Samsung a prezentat cel mai mare rival al iPhone 8 – Galaxy S8

0
1223

Prezentat și-n dungă în ultimele săptămâni, Samsung Galaxy S8 a fost anunțat oficial astăzi de compania sud-coreeană în cadrul unor evenimente media simultane care au avut loc în New York și Londra.

Noua navă amiral a Samsung este de facto principalul concurent al iPhone 8, asiaticii încercând să o ia din nou înaintea Apple prin implementarea principalelor caracteristici pe care au auzit că le va avea unul dintre cele mai așteptate modele de iPhone din istorie.

După cum era de așteptat, S8 este disponibil în două modele: Samsung Galaxy S8 și Samsung Galaxy S8+ (foarte original, Samsung!). Principala diferență dintre acestea este diagonala ecranului – primul are 5,8 inchi, iar al doilea are 6,2 inchi. În rest, afișajele AMOLED ale celor două modele sunt identice, curbându-se ușor la margini și având o rezoluție QHD – 2960 pe 1440 pixeli. Ah, și să nu uităm – ele sunt (aproape) din muchie în muchie, lăsând o ramă foarte mică sus și jos (atât de mică încât nu a mai fost loc pentru un buton principal fizic, iar senzorul de amprente a trebuit să fie mutat în spate, lângă cameră).

Și pentru că tot veni vorba despre ea, camera Samsung Galaxy S8 este aproape la fel ca și cea din S7 – un senzor de 12 megapixeli cu diafragma f/1,7. În față, noul smartphone are un senzor de 8 megapixeli cu aceeași diafragmă mare ca și în față, fapt ce va ajuta atunci când lumina nu este foarte bună. În camera frontală, Samsung a mai integrat un scaner pentru iris și un sistem de recunoaștere facială, care ar trebui să facă deblocarea ecranului și logarea în diferite conturi mai rapidă ca oricând (și să dea uitării senzorul de amprente poziționat în cel mai prost loc posibil).

În linii mari, designul noii game Galaxy a Samsung este la fel ca și cel pe care l-am întâlnit la Galaxy S6 și Galaxy S7 – îmbinând sticla de pe spate cu o ramă metalică destul de subțire. Pe această ramă se va găsi de acum, alături de butoanele de volum și blocare/deblocare ecran, un buton pentru activarea Bixby, noul asistent virtual al Samsung care a fost creat de aceeași echipă ce a conceput și Siri, și care are capacitatea, printre altele, de a identifica obiectele din lumea reală. Alături de butoane, pe rama metalică se mai găsește un port USB-C, difuzoare stereo Harman Kardon și… un jack pentru căști.

La interior, Samsung Galaxy S8 are un procesor Snapdragon 835 de 10nm, produs de Samsung și Qualcomm. Acesta este „ajutat” de 4GB de RAM. Memoria noii game de Galaxy este de 64GB sau 128GB, ea putând fi extinsă până la 256GB cu ajutorul unui card microSD. Bateria Samsung Galaxy S8 are o capacitate de 3.000mAh, iar bateria Samsung Galaxy S8+ are capacitatea de 3.500mAh. Ambele modele acceptă alimentarea rapidă.

Pe partea de software, trebuie specificat că Samsung Galaxy S8 rulează Android 7.0 și are caracteristica Bluetooth audio dual, care permite utilizatorilor să difuzeze conținut audio pe două dispozitive / difuzoare separate, în același timp. De asemenea, S8 are și o funcționalitate multi-ferestre, care permite folosirea simultană a două aplicații pe un singur ecran, precum și Samsung DeX – o caracteristică ce le permite utilizatorilor să conecteze telefoanele la monitoare, tastaturi și mausuri externe pentru a le folosi ca și pe niște computere.

În rest, trebuie să mai specificăm faptul că ambele modele de Samsung Galaxy sunt rezistente la apă (IP68) și vin pe culorile Midnight Black, Orchid Gray și Arctic Silver.

În ceea ce privește prețul, ei bine, în România, ele sunt deja disponibile la precomandă, motiv pentru care noi știm că la eMAG, spre exemplu, Samsung Galaxy S8 de 64 GB poate fi cumpărat la 3.499 lei, iar Samsung Galaxy S8+ de 64GB poate fi cumpărat la 3.899 lei. Interesant este că eMAG le oferă clienților care precomandă noile smartphone-uri carduri cadou în valoare de 350 lei, respectiv 390 lei.

Lansarea noilor dispozitive va avea loc pe data de 21 aprilie.

Așadar, Samsung a lansat astăzi două telefoane noi care au caracteristici inspirate din zvonurile despre iPhone 8, aruncând cu praf în ochi celor care spun că o copiază pe Apple.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.