Apple ar putea oferi oricarui posesor de Mac acces la functia Handoff de pe Yosemite

0
169

handoff

Una dintre cele mai grozave functii noi ale OS X 10.10 si iOS 8 este Continuitatea, deoarece aduce o mai buna comunicare intre cele doua sisteme de operare, facand utilizatorii sa nu mai depinda de un singur dispozitiv atunci cand efectueaza o sarcina. Din pacate, Apple nu a specificat in mod clar care sunt Mac-urile compatibile cu noua functie a OS X 10.10, iar dezvoltatorii de aplicatii care testeaza actualele versiuni beta ale sistemului de operare au descoperit ca, actualmente, numai Mac-urile care suporta standardul Bluetooth 4.0 (tehnologia Bluetooth de consum redus) au acces la noile caracteristici (printre care se numara Handoff) legate de continuitate.

Apple nu ar fi afisat lista cu Mac-uri compatibile cu functiile OS X, deoarece ea nu ar fi finalizat dezvoltarea noilor caracteristici si, deci, nu stie cu exactitate care vor putea fi Mac-urile compatibile. Astazi, aflam, spre exemplu, ca, pe langa Mac-urile care accepta noua tehnologie Bluetooth (modelele de Mac urmatoare sau mai recente: MacBook Air jumatatea anului 2011, MacBook Pro jumatatea anului 2012, iMac sfarsitul anului 2012, Mac Pro sfarsitul anului 2013, Mac mini jumatatea anului 2011) ar mai putea fi incluse si altele, compania americana testand in prezent suportul pentru ele.

Daca in cele din urma tehnologia Bluetooth de consum redus va fi singura modalitate prin care Mac-urile ar putea accesa Continuitatea de pe Yosemite, exista posibilitatea ca modelele de Mac incompatibile cu aceasta tehnologie sa poata accesa totusi functia prin intermediul unor adaptoare Bluetooth 4.0 de la terti. In momentul de fata, anumite adaptoare conectate la Mac-urile mai vechi ofera utilizatorilor acces la noile functiilegate de continuitate. Cu toate acestea, insa, unele adaptoare Bluetooth 4.0 nu ofera inca acces la noua functie, deci ramane de vazut care va fi decizia finala a Apple.

Cel mai probabil in toamna, compania Apple va anunta utilizatorii care sunt modelele de Mac compatibile cu continuitatea de pe OS X Yosemite. In cazul terminalelor cu iOS lucrurile stau ceva mai simplu intrucat numai iPad 2 nu este, dintre dispozitivele ce pot face actualizarea la iOS 8, compatibil cu tehnologia Bluetooth 4.0. Apple ar putea oferi continuitatea si pe Apple TV, actualele versiuni beta ale software-ului dedicat acestui produs indicandu-ne compatibilitate cu noua functie.

- Reclamă -