iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X și Apple Watch Series 3 – iată când vor fi lansate în România și ce preț ar putea avea

Prezentate pe 12 septembrie, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X și Apple Watch Series 3 se vor lansa în curând într-o mulțime de țări, printre care se numără, desigur, și România.

0
8601

În cazul în care ai urmărit în direct conferința Apple de pe 12 septembrie, probabil că ai observat că, spre deosebire de anii precedenți, Apple nu a mai prezentat când și unde vor fi disponibile iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X și Apple Watch Series 3.

Imediat după încheierea evenimentului, însă, Apple a vorbit despre lansarea noilor produse, drept pentru care acum putem spune cu certitudine că știm datele începând cu care îți vei putea cumpăra și din România un iPhone 8, iPhone 8 Plus, Apple Watch Series 3 sau iPhone X. Ba chiar mai mult decât atât, avem și o estimare cu privire la prețul de vânzare.

Când vor fi lansate iPhone 8 și iPhone 8 Plus în România?

Disponibile de astăzi la precomandă, iPhone 8 și iPhone 8 Plus vor fi lansate pe 22 septembrie în 29 de țări, printre care se numără și Austria, Belgia, Finlanda, Danemarca, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia, Elveția, Regatul Unit al Marii Britanii etc.

Dar nu și România pentru că, aidoma anilor precedenți, țara noastră face parte din valul doi de lansări al modelelor de iPhone cu afișaje de 4,7 inchi și 5,5 inchi.

Potrivit companiei Apple, valul 2 de lansări al succesorilor iPhone 7 și iPhone 7 Plus va avea loc peste exact două săptămâni. Drept urmare, începând de vineri, 29 septembrie, noile iPhone 8 și iPhone 8 Plus vor putea fi cumpărate din magazinele autorizate Apple și de la operatorii autorizați din România, Andora, Baharin, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Estonia, Grecia, Groenlanda, Guernsey, Ungaria, Islanda, India, Insula Man, Israel, Jersey, Kuwait, Letonia, Lituania, Liechtenstein, Malta, Monaco, Polonia, Quatar, Rusia, Arabia Saudită, Slovacia și Slovenia.

Până acum, lansarea iPhone 8 și iPhone 8 Plus în România a fost anunțată de operatorii Orange și Vodafone și de retailerii Altex și eMAG (printre alții). Niciunul dintre aceștia nu a divulgat încă data lansării dispozitivelor, însă, mai mult ca sigur, aceasta este cea prezentată de Apple, respectiv 29 septembrie.

Neanunțată până la această oră este și sesiunea de precomenzi, însă dacă ne uităm la anii precedenți, putem afirma cu o oarecare certitudine că operatorii și magazinele autorizate Apple din România vor da startul precomenzilor săptămâna viitoare, ziua de vineri, 22 septembrie, fiind, cel mai probabil, aleasă de aceștia.

Când va fi lansat iPhone X în România?

Vedeta conferinței de pe 12 septembrie își va face apariția în magazinele Apple și ale partenerilor mult mai târziu decât iPhone 8 și iPhone 8 Plus. Chiar și așa, din fericire pentru noi, România se numără printre țările care fac parte din primul val de lansare a iPhone X, drept pentru care vom putea pune mâna pe noul dispozitiv odată cu americanii, francezii, britanicii șamd.

Potrivit Apple, primul val de lansare a iPhone X va avea loc vineri, 3 noiembrie, și va fi precedat de o sesiune de precomenzi ce va avea loc o săptămână mai devreme, pe 27 octombrie. Țările care fac parte din acest val de lansare sunt: România, Andora, Australia, Austria, Bahrain, Belgia, Bulgaria, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Groenlanda, Guernsey, Hong Kong, Ungaria, Islanda, India, Irlanda, Insula Man, Italia, Japonia, Jersey, Kuwait, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Mexic, Monaco, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Polonia, Portugalia, Puerto Rico, Quatar, România, Rusia, Arabia Saudită, Singapore, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Taiwan, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit al Marii Britanii, Statele Unite ale Americii și Insulele Virgine Americane.

Până acum, lansarea iPhone X în România a fost confirmată doar de retailerii Altex și eMAG (printre alții). Aceștia menționează că noul iPhone „va fi disponibil ulterior în cursul anului,” însă, la fel ca și în cazul iPhone 8 și al iPhone 8 Plus, este mai mult decât sigur că vor lansa iPhone X pe 3 noiembrie, dar și că, împreună cu operatorii, vor organiza o sesiune de precomenzi începând, probabil, de vineri, 27 octombrie.

Când va fi lansat Apple Watch Series 3 în România?

Primul produs prezentat de către Apple pe 12 septembrie a fost Apple Watch Series 3. La fel ca și modelul precedent, noul ceas va fi lansat la retailerii autorizați din România, țara noastră făcând parte din al doilea val de lansare.

Potrivit Apple, acest val de lansare va avea loc pe 29 septembrie și va cuprinde următoarele țări: România, Croația, Republica Cehă, Grecia, Guam, Ungaria, Islanda, India, Jersey, Macau, Monaco, Polonia, Rusia, Slovacia, Thailanda și Turcia.

Primul val de lansare a Apple Watch Series 3 va avea loc o săptămână mai devreme, pe 22 septembrie, o sesiune de precomenzi începând chiar de astăzi. Acesta va cuprinde mai multe țări, printre care se numără și Austria, Belgia, Finlanda, Danemarca, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia, Elveția și Regatul Unit al Marii Britanii.

Un aspect important cu privire la lansarea Apple Watch Series 3 în România este acela că începând cu 29 septembrie va fi disponibilă numai varianta cu GPS, care este practic un Apple Watch Series 2 cu procesor ceva mai rapid. Cealaltă variantă, cu GPS și celular, nu va fi, deci, disponibilă inițial și la noi în țară, și ar putea ajunge la operatorii de la noi, cel mai devreme anul viitor (dacă va ajunge vreodată…).


În ceea ce privește Apple TV 4K, un alt produs anunțat de Apple pe 12 septembrie, data lansării din România nu a fost dezvăluită până la această oră, în condițiile în care nici acum acest dispozitiv nu este unul creat pentru piața de la noi și din multe alte țări. Cu toate acestea, s-ar putea să vedem noul Apple TV și în magazinele retailerilor autorizați Apple din România până la finele lunii în curs, dat fiind faptul că lansarea lui oficială are loc pe 22 septembrie în țările care fac parte din primul val de lansare.


Prețul posibil al iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X și Apple Watch Series 3 în România

Niciunul dintre retailerii și operatorii români care au anunțat lansarea noilor dispozitive nu a suflat până acum nicio vorbă cu privire la prețul la care le vor comercializa.

Totuși, dacă ne uităm la practicile din ultimii ani, putem spune că prețul iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X și Apple Watch Series 3 va fi în România similar cu cel practicat de magazinele Apple din zona euro (poate cu diferențe de câteva zeci de lei în plus sau în minus). Problema este că, spre deosebire de anii precedenți, în 2017 Apple nu mai comercializează produsele la aceleași prețuri în toate țările din UE ale căror monedă națională este euro.

Prin urmare, pentru fiecare dintre dispozitivele anunțate de Apple pe 12 septembrie vom prezenta trei dintre prețurile practicate de compania americană la nivelul statelor din zona euro, așa că nu va rămâne decât să așteptăm și să vedem de care dintre aceste tarife vor fi mai apropriate cele practicate de către retailerii români.

Toate prețurile din lista de mai jos sunt convertite și în lei, la cursul leu-euro de pe 14 septembrie (1€ = 4,598 lei):

iPhone 8

 • iPhone 8 64 GB – 799€/3.667 lei (Germania, Austria) / 809€/3.713 lei (Franța, Spania ș.a.) / 839€/3.851 lei (Italia).
 • iPhone 8 256 GB – 969€/4.448 lei (Germania, Austria) / 979€/4.494 lei (Franța, Spania ș.a.) / 1.009€/4.632 lei (Italia).

iPhone 8 Plus

 • iPhone 8 Plus 64 GB – 909€/4.264 lei (Germania, Austria) / 919€/4.218 lei (Franța, Spania ș.a.) / 949€/4.356 lei (Italia).
 • iPhone 8 Plus 256 GB – 1.079€/4.953 lei (Germania, Austria) / 1.089€/4.999 lei (Franța, Spania ș.a.) / 1.119€/5.136 lei (Italia).

iPhone X

 • iPhone X 64 GB – 1.149€/5.274 lei (Germania, Austria) / 1.159€/5.320 lei (Franța, Spania ș.a.) / 1.189€/5.458 lei (Italia).
 • iPhone X 256 GB – 1.319€/6.054 lei (Germania, Austria) / 1.329€/6.100 lei (Franța, Spania ș.a.) / 1.359€/6.238 lei (Italia).

Apple Watch Series 3

 • Apple Watch Series 3 Sport 38mm (GPS) – 369€/1.694 lei (Germania, Austria, Franța, Spania ș.a.) / 379€/1.740 lei (Italia).
 • Apple Watch Series 3 Sport 42mm (GPS) – 399€/1.831 lei (Germania, Austria, Franța, Spania ș.a.) / 409€/1.877 lei (Italia).
 • Apple Watch Series 3 Sport 38mm (GPS + Cellular) – 449€/2.061 lei (Germania, Austria, Franța, Spania ș.a.).
 • Apple Watch Series 3 Sport 42mm (GPS + Cellular) – 479€/2.199 lei (Germania, Austria, Franța, Spania ș.a.).

Apple TV 4K

 • Apple TV 4K 32GB – 199€/913 lei (în toate statele din zona euro).
 • Apple TV 4K 64GB – 219€/1.005 lei (în toate statele din zona euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.