Într-un articol despre succesul înregistrat în primul an de Apple Watch, jurnaliștii de la The Wall Street Journal fac vorbire și despre a doua generație a ceasului inteligent introdus de Apple în toamna anului 2014. Potrivit surselor citate de ei, Apple Watch 2 ar urma să aibă conectivitate prin rețelele celulare și un procesor mai rapid.

Conectivitatea prin rețelele celulare ar putea aduce utilizatorilor ceasului inteligent o serie de beneficii, fiind importantă în special pentru aceia care sunt deranjați de dependența de iPhone poate prea mare pe care o are actualul model de Apple Watch. Grație acestei caracteristici, utilizatorii vor putea folosi GPS, efectua apeluri telefonice, trimite SMS-uri și folosi o serie de aplicații de la terți, fără a mai trebui ca un iPhone să fie în aproprierea ceasului sau ca acesta să fie măcar conectat la Wi-Fi.

Pe lângă beneficii, conectivitatea celulară vine și cu unele aspecte mai puțin pozitive pentru unii utilizatori. Cel mai important dintre acestea este planul de date, Apple Watch urmând a fi, la fel ca și un iPhone sau un iPad Wi-Fi + Cellular, dependent de o cartelă SIM. Asta ar presupune pentru utilizatori plata lunară a încă unei cartele preplătite sau a unui abonament și chiar dacă în țări precum România costurile planurilor de date nu sunt foarte ridicate, mulți utilizatori probabil că nu vor fi încântați să mai plătească, câteva zeci de lei pe lună pe un abonament sau pe o cartelă, alta decât cea folosită cu iPhone și/sau, după caz, iPad.

Noile indicii cu privire la viitoarea generație de Apple Watch vin după o serie de zvonuri care indicau faptul că noul dispozitiv va fi mai independent față de iPhone, așa cum au tot solicitat utilizatorii. De fapt, Apple a încercat să reducă dependența față de iPhone și în cazul primei generații de Apple Watch, prin actualizări software, cum ar fi watchOS 2; care permite instalarea de aplicații native pentru ceas ce se încarcă mai rapid și oferă o experiență mai lipsită de întreruperi, decât în cazul celor ce transmit date către și de la iPhone-ul conectat prin Bluetooth. Totodată, și politica referitoare la aplicațiile pentru ceas reprezintă o încercare a Apple de a face Apple Watch mai independent, în condițiile în care ea a fost actualizată săptămâna trecută pentru a anunța obligativitatea dezvoltatorilor de a trimite spre publicare pe App Store numai aplicații native pentru ceas.

În ceea ce privește procesorul, spusele jurnaliștilor prestigioasei publicații de peste Ocean nu reușesc să ne surprindă chiar deloc. În general, orice generație nouă a unui produs Apple are un procesor mai rapid, iar Apple Watch 2 nu avea motive să facă excepție de la această regulă nescrisă.

La final, trebuie menționat că, folosind analize speculative ale analiștilor, cei de la The Wall Street Journal au comparat vânzările din primul an de disponibilitate a Apple Watch cu vânzările iPhone după 12 luni de prezență în magazine. Iar dacă iPhone 2G era vândut în 6 milioane de unități după primele 365 de zile de disponibilitate, Apple Watch ar fi fost vândut într-un număr dublu de exemplare în perioada 24 aprilie 2015 – 24 aprilie 2016.

În privința Apple Watch 2 nu s-au auzit prea multe lucruri certe deocamdată și nici nu s-au văzut schițe sau componente. Problema cea mare însă este că, deși există un număr mic de zvonuri cu privire la noua generație a ceasului inteligent, acestea se contrazic, în general, unele pe altele. Astfel, noi nu putem ști sigur nici când urmează să fie prezentat noul Apple Watch (unii susțin că în iunie, iar alții că în toamna acestui an) și nici cât de majore vor fi schimbările aduse la exterior (unii susțin că Apple Watch 2 va fi mult mai subțire decât prima generație, iar alții susțin că va fi la fel, atât în privința aspectului, cât și a dimensiunilor). Ceea ce putem însă să știm cu certitudine este că la interior schimbările vor fi poate chiar spectaculoase.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.