Apple investește 200 de milioane de dolari în compania care a creat Gorilla Glass

0
635

Compania care a creat și produce Gorilla Glass, Corning, va fi primul beneficiar important al Fondului de Producție Avansată susținut de către Apple, potrivit unui anunț făcut de gigantul californian la sfârșitul acesta de săptămână.

Corning este un vechi furnizor al Apple, produsele sale din gama Gorilla Glass fiind folosite în toate dispozitivele iPhone și iPad.

Colaborarea de lungă durată și numeroasele inovații făcute în procesul de prelucrare a sticlei au hotărât-o pe Apple să investească în Corning nu mai puțin de 200 de milioane de dolari din noul său fond de 1 miliard de dolari prin care dorește să susțină inovația în rândul producătorilor americani și să creeze mai multe locuri de muncă în SUA.

Conform Apple, investiția de 200 de milioane de dolari va ajuta Corning să-și susțină cercetarea și dezvoltarea, să achiziționeze echipamentele necesare și sisteme de procesare a sticlei de ultim moment.

Corning este un exemplu grozav de companie care a continuat să inoveze, fiind unul dintre vechii furnizori ai Apple. Acest parteneriat a început în urmă cu 10 ani, cu primul iPhone, iar astăzi fiecare client care cumpără un iPhone sau iPad, oriunde în lume, atinge sticla care a fost dezvoltată în America. Suntem extrem de mândri de colaborarea noastră de-a lungul anilor și investim mai mult în Corning, care are o moștenire atât de bogată de practici de producție inovative – Jeff Williams, șef operațiuni Apple.

Apple spune că fabrica, Corning veche de 65 de ani din Harrodsburg, Kentucky a fost esențială în colaborarea lor din ultimii 10 ani, motiv pentru care către ea va fi dirijată o bună parte a investiției.

Încă de la crearea Gorilla Glass din 2007, parteneriatul dintre Apple și Corning a dat naștere și susținut aproape 1.000 de locuri de muncă în cercetare și dezvoltare, producție și comerț. Dintre acestea, 400 de joburi au fost create doar în Harrodsburg.

În fine, în cadrul comunicatului său de presă, Apple mai anunță că partenerul său a cumpărat suficient de multă energie verde în SUA pentru a-i fabrica necesarul de componente fără a avea un impact negativ asupra mediului înconjurător.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.