clipurile video de prezentare a acestor secțiuni cu date de sănătate.nutritie sanatate
 • Conform Apple, beta 5 reprocesează recunoașterea facială. Prin urmare, la accesarea albumului Persoane din aplicația Poze vei fi anunțat că toată biblioteca trebuie scanată din nou, într-un proces ce va duce la pierderea tuturor fețelor asociate cu persoane.procesare persoane poze
 • Smart Battery Case pentru iPhone 6 și iPhone 6s va funcționa acum corect. Anterior, conectarea acestui toc la un dispozitiv cu iOS 10 cauza probleme grave acestuia, utilizatorii fiind nevoiți să renunțe temporar la el.
 • Secțiunea Locuință din aplicația Configurări de pe iPhone a fost eliminată întrucât nu avea niciun rost. Pe iPad însă ea este păstrată.
 • Aplicația Locuință are un fundal nou.fundal locuinta
 • Sunetele tastelor sunt ceva mai puternice decât anterior.
 • Cardurile din centrul de control de pe iPad sunt acum puțin mai înguste (lucru observabil în special de pe iPad cu afișaj de 12,9 inchi).centru control ingust ipad
 • Aplicația Swift Playgrounds are cursurile divizate în două secțiuni.swift playgrounds cursuri
 • Mici modificări în tastatura emoji. Spre exemplu caracterul cu turban pe cap are acoperământul de culoare albă și nu roșie.emoji turban
 • Aplicația Ceas a primit opțiunea de a adăuga o alarmă fără niciun sunet.alarma fără sunet

Notă: Dacă ai instalat iOS 10 beta 5 pe iPhone, iPad sau iPod touch și ai găsit alte noutăți decât cele menționate mai sus, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.