Pe Weibo a fost publicată recent o imagine care ar putea să ne prezinte în premieră designul mult-așteptatului smartphone cu afișaj OLED de 5,8 inchi pe care Apple urmează să îl lanseze anul acesta și care se va numi iPhone 8 / iPhone X / iPhone (Special) Edition.

Descoperită de către /LEAKS, fotografia surprinde schița unui model de iPhone nelansat afișată pe monitorul unui computer care se presupune că ar aparține unuia dintre partenerii Apple ce se ocupă cu asamblarea dispozitivelor companiei americane (Foxconn, spre exemplu)

Dispozitivul prezentat are un afișaj suficient de mare încât să acopere aproape întregul panou frontal, fapt sugerat, de altfel, în majoritatea zvonurilor de până acum. Deși nu este chiar din muchie în muchie, acest afișaj lasă o ramă destul de mică atât deasupra, cât și dedesubt și pe părțile laterale.

Uitându-ne la spatele presupusului iPhone 8, vom remarca și cele mai multe ciudățenii. Atenția ne este atrasă în primul rând de cameră. Și nu pentru faptul că are două obiective, ci pentru felul în care sunt așezate ele: pe verticală. La iPhone 7 Plus, spre exemplu, obiectivele camerei iSight Duo sunt așezate pe orizontală. Posibilitatea ca iPhone 8 să aibă o cameră cu obiectivele așezate invers a fost o singură dată indicată, în decembrie 2016, de blogul japonez Mac Otakara.

O a doua bizarerie remarcată pe spatele dispozitivului este senzorul de amprentă. Da, din păcate, ați citit cât se poate de bine… Touch ID apare pe carcasa iPhone-ului din imagini, imediat sub logoul Apple și prin asta nu ni se confirmă doar lipsa unui buton principal în noul dispozitiv, ci și relocarea senzorului de identificare a amprentelor. Chiar dacă cele mai multe zvonuri de până acum indicau fie scoaterea Touch ID, fie încorporarea lui în ecranul iPhone 8, săptămâna aceasta un analist a lansat ipoteza mutării senzorului pe spatele dispozitivului din cauza problemelor pe care le ridică integrarea Touch ID în ecran.

În ceea ce privește dimensiunile, dispozitivul din imagini are o lungime de 149,5mm și o lățime de 72,5mm. Ca să înțelegeți mai bine, el este mai înalt și mai lat decât un iPhone 6/6s/7 (138,3mm / 67,1mm), dar este mai mic decât un iPhone 6/6s/7 Plus (158,2mm / 77,9mm), chiar dacă are un ecran mai mare decât acestea din urmă (5,8 inchi față de 5,5 inchi).

El nu stă din păcate la fel de bine la capitolul de grosime, fiind neașteptat de gros. Mai precis, imaginea ne sugerează că dispozitivul măsoară nu mai puțin de 8,6mm pe grosime, cu 1,5mm mai mult decât un iPhone 7 și cu numai 0,7mm mai subțire decât un iPhone 4 (da, acel iPhone lansat în urmă cu șapte ani…). O creștere atât de mare a grosimii ar fi șocantă, însă ar putea fi atribuită noii carcase din sticlă și oțel inoxidabil (aceleași materiale au fost folosite de către Apple și la iPhone 4/4s). Totuși, nu ne întrebați de ce, la 8,6mm, camera încă mai iese în relief…

Pe groasa ramă a dispozitivului se găsesc, conform imaginilor, clasicele butoane pentru controlul volumului și comutatorul pentru Silențios (în partea stângă), butonul de adormire/trezire și sertarul SIM (în partea dreaptă) și conectorul Lightning cu difuzorul (în partea inferioară). Evident, un jack pentru căști lipsește cu desăvârșire de pe carcasa noului dispozitiv (sperăm că nimeni nu aștepta ca el să se reîntoarcă).

Până la ora actuală nu se știe când a fost capturată imaginea, dacă este autentică și nici dacă ne prezintă designul final al iPhone 8, așa că vă recomandăm să priviți totul cu o oarecare doză de scepticism.

De spunem că nu știm dacă imaginea ne prezintă sau nu designul final al iPhone 8? Aparent, ea pare să fi fost înregistrată în etapa de dezvoltare cunoscută drept EVT (Engineering Verification Testing), ceea ce înseamnă că, dacă este autentică, ea nu ne arată nimic altceva decât unul dintre cele peste 10 prototipuri de iPhone pe care se presupune că Apple le-a testat anul acesta. Dintre aceste prototipuri, compania americană a ales unul, însă nu este obligatoriu ca el să fie tocmai cel din imaginea de mai sus.

Despre autenticitate deocamdată nu știm nimic, însă vom menționa că în trecut au mai apărut pe aceeași rețea de socializare din China (Weibo) schițele unor modele de iPhone nelansate (inclusiv iPhone 6) și, chiar dacă inițial nimeni nu a crezut în ele, în cele din urmă s-au dovedit a fost reale. Nu știm dacă același este și cazul de față, dar sperăm să nu fie, întrucât nimeni nu ar vrea ca iPhone 8 să arate atât de urât…

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.