Acest iPhone 6s funcțional a fost construit de la 0 din piese cumpărate din China. Iată prețul estimat

0
1935

Poți construi un iPhone de la zero, piesă cu piesă? Răspunsul la această întrebare este afirmativ. Sau cel puțin asta reiese din povestea lui Scotty Allen, un fost inginer software care a avut curiozitatea de a-și asambla singur un iPhone 6s.

El a făcut recent o vizită în orașul chinezesc Shenzhen, unde a început să caute toate piesele de care avea nevoie pentru a-și „produce” un iPhone 6s. Găsirea tuturor componentelor nu a fost atât de simplă, întrucât unele nu se găsesc decât pe sub mână, provenind de la persoane care le fură din fabricile partenere Apple.

Un exemplu în acest sens este placa de bază. Pentru că vroia să o cumpere împreună cu butonul principal cu care fusese asociată din fabrică (în caz contrar, Touch ID nu ar mai fi funcționat), Allen a trebuit să apeleze la diferiți vânzători și contactele pe care acestea le aveau, găsind astfel, cu greu, componenta dorită.

Odată ce a avut toate componentele necesare, însă, Allen le-a montat la locul lor, le-a conectat și a avut surpriza de a vedea că noul dispozitiv funcționează complet și corect, arătând în același timp ca orice alt iPhone 6s.

Acum dacă vă întrebați cât de mult a costat toată afacerea, ei bine Allen nu a economisit vreun leu construindu-și iPhone-ul singur și de la 0. Într-o discuție pe reddit, acesta a afirmat că a cheltuit „mult peste 1.000$.” Cu toate acestea, el a adăugat că o foarte mare parte din această sumă s-a dus către componente ce nu au fost necesare, piese care s-au stricat și instrumente inutile. Făcând o estimare „grosso modo,” el crede că în iPhone-ul său de 16GB au intrat piese de aproximativ 300$.

Allen își prezintă experiența avută la asamblarea iPhone-ului în videoclipul pe care îl puteți urmări mai sus. Dacă doriți mai multe detalii cu privire la locurile de unde și-a cumpărat componentele și cum a asamblat iPhone-ul, va trebui însă să accesați blogul lui.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.