iMac 2017 va fi lansat în octombrie și va avea specificații „pro.” Apple pregătește și un monitor 8K

0
813

La începutul săptămânii în curs, Apple a făcut o mișcare complet neașteptată, anunțând că lucrează la o serie de produse noi, printre care se numără un Mac Pro modular, noi modele de iMac și chiar un monitor „pro.”

Compania americană a refuzat să ofere detalii exacte cu privire la caracteristicile noilor Mac-uri, însă Pike de la Pike’s Universum le-ar fi aflat de la o „mică păsărică (…) care are dreptate de obicei.”

Potrivit lui, viitoarea gamă iMac va veni cu o serie de îmbunătățiri care o vor transforma într-o stație de lucru mult mai puternică atât pentru utilizatorii de rând, cât și pentru profesioniști. Printre caracteristicile anumitor modele din această gamă se vor număra și:

  • SSD NVMe mai rapide: Apple va include în iMac stocare flash NVM Express de tip PCIe mai rapidă decât cea din modelele actuale și cu o capacitate maximă de până la 2TB. În prezent, iMac 4K și iMac 5K pot fi configurate cu până la 1TB de stocare flash NVMe PCIe.
  • Procesoare Intel Xeon E3: Noul iMac urmează să fie disponibil și cu un procesor „pro” Intel Xeon E3-1285 v6. Acest cip nu a fost lansat încă de către Intel, dar, dacă ne gândim la generațiile precedente, am putea spune că el va fi un E3-1280 v6 combinat cu o placă video integrată Intel HD Graphics P630.
  • Până la 64GB de RAM ECC: La fel ca și actuala gamă de Mac Pro, iMac 2017 urmează să aibă standard 16GB de RAM ECC și să poată fi configurată, la comandă, cu 32GB sau 64GB. În prezent, iMac are standard 8GB și poate fi upgradat la 16GB sau 32GB de RAM (ne-ECC). Special la RAM-ul ECC este că poatedetecta și repara erorile care cauzează coruperea de date și erorile de sistem.
  • Placă video AMD: Apple urmează să introducă plăci video de la AMD în noile iMac-uri pentru ca acestea să poată accepta realitatea virtuală și aplicațiile profesionale. Includerea unor astfel de plăci video în noi modele de iMac a mai fost vehiculată și în trecut. Actualul iMac 5K folosește o placă video AMD Radeon R9.
  • Thunderbolt 3: Poate cel mai puțin surprinzător din toată lista, Thunderbolt 3 își va face apariția în iMac 2017 grație introducerii de porturi USB-C. Prin Thunderbolt 3 se poate transfera energie și date via USB, DisplayPort, HDMI și VGA cu un singur cablu. Tehnologia mai este disponibilă în prezent și pe MacBook Pro 2017.

Pike’s Universum susține că Apple va prezenta în luna octombrie noile modele de iMac și că ele vor fi însoțite de o tastatură complet nouă. Din păcate, el nu oferă mai multe detalii cu privire la această tastatură, dar noi vă reamintim că zvon mai vechi indica posibilitatea ca Apple să lanseze o tastatură de sine stătătoare cu Touch Bar și Touch ID. În aceste condiții, nu ar fi exclusă posibilitatea ca noua tastatură Apple să aibă cele două caracteristici pe care le mai întâlnim doar la cel mai recent model de MacBook Pro (versiunile cu patru porturi Thunderbolt 3).

Trecând mai departe, sursa lui Pike a mai afirmat că Apple lucrează la un monitor extern pentru utilizatorii profesioniști și că acesta va avea rezoluția 8K. Deși se spunea lunile trecute că Apple a ieșit din afacerea cu monitoare, săptămâna aceasta compania americană a anunțat că va lansa un monitor „pro” pentru viitoarea generație de Mac Pro. Din păcate, nici Apple și nici Pike nu indică data lansării acestui monitor, însă nu credem că el va fi disponibil înaintea Mac Pro.

În ceea ce privește un alt desktop din gama Mac – Mac mini -, ei bine, în articolul său, Pike menționează că Apple lucrează la un model mai nou care, în varianta de top, „nu va mai fi atât de mini.” Cu alte cuvinte, el ne sugerează că cel mai scump sau cele mai scumpe modele de Mac mini vor fi mai late și/sau mai înalte decât actualele modele, acest lucru datorându-se, cel mai probabil, includerii unui hardware mai potent. Atunci când a vorbit despre viitorul Mac Pro, Apple nu a anunțat decât că Mac mini rămâne un produs „important” pentru gama sa de Mac, însă nu a făcut vorbire despre posibilitatea lansării unor modele noi.

În fine, sursa lui Pike susține că viitoarea versiune majoră de macOS – 10.13 – nu va mai avea nume de munte sau parc, însă nu specifică precis care ar putea fi denumirea sau ce noutăți va aduce aceasta.

Pike’s Universum este un blog cunoscut în lumea Apple pentru că a descoperit în sistemele de opeare ale Apple mai multe referințe la Mac-uri sau versiuni de software nelansate. Până acum, însă, acest blog nu a venit cu prea multe informații din surse proprii cu privire la produse Apple nelansate, motiv pentru care vă recomandăm să priviți cele mai sus menționate cu o oarecare doză de sepiticism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.