iPad Pro de 10,5 inchi este pregătit de lansare. Modulul 3D Touch din iPhone 8 va fi foarte scump

0
892

Gama 2017 de iPad Pro și iPhone 8 au fost din nou în lumina reflectoarelor la sfârșitul săptămânii trecute, când DigiTimes a prezentat câteva informații noi despre aceste produse Apple atât de așteptate.

Începând cu iPad Pro, sursele din industrie citate de site-ul taiwanez susțin că producția viitorului model cu afișaj de 10,5 inchi și factor de formă complet nou va fi crescută în iulie la 600.000 unități (de la 500.000 unități, cât este în prezent), fapt ce arată spre o lansare iminentă. Mergând în acest ritm, partenerii Apple vor ajunge să fabrice în jur de 5 milioane de iPad-uri de 10,5 inchi până la finele anului curent, adaugă DigiTimes.

Privind puțin informațiile referitoare la iPad Pro de 10,5 inchi apărute în ultimele luni, trebuie să admitem faptul că ele au fost cât se poate de eronate. La începutul anului, spre exemplu, cele mai multe zvonuri arătau spre o lansare în aprilie a noii tablete, fapt ce, evident, nu s-a materializat. De câteva săptămâni încoace, în schimb, informațiile arată spre o lansare iminentă a iPad-ului Pro „mijlociu,” cu ecran din muchie în muchie. Analistul Ming-Chi Kuo de la KGI Securities, spre exemplu, a afirmat într-o notă de cercetare recentă că există șanse de peste 70 de procente ca Apple să prezinte mult-așteptata tabletă în iunie, la WWDC.

Lăsând la o parte modelul cu ecran de 10,5 inchi, DigiTimes mai vorbește acum și despre viitorul model de iPad Pro cu afișaj de 12,9 inchi. Conform surselor citate, producția de serie a noului dispozitiv va începe în iunie, iar primele livrări consistente vor fi făcute în al treilea trimestru al acestui an (deci în perioada iulie-septembrie).

Cât despre iPad 5 și iPad mini 4, ei bine se pare că primul se va bucura de vânzări suficient de bune încât să-i permită companiei Apple să retragă iPad mini de pe piață. Vă reamintim că săptămâna trecută a apărut în presă o informație cum că Apple nu are în plan lansarea unui nou model de iPad mini, fapt ce va duce la dispariția tabletei de 7,9 inchi.


Trecând la iPhone 8, o publicație chinezească citată de DigiTimes confirmă oarecum informațiile cum că noul model de iPhone cu afișaj OLED va avea un preț mai mare comparativ cu modelele existente. Potrivit acesteia, modulul 3D Touch din noul iPhone o va costa pe Apple cu aproximativ 150% mai mult decât o costă varianta pentru actualele modele de iPhone.

Conform Economic Daily News, Apple cheltuie între 7 și 9 dolari pentru componentele 3D Touch din gama actuală de iPhone. Lucrurile vor sta diferit cu iPhone 8 care, din cauza faptului că va avea ecran OLED, va permite aplicarea senzorilor 3D Touch numai după fixarea unui strat separat de sticlă protectoare. Această schimbare în procesul de fabricare va crește costul efectiv de producție al modulului cu 50 de procente, însă având în vedere poziția avantajoasă în care se află furnizorii Apple TPK și GIS, compania californiană va ajunge să cheltuie între 18$ și 22$ pe fiecare modul (deci cu până la 150% mai mult).

Așadar, ecranul iPhone 8 va fi una dintre componentele care va urca semnificativ prețul de producție al noului dispozitiv, motiv pentru care se prea poate ca zvonurile ce ne sugerau că viitorul dispozitiv va avea un preț de aproximativ 1.000 de dolari să fie, din nefericire, adevărate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.