Apple a schimbat astăzi denumirea iTunes Podcasts în „Apple Podcasts,”  actualizând cu această ocazie și pagina web în cadrul căreia le prezintă realizatorilor de podcasturi felul în care noul brand îi poate ajuta să-și promoveze emisiunile.

Noua pagină web le oferă utilizatorilor inclusiv o nouă insignă intitulată Ascultați în Apple Podcasts pe care oricine o poate descărca în mai multe limbi (inclusiv română; link direct) și încorpora în orice pagină web dorește (și poate) cu link pe podcastul favorit / realizat de el.

Această modificare de brand nu afectează însă sigla Podcasturi și nici standardele impuse de către Apple și nici nu aduce (pentru moment) modificări în aplicația pentru iPhone/iPad sau în iTunes. Ea afectează însă contul de Twitter al Podcasturi, care s-a transformat din @iTunesPodcasts în @ApplePodcasts. Acest cont le prezintă utilizatorilor recomandări cu cele mai noi și mai bune podcasturi pe care le pot asculta sau viziona.

Noul nume folosit de către Apple pentru Podcasturi se potrivește cu denumirile mai multor produse noi ale companiei – printre care se numără și Apple Pencil, Apple Watch și chiar Apple Music -, detașându-se de iTunes și celelalte denumiri cu prefixul „i.”

Transformarea iTunes Podcasts în Apple Podcasts ne poate indica faptul că Apple va acorda de acum mai multă atenție platformei de podcasturi pe care a creat-o. Acest lucru a fost indicat pentru prima dată chiar de către Eddy Cue, vicepreședinte executiv al companiei americane, care, într-un interviu acordat la Code Media Conference în februarie, a afirmat că Podcasturi va trece printr-o „imensă reînviere” și că Apple va face „în mod categoric” mai multe pentru această platformă în viitor.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.