watchOS 3 beta 5 pentru Apple Watch a fost lansat de Apple

0
675

Odată cu iOS 10 beta 5, compania Apple a publicat watchOS 3 beta 5 pentru dezvoltatorii de aplicații. Această actualizare beta a sistemului de operare pentru Apple Watch vine la o săptămână distanță de watchOS 3 beta 4.

watchOS 3 beta 5 build 14S5315a9 poate fi, deci, descărcat gratuit de către dezvoltatorii înscriși în programul Dezvoltator Apple, însă numai cu condiția să aibă instalat pe iPhone iOS 10 beta. Aplicația Watch pentru iPhone este necesară în procesul de actualizare, deoarece aici va trebui să accesezi General>Actualizări software pentru a descărca și instala noua versiune a sistemului de operare. De asemenea, necesar pentru a avea watchOS 3 beta 5 pe Apple Watch este ca ceasul să aibă minumum 50% baterie, să fie conectat la o sursă de alimentare și să fie în aproprierea dispozitivului iPhone la care este asociat.

Noua actualizare adusă watchOS 3 include corecturi de probleme și îmbunătățiri în privința performanțelor, dar momentan nu se știe ce schimbări a făcut compania Apple la nivelul interfeței de utilizator sau dacă a adăugat caracteristici noi. Eventualele modificări sesizate de către dezvoltatori vor fi menționate puțin mai jos în acest articol.

watchOS 3 este a doua actualizare majoră adusă de către Apple sistemului de operare pentru Apple Watch și vine cu noutăți importante. Un nou dock, accesibil prin apăsarea butonului lateral, înlocuiește Glance-urile și găzduiește 10 dintre aplicațiile favorite, preinstalate și/sau de la terți, ale utilizatorilor, pe care le ține mereu actualizate și le stochează în memorie pentru a putea fi accesate instantaneu. Opțiunile de partajare a activității permit utilizatorilor de Apple Watch să partajeze cu prietenii informațiile cu privire la exercițiile fizice și activitate, în timp ce utilizatorii aflați în scaune cu rotile primesc caracteristici dedicate în Activitate și Exerciții. Tot pe partea de sport și sănătate a fost introdusă o aplicație „Respirație” care îi ajută pe utilizatori să urmeze zilnic sesiuni asistate de respirație pentru a se liniști, calma și odihni mințile.

De asemenea, cea mai recentă versiune majoră a sistemului de operare pentru Apple Watch vine cu o caracteristică ce deblochează automat computerele Mac, dar și cu aplicațiile Mementouri, Găsire prieteni, Locuință și Ritm cardiac, ce îți permite să vezi ritmul cardiac al unui prieten, de exemplu. watchOS 3 mai vine cu trei cadrane noi, mai multe complicații pentru unele cadrane existente și meniul Galerie cadrane în aplicația Watch de pe iPhone. Și nu în ultimul rând, a fost introdusă caracteristica SOS și opțiunea de localizare a Apple Watch via Găsire iPhone.

watchOS 3 este disponibil momentan numai pentru dezvoltatorii înregistrați care au instalat iOS 10 pe propriile dispozitive iPhone. Versiunea finală a sistemului de operare va fi lansată în toamnă și va fi disponibilă pentru toți posesorii de Apple Watch, indiferent de model sau de mărime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.