iWatch va include senzori pentru transpiratie si glucoza din sange. Apple asteapta aprobarea pentru comercializarea ca si dispozitiv medical

0
209

iwatchSfarsitul acesta de saptamana este unul plin de informatii legate de viitorul ceas inteligent pe care compania Apple il va pune in vanzare incepand cu toamna anului in curs. Dupa ce celebrele publicatii de peste Ocean The Wall Street Journal si Reuters au venit fiecare cu propriile informatii legate de iWatch, astazi o mai putin cunoscuta publicatie din China, Laoyadoba, vine cu cateva detalii noi despre viitorul dispozitiv inteligent si revolutionar pe care Apple il va lansa in curand. Citand persoane care cunosc planurile companiei Apple, site-ul sustine ca firma din Cupertino a terminat de pus la punct ultimele detalii despre deign si specificatii, trimitand spre aprobare astfel de ceasuri la Administratia americana pentru Alimente si Medicamente (FDA) de la care asteapta certificarea ceasului ca si echipament medical.

Compania Apple doreste sa primeasca aprobarea de a putea comercializa acest dispozitiv si cu ntitlul de accesoriu medical, deoarece o parte din functionalitatea lui va fi legata de inregistrarea prin senzori a unor functii vitale ale utilizatorului. Aceeasi publicatie asiatica vine sa confirme implementarea unor senzori avansati de masurare a functiilor corpului uman, indicandu-ne ca printre acestia s-ar putea numara unii capabili de masurarea ritmului cardiac, a presiunii arteriale si chiar a glucozei din sange. Apple ar putea include in viitorul ceas chiar si un senzor capabil sa analizeze transpiratia utilizatorului, la acesta lucrand in interiorul campusului din Cupertino pentru o mai buna integrare cu aplicatia Health a iOS 8.

In trecut au existat informatii potrivit carora Apple lucreaza cu Administratia americana pentru Alimente si Medicamente pentru a implementa in mod corect senzorii care vor putea furniza utilizatorului detalii despre starea de sanatate si conditia fizica. De asemenea, firma americana a angajat mai ales in ultimele 12 luni o serie de persoane din industria fitness-ului si medicala cu o experienta vasta in crearea de accesorii inteligente capabile sa ofere utilizatorului informatii avansate despre propriul organism.

- Reclamă -