iPhone 8 ar putea fi lansat în septembrie însă stocurile inițiale nu vor fi generoase deloc

0
909

iPhone 8 se va lansa în luna septembrie a acestui an, chiar dacă inițial vor exista probleme cu stocurile. Informația le aparține analiștilor Blayne Curtis, Christopher Hemmelgarn, Thomas O’Malley și Jerry Zhang de la Barclays, care mai adaugă că cererea pentru mult-așteptatul iPhone cu ecran OLED de 5,8 inchi din muchie în muchie va fi satisfăcută abia spre sfârșitul anului curent.

Cu alte cuvinte, analiștii ne sugerează că modelul de iPhone Ediție Aniversară 10 ani (cunoscut până acum drept iPhone 8, iPhone X, iPhone Pro sau chiar iPhone Edition) va fi totuși disponibil în septembrie, însă numai câțiva norocoși vor putea pune mâna pe el chiar atunci. Ei contrazic astfel o știre recentă potrivit căreia deși va fi prezentat alături de iPhone 7s și iPhone 7s Plus, iPhone 8 nu va fi disponibil în magazine de-odată cu acestea.

Furnizorii au în general vești bune cu privire la lansarea viitorului iPhone 8 (pentru scopurile noastre [n.r. lansarea] iPhone 7s, iPhone 7s Plus și iPhone Pro) deși noile funcționalități duc la un proces de producție mai complicat și la ASP-uri mai mari. Noi credem acum că toate cele trei dispozitive vor avea încărcare wireless și vor fi lansate în septembrie, chiar dacă majoritatea stocurilor de iPhone Pro nu vor fi disponibile până în T4.

Presupunând că informația lor este corectă, deducem că stocurile inițiale de iPhone 8 se vor epuiza în primele minute de disponibilitate, astfel că timpii de așteptare vor crește exponențial. Acest lucru s-a întâmplat cam cu fiecare lansare de iPhone, iar dacă ne gândim că la iPhone 8 se preconizează o cerere foarte mare și tot cam la fel de mari problemele de producție, putem spune cu o oarecare certitudine că situația se va întâlni și la iPhone 8, mai ales dacă se va lansa în septembrie.

Pe lângă lansare, analiștii ne mai vorbesc în nota de cercetare și de câteva dintre caracteristicile iPhone 8, reiterând în mare parte informații pe care le știam deja în special de la reputatul analist Ming-Chi Kuo. Astfel, potrvit lor, iPhone 8 va avea un afișaj cu diagonala de 5,8 inchi, dar un spațiu activ de numai 5,15 inchi, restul urmând a fi ocupați de butoanele virtuale. În plus, ei se așteaptă ca noul iPhone să aibă Touch ID încorporat în ecran și să vină cu o tehnologie de încărcare fără fir, chiar dacă încărcătorul wireless va fi vândut separat (de fapt, ei se așteaptă ca și iPhone 7s și iPhone 7s Plus să aibă o astfel de tehnologie, contrazicând astfel ultimele informații).

Alte caracteristici pe care analiștii Barclays se așteaptă să le vedem în iPhone 8 sunt: o placă de bază stivuită, un senzor frontal 3D, o cameră cu două obiective precum cea din iphone 7 Plus și o soluție Force Touch / 3D Touch bazată pe film.

Așadar, în Asia se vorbește despre lansarea iPhone 8 în același timp cu celelalte două modele de iPhone pe care Apple le va lansa în 2017 – iPhone 7s și iPhone 7s Plus. Desigur, acest deziderat al Apple ar putea să fie imposibil de realizat, în condițiile în care iPhone 8 ridică, potrivit informațiilor existente, probleme mari de fabricație. De aceea, ne putem aștepta în lunile care urmează la tot mai multe informații contradictorii cu privire la lansarea iPhone 8.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.