Apple a lansat macOS 10.12 beta 5 pentru dezvoltatori

0
665

Compania Apple a lansat marți seara, la câteva minute după iOS 10 beta 5tvOS 10 beta 5 și watchOS 3 beta 5, cea de-a cincea actualizare beta pentru macOS Sierra. macOS 10.12 Developer Preview 5 vine la numai o săptămână distanță de cea de-a patra versiune beta și la aproximativ o lună și jumătate de când macOS 10.12 a fost anunțat de Apple la WWDC 2016.

Actualizarea are numărul de build 16A286a și este disponibilă atât prin intermediul sistemului de actualizare al macOS (din Mac App Store), cât și prin intermediul portalului Apple dedicat dezvoltatorilor de aplicații. Desigur, numai dezvoltatorii de aplicații pot să descarce momentan această actualizare pentru Mac, precum și macOS Server 6.0 beta 5. Citește și: Iată care sunt Mac-urile compatibile cu macOS 10.12 Sierra.

Momentan nu se știe cu exactitate dacă Apple a introdus unele modificări de design sau caracteristici noi în macOS 10.12 Sierra beta 5 sau dacă inginerii săi s-au concentrat numai pe îmbunătățirea performanțelor sistemului de operare. Evident, atunci când vor fi sesizate modificări, noi vă vom anunța mai jos, în cadrul acestui articol.

macOS Sierra este o actualizare majoră adusă sistemului de operare denumit până acum OS X. Ea introduce Siri pe Mac, permițând utilizatorilor să efectueze căutări vocale pentru a găsi cât se poate de repede fișiere, informații și alte date de care au nevoie la un moment dat. De asemenea, îmbunătățește caracteristicile de continuitate, oferind opțiunea „Auto-deblocare” ce permite deblocarea Mac-urilor folosind un Apple Watch, dar și caracteristica, „Clipborad universal” ce permite copierea unui text/a unei imagini de pe un dispozitiv (de exemplu, de pe Mac) și copierea lui pe un altul (de exemplu, pe iPhone).

macOS 10.12 mai îmbunătățește și integrarea iCloud în sistemul de operare, făcând fișierele stocate pe desktop sau în dosarul Documente de pe Mac să fie disponibile pe toate dispozitivele conectate la același cont de iCloud, via iCloud Drive, dar și stocând în cloud, automat, fișierele neaccesate sau de care utilizatorul nu are nevoie, pentru o mai bună administrare a spațiului de stocare. În plus, noua versiune de macOS introduce noi caracteristici pentru Poze, printre care se numără și algoritmi de identificare a fețelor, obiectelor și scenelor din cadrul imaginilor, care, printre altele, permit generarea automată a unei serii de albume/diaporame tematice într-o secțiune numită Amintiri. 

Printre celelalte caracteristici introduse în macOS 10.12 Sierra se numără Apple Pay, modul imagine în imagine pentru videoclipurile redate în Safari, filele pentru majoritatea aplicațiilor native și îmbunătățirile aplicației Mesaje, care acum are o bună parte dintre caracteristicile pe care le are și versiunea pentru iPhone și iPad în iOS 10.

macOS 10.12 Sierra este disponibil și pentru utilizatorii de rând înscriși în programul Apple Software Beta, însă noul build adresat lor nu a fost publicat de către Apple. Versiunea finală de macOS 10.12 va fi lansată de către Apple în toamna acestui an, luna octombrie fiind cel mai probabil aleasă pentru lansare.

macOS 10.12 Sierra beta 5 și public beta 4 – iată noutățile

  • La fel ca și în iOS 10 beta 5 / public beta 4, aplicația Poze din cea mai recentă versiune de macOS reprocesează toate pozele pentru recunoașterea facială. Prin urmare, la accesarea albumului Persoane din aplicația Poze vei fi anunțat că toată biblioteca trebuie scanată din nou, într-un proces ce va duce la pierderea tuturor fețelor asociate deja cu persoane.macos 10.12 poze

Notă: În cazul în care ai instalat macOS 10.12 beta 5 și ai descoperit noutăți, altele decât cele menționate mai sus, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.