Samsung Galaxy S8: Exynos 8895 cu 8 nuclee, Mali-G71 MP20, 4GB RAM; poezie curată pentru amatorii de caractere alfanumerice înșiruite pe hârtie. Dar oare cât de mult contează toate aceste specificații în viața reală?

Pentru a ne ajuta să înțelegem cât de rapid este cel mai nou și mai apreciat smartphone Samsung de până acum, YouTuberul David Rahimi a decis să îl compare cu un iPhone. Și cum Apple nu a lansat încă gama 2017 de smartphone-uri, el nu a avut încotro, așa că a comparat Samsung-ul lansat cu mult fast luna trecută cu iPhone 6s; un smartphone lansat în septembrie 2015 cu un chipset dual-core Apple A9 și 2GB de RAM. Sună nedrept? Păi așa și este… pentru Samsung.

La fel ca și în celelalte teste de viteză, David a început prin a porni cronometrul pe ambele dispozitive, iar mai apoi a deschis exact aceleași aplicații și jocuri, cărora le-a dat aceleași sarcini. Vorbim despre câteva aplicații de sistem, precum Cameră, Poze, Calendar și Configurări, și de câteva aplicații și jocuri de la terți, precum Facebook, Snapchat, Photoshop Mix, YouTube, Subway Surfers, Crossy Road, etc.

Deși a început foarte bine, ajutat fiind și de animațiile foarte scurte, Samsung Galaxy S8 s-a împiedicat pe parcurs în aplicațiile și jocurile mai mari, ajungând să finalizeze prima rundă într-un minut și 41 de secunde. De cealaltă parte, iPhone 6s s-a descurcat bine la toate aplicațiile, fiind ușor încetinit de animații. Cu toate acestea, el a câștigat prima rundă, întrucât cronometrul afișa puțin peste un minut și 34 secunde.

Trecând la runda a doua – cea în care aceleași aplicații sunt redeschise -, Samsung Galaxy S8 cu toți cei 4GB de RAM pe care îi are a fost nevoit să redeschidă o parte dintre aplicații (inclusiv jocul Subway Surfers, a cărui reîncărcare a durat cel mai mult), spre deosebire de iPhone, care nu a reușit să păstreze în fundal decât Calendar și Poze. Deși încetinit de animațiile din iOS, iPhone 6s a reușit să termine pe primul loc și în această rundă, obținând un timp total de 2 minute și 17 secunde. De cealaltă parte, Samsung Galaxy S8 a înregistrat un timp total de 2 minute și 31 secunde.

Este destul de rușinos ca un telefon lansat în urmă cu aproape doi ani să fie mai rapid, în viața reală, decât un telefon lansat în urmă cu aproape o lună. Mai ales că vorbim despre vârful de gamă de la Samsung…

Deși nu are rost, mai jos vă las și clipul în care PhoneBuff a comparat performanțele Samsung Galaxy S8+ cu cele ale iPhone 7 Plus (un model cu chipsed quad-core Apple A10 și 3GB de RAM) într-un test similar. Rezultatul este evident…

Să sperăm că data viitoare băieții ăștia sunt mai indulgenți și compară S8 cu ceva pe măsura lui, cum ar fi un iPhone 5… Da, știu, Galaxy S8 are Bixby, ecran din muchie în muchie, scaner pentru iris, etc.; un fan adevărat nu se oprește în mărunțișuri precum viteza cu care realizează sarcinile zilnice.

- Reclamă -