Într-o clădire secretă din Palo Alto, California, o mică echipă de ingineri biomedicali recrutați de Apple caută să găsească metode mai bune pentru monitorizarea glucozei din sânge, informează CNBC.

Compania americană ar fi început să lucreze la tehnologii de monitorizare a glucozei încă de pe vremea lui Steve Jobs, care își dorea să dezvolte un senzor capabil să monitorizeze în mod continuu și neinvaziv nivelul glucozei din sânge pentru a îmbunătăți calitatea vieții și ajuta diabeticii.

În prezent, Apple este suficient de departe în procesul de cercetare încât realizează studii de fezabilitate în clinicile din San Francisco Bay Area. Mai mult decât atât, sursele celor de la CNBC sugerează că gigantul american ar fi angajat deja consultanți care să se asigure că noua tehnologie respectă normele legale în vigoare și poate fi inclusă în dispozitive viitoare.

Echipa „de glucoză” se află în subordinea lui Johny Srouji, vicepreședintele Apple pentru tehnologii hardware. (…)

Una dintre persoane a spus că Apple dezvoltă senzori optici, care implică emiterea unui fascicul luminos prin piele pentru a măsura semnele de glucoză.

Din păcate, CNBC nu indică momentul în care noii senzori vor fi incluși în produsele companiei Apple și nici care ar putea fi primul dispozitiv care îi va avea integrați. Din actuala gamă de produse a gigantului californian, cel mai potrivit gadget pentru o astfel de tehnologie este însă Apple Watch, întrucât el intră mereu în contact cu pielea.

În acest context merită amintit că există de foarte multă vreme informații potrivit cărora Apple lucrează la tehnologii avansate pentru domeniul medical. Încă dinaintea lansării primului Apple Watch apăruseră informații conform cărora ceasul va fi capabil să măsoare, printre altele, tensiunea arterială și nivelul glucozei din sânge. Acest lucru nu s-a întâmplat în cele din urmă, deoarece tehnologia nu era pe atunci suficient de acurată, însă Apple a continuat să o dezvolte și îmbunătățească; drept dovadă zvonul apărut acum.

În ultimii ani, Apple și-a mărit investițiile în domeniul medical, lansând platforme precum HealthKit și CareKit. Aceasta din urmă a fost anunțată anul trecut și le permite dezvoltatorilor de aplicații să creeze software integrat care să le permită pacienților și doctorilor să urmărească mai bine starea de sănătate.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.