Analizând lanțul de furnizori al Apple, analistul Christopher Rolland de la Susquehanna Financial Group a ajuns la concluzia că a treia generație de Apple Watch ar putea avea conectivitate celulară.

Mai precis, Rolland ne sugerează că modelul de Apple Watch pe care Apple îl va introduce până la finele acestui an va avea un slot SIM pentru conectivitate LTE.

Înțelegem că un model din viitoarea gamă de ceasuri Apple va include un card SIM și, prin urmare, este posibil să accepte LTE. Înțelegem și că unele probleme rămân, cum ar fi cele cu autonomia bateriei și factorul de formă, dar progrese semnificative au fost înregistrate. Apple ar putea folosi VoIP și data printr-o conexiune CAT-M1 pentru autonomie a bateriei mai bună.

Apple va promova noul ceas prin intercompatibilitatea cu AirPod-urile companiei (…) care permite efectuarea și recepționarea apelurilor telefonice.

Conectivitatea celulară este ceva ce așteptăm pe Apple Watch încă de la primul model, dar din păcate ea nu a fost implementată nici măcar în Apple Watch Series 2 (deși, vă reamintim, zvonurile ne indicau acest lucru). Conectivitatea celulară ar fi foarte utilă pentru utilizatorii care nu doresc ca ceasurile lor să mai depindă atât de mult de o conexiune la iPhone pentru efectuarea apelurilor telefonice sau alte acțiuni care depind de internet. Cu toate acestea, implementarea unei astfel de caracteristici în Apple Watch 3 nu a mai fost sugerată în (puținele) zvonuri apărute până acum, deci vă recomand să nu puneți deocamdată foarte multă nădejde în spusele lui Rolland.

Până în prezent, majoritatea informațiilor apărute în media sugerează că Apple Watch 3 va reprezenta un upgrade minor față de Apple Watch Series 2. Principalele noutăți sugerate sunt: îmbunătățiri hardware pentru performanțe și autonomie mai bune. Ori, în aceste condiții, implementarea conectivității celulare ar face noul model de ceas mult mai atractiv nu doar pentru cei care nu au mai folosit până acum așa ceva, dar și pentru actualii posesori de Apple Watch Series 0/1 și chiar Series 2.

Separat de Apple Watch, Rolland mai vorbește în nota sa de cercetare și despre gama 2017 de iPhone. Reiterând informațiile de până acum, analistul ne sugerează că toate cele trei modele de iPhone pe care Apple le va lansa până la sfârșitul anului curent vor putea fi încărcate wireless prin intermediul unor accesorii produse de Pegatron și Foxconn. Cu toate acestea, el ne atenționează că: „Este ceva scepticism cu privire la eficiența încărcării întrucât ar putea dura trei ore o alimentare completă.”

În plus, coroborând informații mai vechi, analistul mai sugerează că iPhone 8 nu va avea un buton principal, dar va avea în continuare un port Lightning. Cu toate acestea, el susține că Apple ia serios în calcul eliminarea portului Lightning, motiv pentru care modelele lansate în 2018 ar putea să nu mai aibă arhicunoscutul port.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.