Daca nu ti se mai incarca dispozitivul iPhone 5, vina ar putea fi a incarcatorului contrafacut pe care il folosesti

4
20886

Una dintre cele mai mari probleme ale iPhone cauzate nu de Apple, ci de utilizatori este folosirea incarcatoarelor contrafacute. Foarte multi nu inteleg, chiar si dupa numeroase avertismente venite din partea Apple sau dupa ce au vazut diferentele dintre un adaptor original si unul contrafacut (neautorizat), ca aceste accesorii ieftine nu doar ca iti pot distruge dispozitivul scump pe care il detii, ci te pot electrocuta ori arde din cauza ca nu respecta niste norme minime de protectie a consumatorului. Astazi nu vom discuta despre problemele grave pe care ti le pot cauza aceste accesorii contrafacute, ci despre distrugerea treptata a terminalelor iPhone.

O companie britanica ce efectueaza reparatii si pentru dispoztitive iPhone a descoperit ca adaptoarele si cablurile de alimentare ieftine pentru iPhone comercializate in destul de multe magazine pot provoca distrugerea cipului U2 IC situat pe placa de baza a terminalului iPhone 5. Distrugerea acestui cip despre care nu se stie si nu s-a prea vorbit atat de des face ca dispozitivele iPhone afectate sa nu se mai porneasca orisa incarce mai mult de  procent din baterie dupa descarcarea completa.

iPhone-5-U2-B-800x400

Pe cat de mic este acest cip aproape microscopic, pe atat de important este el in interiorul iPhone, deoarece el controleaza incarcarea bateriei, butonul inactiv/activ, cateva functii USB si regleaza puterea de incarcare a IC care de fapt incarca terminalul iPhone. In momentul in care acest cip este stricat, el nu va mai functiona asa cum ne-am astepta, ceea ce inseamna ca nu va mai incarca terminalul iPhone 5, iar acesta nu se va mai porni. Utilizatorilor care duc terminalele iPhone ce nu se mai incarca in service-uri care nu sunt autorizate de Apple pentru repararea produselor, li se va schimba bateria terminalului cu probleme. Aici intervine problema ca bateria inlocuita va functiona pana in momentul in care se va descarca in mod complet, fiind ulterior imposibila, din nou, reincarcarea acesteia.

Problema afecteaza aparent terminalele iPhone 5 si iPhone 5c ale caror cipuri U2 IC se defecteaza dupa ce sunt folosite adaptoare sau cabluri USB neautorizate de catre Apple, deoarece ele nu regleaza tensiunea electrica in mod corect. In cazul utilizatorilor de iPhone 5s problema s-ar putea sa nu apara, deoarece acest terminal include un cip U2 IC diferit de cele doua susmentionate. Cu toate acestea, exista riscul pentru orice terminal Apple sa fie afectat de adaptoarele sau cablurile USB contrafacute, defectarea cipului in cauza ducand la defectarea terminalului care va trebui inlocuit de catre Apple sau un service autorizat.

Daca iPhone-ul sau iPad-ul tau nu se incarca, nu uita, inainte de a-l duce in service, sa urmezi pasii din articolul de asistenta mentionat mai jos:

Merita, asadar, pentru o economie de cateva zeci de lei, sa folosesti un adaptor ori cablu USB contrafacut (care nu este certificat de Apple cu eticheta Made for iPhone/iPad/iPod), distrugandu-ti astfel un telefon de cateva mii de lei sau punandu-ti in pericol viata?


iOS 7 atentioneaza toti utilizatorii in momentul in care conecteaza un iPhone sau iPad la un cablu ori accesoriu care nu este certificat si care le poate pune in pericol terminalul sau viata, deci este foarte simplu de identificat daca incarcatorul pe care il folosesti este autentic sau contrafacut.

- Reclamă -