macOS High Sierra Golden Master a fost lansat pentru dezvoltatori și utilizatori

0
929
cum instalez macos high sierra public beta

macOS High Sierra Golden Master a fost lansat de Apple pentru dezvoltatorii de aplicații și utilizatorii înscriși în Apple Beta Program. Golden Master reprezintă versiunea finală a macOS High Sierra 10.13, având același număr de build precum versiunea publică pe care Apple o va lansa peste aproximativ o săptămână și jumătate.

Prezentată pe 5 iunie, macOS High Sierra este o actualizare care introduce pe Mac noi tehnologii pentru stocare, video și grafică. Ea acceptă noul Sistem Fișier Apple (APFS), Codecul Video de Înaltă Eficiență (HEVC sau H.265) și introduce o versiune actualizată a Metal care suportă VR și GPU-uri externe.

Pe partea de aplicații, macOS High Sierra a actualizat Poze cu o bară laterală ce simplifică accesarea instrumentelor de editare și albumelor, precum și cu noi opțiuni pentru editare și compatibilitate pentru aplicațiile externe de editare foto (cum ar fi Pixelmator sau Photoshop). De asemenea, și Safari a fost îmbunătățit, versiunea 11 a browserului venind cu performanțe mai bune ca oricând, blocarea auto-redării videoclipurilor și o funcționalitate de prevenire a urmăririi datelor. Alte aplicații precum Mesaje, Notițe, FaceTime și nu numai, au fost, de asemenea, îmbunătățite în noua versiune a sistemului de operare, alături de iCloud, Siri (care acum are o voce mai naturală și știe mai multe despre muzică) și Căutare Spotlight.

Alături de cele anunțate deja la WWDC 2017, pe parcursul perioadei de testare a macOS 10.13, Apple a mai modificat ușor anumite caracteristici și le-a îmbunătățit pe cele noi. În macOS 10.13 beta 4 / public beta 3, spre exemplu, gigantul californian a actualizat pictograma aplicației Contacte și a introdus un widget În redare (mai multe detalii despre macOS 10.13 beta 4 sunt disponibile aici), în macOS 10.13 beta 5 / public beta 4 a introdus un nou ecran de întâmpinare în aplicația Poze (mai multe detalii despre macOS 10.13 beta 5 sunt disponibile aici), iar în macOS 10.13 beta 6 a actualizat pictogramele aplicațiilor App Store și Hărți (mai multe detalii despre macOS 10.13 beta 6 sunt disponibile aici).

macOS High Sierra GM are numărul de build 17A362 și poate fi instalat pe modelele de Mac compatibile din App Store > Actualizări de către toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center și utilizatorii înscriși în Apple Beta Program (cu condiția să fi descărcat deja profilul de dezvoltator / utilizator pe dispozitivul pe care doresc să îl actualizeze).

Notă: Dacă ai instalat macOS High Sierra Golden Master și ai găsit noutăți, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.