Apple a finalizat cu succes o soluție de integrare în afișaj a cititorului de amprente Touch ID și o va implementa pentru prima dată în mult-așteptatul model de iPhone complet nou pe care urmează să îl lanseze în toamnă (iPhone 8).

Informația vine dintr-un articol publicat astăzi în ziarul chinezesc Economic Daily News, unde sunt citate câteva persoane care au luat parte la o conferință organizată joi de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (furnizor Apple) unde s-a vorbit inclusiv despre câteva dintre schimbările de design pe care le vom remarca la iPhone 8.

Potrivit acestora, pe iPhone 8 nu vom mai avea un buton principal în forma clasică, ci unul integrat în afișaj, motiv pentru care Apple a fost obligată să folosească „un senzor de amprentă optic care să permită autentificarea direct de pe ecran.”

Alături de noul sistem de recunoaștere a amprentelor, sursele citate de ziarul chinezesc susțin că iPhone 8 va mai veni și cu „senzori de imagine cu infraroșii pentru a îmbunătăți funcționalitatea camerei cu mulți megapixeli” și pentru a aduce funcționalități de realitate augmentată pe iPhone.

Dacă informațiile prezentate de asiatici sunt adevărate, atunci utilizatorii care așteaptă iPhone 8 nu au de ce să se mai teamă în privința senzorului de amprentă. Vă reamintim că în jurul acestei componente s-a creat o adevărată isterie după ce o serie de analiști au venit și au spus că Apple întâmpină mari probleme la încorporarea senzorului de citire a amprentelor în ecranul iPhone 8, motiv pentru care au dat ca posibilă eliminarea completă a lui sau mutarea pe carcasă. Apele s-au agitat și mai tare în momentul în care pe Internet au apărut o serie de imagini cu un prototip de iPhone ce avea integrat senzorul de amprente pe carcasă. În momentul de față, însă, este tot mai clar faptul că iPhone 8 va arăta așa, deci implicit că Touch ID nu va fi integrat nicidecum în carcasă.

Și cum Apple a reușit acum să finalizeze soluția de integrare a senzorului de amprente, sursele citate de Economic Daily News confirmă o serie de informații recente, spunându-ne că Apple va începe producția de serie a iPhone 8 la sfârșitul lunii iulie, fapt ce îi va permite să lanseze dispozitivul la timp, undeva în toamna acestui an.

De asemenea, aceleași surse au menționat că în cadrul conferinței la care au luat parte s-a mai vorbit că iPhone 8 va veni și cu un al doilea sistem de autentificare biometrică, bazat probabil pe scanarea irisului sau a feței. Conform acestora, noul sistem de autentificare va însoți Touch ID și se va baza pe o nouă cameră frontală cu o densitate mare a pixelilor ce va include ultima tehnologie de recunoaștere 3D de la PrimeSense.

În fine, publicația asiatică ne mai spune că la conferința TSMC de săptămâna aceasta s-a vorbit și despre faptul că raportul de aspect al afișajului noului iPhone 8 va fi ajustat la 18:5:9. În prezent, toate modelele de iPhone comercializate de către Apple au un raport de aspect al afișajului de 16:9, însă era normal ca acesta să se modifice, dat fiind faptul că iPhone 8 va avea un ecran mult mai înalt și doar puțin mai lat decât cel din iPhone 6s/7.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.