Apple a făcut astăzi câteva actualizări mai mult sau mai puțin importante în gama sa de produse, anunțând, printre altele, lansarea unui model de iPad ieftin și câteva schimbări în gama iPad mini.

Schimbările din gama de tablete cu afișaj de 7,9 inchi se rezumă la retragerea de pe piață a iPad mini 2 și reducerea numărului și a prețului versiunilor în care este disponibil iPad mini 4.

Rămas singurul model de iPad mini de pe piață, iPad mini 4 le oferă utilizatorilor numai două versiuni din care să aleagă: una Wi-Fi cu spațiu de stocare de 128GB și una Wi-Fi + Cellular cu tot atâta spațiu de stocare. Prețul acestora a rămas la fel ca și prețul versiunilor de iPad mini 4 cu 32GB de stocare, ceea ce înseamnă că pentru 479€, respectiv 629€ îți vei putea achiziționa un iPad de 7,9 inchi cu de 4 ori mai mult spațiu de stocare decât până acum.

Cele două versiuni de iPad mini 4 rămase pe piață au, la fel ca și până acum, aceleași caracteristici de iPad Air 2 sau, dacă vreți, iPad 5, și vin pe culorile gri stelar, argintiu și auriu. Ele pot fi cumpărate numaidecât, la noile prețuri, din toate magazinele Apple (foarte posibil, retailerii români vor reduce prețurile iPad mini 4 de 128GB în perioada următoare).

Fără iPad mini 2 (care avea un preț de pornire de 349€), surprinzător sau nu, gama de iPad-uri cu afișaje de 7,9 inchi nu mai este cea mai ieftină. La 399€, iPad 5 este acum cu 80€ mai ieftin decât iPad mini 4 și chiar dacă, la acest preț, are o capacitate de stocare de 4 ori mai mică decât cea a iPad-ului mini, el tot este mai atractiv pentru cei mai mulți utilizatori.

Retrăgând de pe piață iPad mini 2 (nu că ar trebui să ne șocheze asta, mai ales că era un model apărut în urmă cu trei ani și jumătate) și lăsând doar două versiuni de iPad mini 4 care nu sunt nici măcar cele mai ieftine și atractive din gamă, Apple spulberă speranțele noastre cu privire la viitorul tabletelor de 7,9 inchi, speranțe alimentate în ultimele luni mai ales de zvonurile care ne sugerau că un iPad mini Pro va fi lansat anul acesta…

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.