Apple vrea ca datele din iCloud să fie în siguranță deplină, așa că de luna viitoare va avea loc o schimbare importantă în acest sens.

Potrivit unui e-mail trimis săptămâna aceasta de către echipa de Asistență a Apple, parolele specifice aplicațiilor vor deveni o cerință obligatorie pentru toate aplicațiile de la terți care vor să acceseze datele din iCloud ale utilizatorilor.

În prezent, parolele specifice aplicațiilor sunt o măsură facultativă introdusă pentru a permite aplicațiilor care nu sunt native (spre exemplu, clienții e-mail) să acceseze conturile iCloud care sunt protejate de autentificarea cu doi factori. Mulțumită acestui tip de parole, utilizatorii își pot accesa în continuare contul de iCloud din aplicații și servicii ce nu sunt oferite de către Apple, evitând în același timp divulgarea parolelor ID-urilor Apple în fața terților.

Ce va face Apple de la 15 iunie este să transforme parolele specifice aplicațiilor într-o măsură de securitate obligatorie pentru absolut toți utilizatorii care vor să mai folosească, conturile lor de iCloud cu aplicații de la terți. Prin urmare, toți acești utilizatori vor trebui să activeze autentificarea cu doi factori pe dispozitivele lor, iar mai apoi să genereze parole individuale și unice pentru fiecare aplicație în care vor să se logheze. Generarea acestor parole specifice aplicațiilor se face logându-vă în contul de iCloud la https://appleid.apple.com și făcând clic pe Generați o parolă în secțiunea Securitate.

În cazul în care folosești în prezent contul de iCloud în aplicații sau servicii de la terți și te-ai logat fără a folosi o parolă specifică de aplicație, în 15 iunie vei fi deconectat automat și va trebui să te loghezi folosind o parolă specifică aplicației generată de pe site-ul Apple.

Începând cu 15 iunie, parolele specifice aplicațiilor vor fi cerute pentru accesarea datelor iCloud folosind aplicații terțe cum ar fi Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird sau alte servicii de e-mail, contacte și calendar ce nu sunt oferite de Apple.

Dacă te-ai logat deja într-o aplicație terță folosind parola principală a ID Apple, vei fi deconectat automat atunci când această schimbare va fi pusă în aplicare. Va trebui să generezi o parolă specifică de aplicație și să te loghezi din nou.

Această măsură este una cât se poate de bună, întrucât îi va sili pe mulți utilizatori să-și protejeze conturile cu autentificarea în doi factori; o măsură de securitate care solicită, pe lângă introducerea parolei ID Apple, și introducerea unui cod unic trimis către dispozitivele / numărul de telefon de încredere. Astfel, accesarea conturilor de către persoane neautorizate devine aproape imposibilă.

Or, fie că folosiți sau nu iCloud cu aplicații și servicii terțe, vă recomandăm să activați cât mai curând autentificarea cu doi factori în ID-urile voastre Apple. Mai multe detalii despre ce reprezintă aceasta și cum se activează sunt disponibile în cadrul tutorialului către care face trimitere linkul de mai jos:

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.