Iată cum va arăta viitorul iPad Pro cu afișaj de 10,5 inchi

0
1080

În ultimele zile au apărut pe internet mai multe imagini cu prototipuri și tocuri pentru mult-așteptatul iPad complet nou ce urmează să aibă un afișaj Retina de 10,5 inchi, caracteristici Pro și diferite funcționalități nemaiîntâlnite în gama iPad.

Publicate și chiar realizate de Benjamin Geskin, imaginile pe care le puteți vedea în cadrul acestui articol ne fac o idee mai bună cu privire la modul în care va arăta iPad-ul de 10,5 inchi despre care se vorbește de foarte multă vreme. Mai mult decât atât, în imaginile cu tocuri apare un accesoriu nu doar pentru acest iPad complet nou, ci și pentru viitorul model de iPad Pro cu afișaj de 12,9 inchi pe care Apple îl va lansa până la finele acestui an.

Atât prototipurile, cât și tocurile ne confirmă că viitorul iPad de 10,5 inchi va avea un factor de formă similar celui întâlnit la iPad Pro de 9,7 inchi / iPad Air / iPad 5, fiind cu puțin mai înalt, mai lat și poate chiar mai gros decât acesta. Implementarea unui ecran atât de mare într-o carcasă similară cu, să zicem, cea a iPad Air a fost făcută posibilă de reducerea grosimii ramei care, potrivit lui Benjamin Geskin, va avea 7mm în stânga și în dreapta ecranului, și doar 19mm deasupra și dedesubtul său.

Remarcăm la panoul frontal prezența unui buton principal în forma clasică și prezența tradiționalei camere FaceTime. În rest, spațiul este ocupat în totalitate de ecran și rama pe care, după cum se poate vedea în imaginea de mai sus, este mult mai îngustă decât cea dimprejurul ecranului iPad Pro 9,7 inchi.

Pe marginile noii tablete se pot observa elementele întâlnite și la celelalte iPad-uri: butoanele pentru controlul volumului, un orificiu pentru sertarul SIM (la modelul Wi-Fi+Cellular), buton de adormire/trezire, un conector Lightning și un jack de căști. Prezente sunt și câteva dintre elementele Pro, cum ar fi un Smart Connector (pentru conectarea de testaturi inteligente) și patru grilaje pentru difuzoare.

Ceea ce nu am mai văzut la niciunul dintre modelele anterioare de iPad este prezența a celor trei microfoane. După cum se poate vedea în machete și chiar pe tocuri, iPad Pro de 10,5 inchi și 12,9 inchi vor avea un microfon poziționat pe carcasă, în zona superioară (la fel ca și iPad 5), și două microfoane poziționate unul lângă celălalt pe rama de deasupra.

De asemenea, noile iPad-uri vor avea o cameră iSight cu bliț poziționat sub ea cum întâlnim în prezent numai la iPad Pro de 9,7 inchi. Din păcate, nu există informații care să indice o eventuală îmbunătățire a senzorului de imagine din viitoarele modele de iPad.

În rest, prea multe nu se mai pot spune despre noile dispozitive, aspectul general și multe dintre elementele lor fiind, după cum am văzut și mai sus, întâlnite și la modelele existente de iPad Pro. Totuși, în cazul în care vă întrebați de ce tocurile din imaginile de mai sus au o extensie în zona dreaptă și nu oferă prea multă protecție muchiei din stânga, ei bine, extensia a fost concepută de producător pentru un stylus, cum ar fi Apple Pencil, iar lipsa unei mari bucăți din stânga a fost gândită pentru a permite atașarea unui Smart Cover sau unei tastaturi (aceste două elemente se găsesc și la multe dintre tocurile pentru actualele iPad Pro).

Așadar, iPad-ul de 10,5 inchi despre care s-a tot vorbit până acum va fi practic un iPad Pro de 9,7 inchi puțin lărgit (nu știm prea multe despre ceea ce ascunde la interior). Conform informațiilor existente, noua tabletă va fi anunțată împreună cu un nou iPad Pro de 12,9 inchi luna viitoare, la WWDC 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.