iMac 2017 va fi disponibil și cu procesor Intel Xeon. Iată când urmează să fie lansat

0
677

Într-o mișcare cât se poate de surprinzătoare, Apple anunța săptămânile trecute că lucrează la noi modele de iMac pe care le va lansa pe parcursul acestui an, mai multe detalii despre acestea apărând la scurt timp după. Din păcate, însă, compania americană nu a oferit informații precise cu privire la lansarea noilor all-în-one-uri și/sau cu privire la noutățile pe care le vor aduce.

Într-un articol publicat săptămâna aceasta, site-ul taiwanez DigiTimes încearcă să ne răspundă, prin intermediul unor surse din lanțul de furnizori al Apple, la câteva dintre întrebările pe care le mai avem cu privire la noua gamă de iMac.

Mai precis, asiaticii susțin că producția iMac 2017 va începe luna viitoare, urmând ca majoritatea modelelor să fie lansate undeva în perioada august-octombrie 2017. O excepție va fi făcută de un model „de nivel server,” ce urmează să fie lansat abia spre finele anului în curs.

Despre modelul din urmă aflăm că în prezent este în stadiul de testare, fiind conceput cu utilizatorii profesioniști în minte, ca și o alternativă la Microsoft Surface Studio. Potrivit DigiTimes, acest model urmează să fie echipat cu un procesor Intel Xeon E3-1285 V6 (nelansat pe piață încă), 16GB sau 64GB de RAM ECC, până la 2TB de memorie SSD NVM Express PCI-e și o „placă video individuală de ultimă oră.”

Din exprimarea taiwanezilor nu se poate înțelege exact la ce se referă „placă video individuală.” Până acum, modelele de iMac lansate de către Apple au venit cu plăci video AMD de rangul celor pentru mobil și nu a celor pentru desktop; o „placă video individuală” ar putea fi din ambele categorii.

iMac 2017 urmează să fie produs de către Quanta Computer, care va rămâne astfel cel mai mare producător de PC all-in-one din lume și în 2017.

Având în vedere cele enunțate mai sus, trebuie să recunoaștem că mai toate caracteristicile indicate de către DigiTimes au fost dezvăluite săptămânile trecute de către Pike’s Universum, așa că nu știm cu exactitate dacă informațiile taiwanezilor se bazează pe dezvăluirile lui Pike sau pe ceea ce au aflat din surse proprii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.