Lansarea iPhone 8 ar putea fi amânată până în octombrie sau noiembrie

0
858

Apple ar putea amâna lansarea mult-așteptatului iPhone cu ecran OLED de 5,8 inchi până în octombrie sau chiar noiembrie, potrivit unei știri apărute miercuri în presa asiatică.

Toate modelele de iPhone din ultimii ani au fost lansate în luna septembrie, dar, potrivit publicației chineze Economic Daily News, acest lucru nu se va întâmpla și cu iPhone 8 din cauza faptului că furnizorii Apple întâmpină „probleme tehnice” în procesul de producție al noului dispozitiv. Aceste probleme ar fi cauzate de procesul diferit de laminare a noului afișaj și de noua cameră frontală cu sistem de detectare 3D.

Noua știre confirmă un zvon de luna trecută care ne sugera că iPhone 8 va fi pus în vânzare mai târziu decât de obicei din cauza trecerii la afișajul OLED și a noilor tehnologii necesare.

Dacă cele două surse au informațiile corecte, atunci Apple ar putea să lanseze iPhone 7s și iPhone 7s Plus în luna septembrie, conform programului, iar apoi, la distanță de câteva săptămâni, și modelul premium. Chiar și în aceste condiții, este foarte greu să ne imaginăm că iPhone 8 nu va fi prezentat în același timp cu noile modele „S.” De aceea, tindem să credem că întreaga gamă 2017 de iPhone va fi anunțată simultan (probabil prin septembrie), iar lansarea va avea loc decalat între modelele „S” și iPhone 8. Nu excludem însă nici posibilitatea ca iPhone 8 să fie lansat simultan cu celelalte două modele, chiar dacă inițial va fi disponibil în stocuri foarte restrânse și doar spre sfârșitul anului cererea va fi acoperită. Această din urmă ipoteză a fost invocată recent de către analiștii de la Barclays.

Separat de informațiile privind lansarea iPhone 8, publicația chineză mai menționează că observatorii de piață analizează constant comenzile de componente pentru iPhone pentru a determina dacă producția va începe sau nu la timp. Asta înseamnă, desigur, că în următoarele săptămâni și luni vor mai apărea multe informații cu privire la lansarea iPhone 8, cele mai credibile urmând a fi cele de la sfârșitul verii.

- Reclamă -