iPhone 8 cu carcasă din aluminiu este prezentat pentru prima dată într-o schiță (Actualizare: iată și un prototip creat pe baza acelei schițe)

0
2579

O nouă schiță a unui posibil prototip de iPhone 8 a apărut pe Internet săptămâna aceasta, la numai câteva zile distanță de altele două.

Publicată pe Twitter de către Sonny Dickson, noua schiță ne prezintă o a treia variantă de iPhone 8, cu carcasă din aluminiu. Bloomberg anunța zilele trecute că unul dintre prototipurile de iPhone 8 pe care Apple le-a testat avea un design „simplificat,” cu o carcasă din aluminiu și dimensiuni ceva mai mari decât modelele cu carcasă din sticlă. Descrierea făcută de ei se potrivește destul de bine dispozitivului prezentat în imaginile de acum, deci ar putea să fie unul din cele peste 10 prototipuri de iPhone 8 pe care Apple le-ar fi testat.

La o privire ceva mai atentă, vom observa pe carcasa din schița de mai jos două diferențe importante față de iPhone 7 Plus, spre exemplu: camera cu două obiective poziționate unul sub celălalt, și nu unul în dreptul celuilalt, și un posibil senzor de amprentă poziționat în zona mediană, mai jos de sigla Apple. Aceste două elemente erau întâlnite și pe dispozitivul apărut în schița de săptămâna trecută, însă nu suntem siguri dacă ambele vor fi prezente în dispozitivul ce urmează să fie lansat în toamnă.

Suspiciunile planează în special asupra senzorului de amprentă Touch ID, despre care ni s-a spus în mod repetat că se dorește a fi încorporat în afișaj, chiar dacă acest lucru pune probleme mari de producție. Aceste probleme i-au determinat pe unii analiști să vină cu ipoteze precum eliminarea senzorului din noua generație de iPhone sau mutarea lui pe carcasa dispozitivului, în condițiile în care se știe deja că butonul principal nu va mai exista în forma pe care o știm cu toții de la primul model de iPhone și până-n prezent. Desigur, nu se exclude posibilitatea ca acel orificiu rotund să fie pentru altceva decât un senzor de amprentă; o posibilitate ar fi pentru facilitarea alimentării wireless, în condițiile în care carcasa de aluminiu nu ar fi cel mai bun conductor.

Făcând puțină abstracție de cele două elemente, observăm că acest prototip măsoară 149,5mm pe lungime și 72,5mm pe lățime, fiind aproape la fel de mare precum un iPhone 7 Plus. Aceste dimensiuni sunt identice cu cele sugerate de prototipul apărut săptămâna trecută pe Internet.

În rest, remarcăm la acest prototip prezența butoanelor de volum și pornit/oprit, a comutatorului pentru Silențios, a grilajelor pentru difuzor și a orificiilor pentru conectorul Lightning și sertarul SIM în aceleași locuri în care sunt prezente la toate modelele de iPhone începând cu iPhone 6.

Per total, carcasa din imagini se aseamănă destul de mult cu cea a unui iPhone 7 Plus. De fapt, ea are până și locașurile pentru șuruburi poziționate cam în aceleași locuri precum iPhone-ul de 5,5 inchi lansat anul trecut; acest lucru ne poate pune unele semne de întrebare cu privire la autenticitatea schiței. Unde mai pui că ea a fost distribuită de Sonny Dickson – o persoană care, încercând să-și mențină faima de altădată, a prezentat în ultima vreme foarte multe informații false cu privire la produse Apple nelansate*…

*Nu spunem cu certitudine că schița pe care o vedeți mai sus nu aparține Apple, ci doar vă recomandăm să priviți totul cu o doză (mare) de scepticism, mai ales că, în cel mai bun caz, ea ne prezintă un prototip de iPhone și nu neapărat modelul final.


Actualizare luni, 24 aprilie, ora 10:00: Utilizatorul Instagram bro.king a creat un prototip al iPhone-ului prezentat în schița apărută săptămâna trecută pe Internet, făcându-ne o idee mai bună despre cum ar putea arăta iPhone 8 dacă va veni într-adevăr cu o carcasă din aluminiu, Touch ID pe spate și celelalte elemente prezentate pe larg mai sus. Cu toate acestea, rămân mari suspiciuni cu privire la autenticitatea schiței, deci vă recomandăm să priviți totul mai mult ca pe un concept decât ca pe ceva ce Apple ar dori să lanseze în toamnă.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.