Apple depune eforturi mari să încorporeze Touch ID în ecranul iPhone 8. iPhone 7s va avea 3GB de RAM

0
1261

Integrarea Touch ID sub sticla afișajului rămâne cea mai mare problemă întâmpinată de Apple în pregătirea producției de serie a iPhone 8. Sau cel puțin asta susține analistul Timothy Arcuri de la Cowen and Company într-o notă de cercetare în care mai oferă și alte câteva informații interesante despre gama 2017 de iPhone.

Începând cu Touch ID, analistul american, citând rezultatele „muncii sale de teren,” afirmă că în prezent producția de senzori de amprentă care folosesc tehnologia Apple și AuthenTec este una scăzută. Pornind de aici, Arcuri susține că gigantul californian nu pare să mai dorească să implementeze un senzor de amprentă extern în modelul de iPhone cu afișaj OLED de 5,8 inchi, ci, în schimb, unul încorporat în ecran.

Acest senzor dorit de Apple, însă, ridică probleme destul de mari de producție, iar dacă acestea nu se vor rezolva la timp, analistul vede trei scenarii posibile, după cum urmează:

  • Touch ID va fi pus pe spatele iPhone 8, dar într-un loc diferit față de senzorul de amprentă al Samsung Galaxy S8. Din păcate, așa cum notează și analistul, aceasta nu ar fi nici cea mai optimă soluție și nici cea mai ușor de utilizat.
  • Producția iPhone 8 va fi amânată până când problemele cu integrarea Touch ID vor fi rezolvate. În această situație ipotetică, analistul consideră că Apple va anunța iPhone 8 în septembrie, alături de iPhone 7s și iPhone 7s Plus, dar îl va lansa abia spre sfârșitul anului curent.
  • Senzorul de amprentă Touch ID va lipsi cu desăvârșire din iPhone 8, astfel că noul dispozitiv se va baza pe alți senzori biometrici, cum ar fi cei de recunoaștere facială sau a irisului. Dintre toate cele trei ipoteze, aceasta este, după cum crede și Arcuri, cea mai puțin probabilă, întrucât celelalte soluții de scanare ar putea să nu fie suficient de sigure și crea probleme cu Apple Pay.

Aparent, Apple își dorește să finalizeze senzorul de amprentă până în luna mai, însă dacă soluția cu care inginerii săi vor veni nu este una fezabilă, compania americană ar putea să apeleze la una dintre soluțiile de compromis prezentate mai sus (sau la o altă soluție); Arcuri crede cel mai mult în ipoteza amânării lansării iPhone 8. Potrivit analistului, dacă problemele cu senzorul de amprentă vor continua, producția iPhone-ului cu ecran OLED ar putea fi, cel mai probabil, amânată până în septembrie (de regulă, producția de serie a noilor modele de iPhone începe în lunile iulie sau august).

Problemele mai sus amintite nu îl fac însă pe analistul de la Cowen and Company să creadă că Apple va renunța la ideea lansării iPhone 8 până la finele anului în curs. Cu toate acestea, Arcuri este de părere că stocurile vor fi extrem de limitate sau chiar indisponibile până la sfârșitul lui 2017.

În ceea ce privește lansarea noului model de iPhone, Timothy Arcuri reiterează o idee cu care au venit analiștii de la Barclays și Brian White săptămânile trecute și care pare foarte plauzibilă, dacă ne gândim că toate modelele de iPhone mai „speciale” (vezi iPhone 7 Plus pe negru diamant) au avut probleme de disponibilitate imediat după lansare.

Separat de Touch ID și lansarea iPhone 8, în nota lui de cercetare, Arcuri mai afirmă că toate cele trei modele de iPhone pe care Apple le va lansa în 2017 (iPhone 7s, iPhone 7s Plus și, desigur, iPhone 8) vor avea 3GB de RAM. Aceasta este o veste bună în special pentru cei care vor face upgrade la iPhone 7s de la iPhone 7 (sau un model de 4,7 inchi anterior), întrucât iPhone 7 Plus are deja 3GB de RAM.

În plus, analistul mai adaugă că modelele de iPhone cu ecrane de 4,7 inchi și 5,5 inchi (succesoarele iPhone 7 și iPhone 7 Plus) vor păstra capacitățile de stocare de 32GB, 128GB și 256GB cu care vin și precursoarele lor. iPhone 8, în schimb, nu va veni decât în două configurații, cu 64GB și 256GB de stocare.

În privința configurației memoriei/stocării, toate cele trei modelele vor adopta probabil 3GB de RAM; [modelele de] 4,7 inchi/5,5 inchi vor avea probabil aceleași opțiuni de stocare precum actualele iPhone 7/7+ în 32/128/256GB, în timp ce modelul de 5,8 inchi pare să fie oferit în doar două configurații de memorie: 64GB și 256GB. În fine, modelul 5,8 inchi va avea o autonomie extinsă datorită a două grupuri de baterii.

În fine, coroborând informații mai vechi, Timothy Arcuri mai spune că iPhone 8 va avea o autonomie a bateriei foarte bună datorită folosirii a două grupuri de baterii, precum și că toată gama de iPhone din 2017 va folosi conectori Lightning cu USB-C Power Delivery pentru încărcare mai rapidă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.