Microsoft va retrage vechile versiuni ale Skype pentru Mac si Windows. Utilizatorii trebuie sa actualizeze programul

0
1384

Captură de ecran din 2014.06.21 la 08.28.31

Skype este una dintre cele mai populare platforme online de mesagerie si apeluri voce si video, ea fiind disponibila atat de pe mobil si tableta, cat si de pe desktop sau chiar consola. Compania Microsoft, care detine acest program, a anuntat in cursul zilei de astazi ca va renunta sa mai ofere versiunile mai vechi ale aplicatiei Skype de pe Mac si Windows in lunile care urmeaza, pentru a face loc unor actualizari importante.

Utilizatorii de Mac sau PC ce au instalat Skype 6.14 sau o versiune anterioara vor descoperi in curand ca nu se vor mai putea loga pe conturile proprii din aceste aplicatii pana in momentul in care nu fac actualizarile la cele mai noi versiuni. Partea interesanta este ca Skype 6.14 este o versiune a programului lansata la inceputul acestui an, asa ca multi dintre utilizatorii care au descarcat aceasta versiune s-ar putea sa nu mai fi fost interesati sa verifice daca programul ofera actualizari noi. Cea mai recenta versiune a Skype pentru Windows si Mac este 6.18.

Utilizatorii vor putea efectua actualizarea la cea mai recenta versiune a Skype accesand meniul Skype si selectand optiunea Check for Updates. In momentul in care apare o fereastra precum cea din captura de ecran de mai sus, vei putea alege Install on Quit pentru a descarca cea mai recenta versiune a programului si pe propriul computer. Puteti descarca, de asemenea, cea mai recenta versiune a Skype de pe site-ul oficial. Trebuie stiut ca Skype este compatibil in continuare numai cu Mac-urile care ruleaza OS X Snow Leopard sau o versiune ulterioara si au o camera web integrata sau conectata.

Cei de la Microsoft au anuntat ca in curand programul Skype va fi capabil sa traduca simultan conversatiile, iar in urma cu cateva luni au publicat o actualizare a versiunii pentru Mac, PC si consola Xbox One care oferea oricarui utilizator posibilitatea de a efectua apeluri video in grup.

- Reclamă -