iPhone 8 va fi disponibil în versiuni de 128GB și 256GB și va avea un preț piperat

0
1765

Apple va lansa în toamnă iPhone 8, iar până acum puține lucruri sunt la fel de certe la noul dispozitiv cum este faptul că va avea un preț mare.

În ultimele luni mai mulți analiști de pe Wall Street au afirmat că mult-așteptatul iPhone cu afișaj OLED va avea un preț de pornire de aproximativ 1.000 de dolari în SUA. Acestora li se alătură acum analistul Simona Jankowski de la Goldman Sachs, care, într-o notă de cercetare trimisă investitorilor la sfârșitul acestei săptămâni, afirmă că iPhone 8 va fi disponibil în versiuni cu capacitate de stocare de 128GB și 256GB, care vor costa 999$, respectiv 1.099$.

Potrivit Simonei Jankowski, noul iPhone nu va fi disponibil și într-o versiune cu capacitate de stocare mică (de 32GB), așa cum sunt toate modelele comercializate în prezent de către Apple.

În rapot cu iPhone 7 Plus 128GB, estimăm că noile funcționalități și prețurile mai mari ale mărfurilor vor crește factura pentru materiale cu peste 70$, [sumă pe care] ne așteptăm ca Apple să o compenseze cu o creștere de 130$ a prețului, rezultând într-un preț de pornire de 999$ pentru capacitatea de 128GB și 1.099$ pentru capacitatea de 256GB (nu ne așteptăm ca iPhone 8 să vină în 32GB).

În prezent, în SUA, cel mai scump dispozitiv iPhone comercializat de Apple (iPhone 7 Plus) are un preț de 969$. Aceeași versiune, în magazinele Apple din Europa, costă 1.119€, iar în România costă 4.899 lei. Dacă estimările analiștilor sunt corecte, atunci iPhone 8 va fi chiar mai scump de atât, ajungând în România să coste, cel mai probabil, peste 5.000 de lei.

Până acum, un singur analist a venit și a spus că iPhone 8 nu va costa atât de mult. Este vorba despre Steven Milunovich de la UBS, care a declarat luna trecută că iPhone 8 va veni în versiuni de 64GB și 256GB, al căror preț l-a estimat la 850-900$, respectiv 950-1.000$.

Evident, având în vedere faptul că Apple este singura care decide cu cât își vinde produsele, nimeni nu va putea să spună cu exactitate cât de scump va fi iPhone 8. Dar având în vedere informațiile obținute de analiști de la furnizorii companiei Apple este aproape cert că noul iPhone va fi foarte scump; chiar mai scump, probabil, decât versiunile comparabile de iPhone 7 Plus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.