Apple va retrage iPad mini de pe piață

0
768

În cazul în care așteptai iPad mini 5, avem o veste nu tocmai bună pentru tine. Citând o sursă apropriată companiei Apple, BGR scrie că tableta cu afișaj de 7,9 inchi va fi retrasă treptat de pe piață.

Din păcate, BGR nu poate să menționeze cu exactitate data la care iPad mini va fi retras și nici dacă după această dată iPad mini 4 va mai fi comercializat o perioadă de timp în magazinele companiei americane și ale partenerilor. Uitându-ne însă la zvonurile de până acum, am putea presupune că cel mai mic iPad va dispărea de pe piață chiar luna viitoare, când se vehiculează că gigantul american va prezenta un iPad cu afișaj de 10,5 inchi.

iPad mini a fost introdus pe piață în 2012 ca și o alternativă mai ieftină la iPad Air. Acesta a contribuit câteva trimestre la creșterea vânzărilor de iPad, însă lucrurile s-au schimbat radical în 2014, când Apple a lansat iPhone 6 și iPhone 6 Plus. Dimensiunea mare a ecranelor acestor smartphone-uri făcea nejustificată achiziția unui iPad mini, așa că foarte multă lume a început să se aștepte la retragerea iPad mini de pe piață. Cu toate acestea, în 2015 a fost lansat iPad mini 4, iar anul trecut circula un zvon (aparent eronat) cum că un iPad mini Pro va fi lansat în martie 2017 și va avea caracteristicile întâlnite la toate iPad-urile Pro disponibile pe piață.

În loc să lanseze un iPad Pro de 7,9 inchi, Apple a scos de pe piață iPad mini 2 în martie și a încetat comercializarea versiunii de iPad mini 4 cu 32GB spațiu de stocare. Astfel, acum unicul model de iPad mini comercializat de Apple este iPad mini 4 cu 128GB capacitate de stocare, prețul lui fiind identic cu prețul la care fusese comercializat iPad mini 4 de 32GB.

O retragere totală de pe piață a iPad mini ar însemna ca din gama de iPad să mai facă parte numai iPad 5 și iPad Pro (deci doar tablete cu ecranul egal sau mai mare de 9,7 inchi).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.