În ultimele zile au apărut pe Internet mai multe imagini cu ceea ce par a fi o serie de tocuri și matrițe ale fiecărui model de iPhone din gama 2017. Puse una lângă cealaltă, noile matrițe și carcase ne oferă pentru prima dată o idee cu privire la diferențele între dimensiunile și aspectul noilor dispozitive ce urmează să fie lansate în toamnă.

Din gama 2017 de iPhone vor face parte, conform zvonurilor existente, trei modele noi. Dintre acestea, primele două, iPhone 7s și iPhone 7s Plus, vor reprezenta actualizări „S” pentru actualele iPhone 7 și iPhone 7 Plus, iar al treilea, iPhone 8, va fi un dispozitiv complet nou, cu ecran OLED și alte caracteristici „premium,” care va marca cea de-a zecea aniversare a iPhone.

Înainte de a trece la detalii, trebuie să menționăm de la bun început că matrițele par a fi fost realizate pentru producerea de tocuri (poate chiar a celor din imaginea de mai jos) și/sau alte accesorii pentru gama 2017 de iPhone, deci nu sunt cele folosite la fabricarea iPhone-urilor propriu-zise. Chiar și așa, ele au elementele pe care le-am întâlnit la majoritatea schițelor și prototipurilor din ultimile luni, deci s-ar putea să ne arate diferențele reale dintre iPhone 7s și iPhone 7s Plus și noul iPhone cu ecran OLED.

Matrița dispozitivului supranumit „iPhone 8” este fotografiată în toate imaginile comparative între matrițele și tocurile celorlalte două modele de iPhone, motiv pentru care noi putem trage concluzia că iPhone-ul redesenat nu va fi cu mult mai mare decât este un iPhone 7s (sau orice model de iPhone cu ecran de 4,7 inchi; matrița iPhone 7s este cea din dreapta, în imaginea de sus, iar tocul este cel din stânga, în imaginea de deasupra acestui paragraf), în pofida faptului că va avea un afișaj de 5,8 inchi. După cum s-a tot spus și în ultimele luni, implementarea unui ecran atât de mare într-o carcasă mult mai mică decât cea a iPhone 7/7s Plus (al cărui ecran este și va rămâne la 5,5 inchi) a fost făcută posibilă de eliminarea butonului principal și reducerea drastică a lățimii ramei pe toate cele patru laturile.

Imaginea de mai sus ne arată profilul tuturor celor trei modele de iPhone (de la stânga la dreapta: iPhone 7s, iPhone 8 și iPhone 7s Plus), demonstrându-ne că dispozitivul de 5,8 inchi va avea și o grosime similară celorlalte două modele, precum și că va avea un buton de adormire/trezire mult mai mare decât acestea. Prezența unui buton de adormire/trezire mult mai mare pe carcasa iPhone 8 a fost remarcată încă din primele schițe și chiar dacă nu avem încă o confirmare clară a motivului pentru care Apple a luat această decizie, se vehiculează că în acest buton ar putea sta chiar senzorul de identificare a amprentelor, dacă Apple n-ar reuși să îl integreze direct în ecran. 

Iar dacă despre matrițele iPhone 7s și iPhone 7s Plus nu prea avem ce spune (ele sunt identice cu cele ale actualelor iPhone 7 și iPhone 7 Plus; nicio diferență semnificativă nu poate fi remarcată), despre matrița iPhone 8 mai putem spune că are o ieșitură pentru o cameră iSight Duo poziționată vertical, care va include, aparent, blițul și microfonul între cei doi senzori. Această abordare este diferită de cea întâlnită la iPhone 7 Plus, care are cei doi senzori așezați unul în dreptul celuilalt, iar microfonul și blițul sunt poziționați după modulul cameră.

Așadar, se prea poate să întâlnim la gama 2017 de iPhone diferențele pe care le vedem la matrițele și tocurile din imaginile de mai sus (plus eventuale diferențe în privința materialelor și finisajelor; iPhone 8 urmează să aibă carcasă din sticlă, în timp ce celelalte modele s-ar putea să păstreze carcasele din aluminiu), cu mențiunea că s-ar putea ca și acestea să fi fost realizate după schițele aprăute pe Internet în ultimele luni; schițe despre care v-am mai spus că au fost realizate cel mai probabil după prototipuri și nu neapărat după varianta finală a iPhone 8.

Notă: Știm că a apărut și schița din imaginea de mai jos, însă ea este bazată pe același prototip despre care credem că nu are șanse să vadă vreodată lumina zilei. Vorbesc despre prototipul cu carcasă din aluminiu și Touch ID poziționat sub sigla Apple care a generat atât de multe nemulțumiri în rândul utilizatorilor din cauza aspectului inestetic.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.