Un nou prototip ne prezintă schimbările de design ale iPhone 8 (Articol actualizat)

2
3030

La numai câteva zile după ce apăruse pe Internet o schiță despre care ni se spunea că ne prezintă în premieră designul iPhone 8, un utilizator Weibo destul de cunoscut (KK) vine cu o altă variantă de iPhone 8 pe care o prezintă nu numai într-o schiță, ci și în câteva prototipuri.

Noile imagini prezentate ne arată un dispozitiv Apple care are dimensiuni foarte apropriate de iPhone 7/6s/6. Mai precis, conform schiței pe care o puteți vedea ceva mai jos, iPhone 8 va măsura 137,54mm pe lungime și 67,54mm pe lățime, fiind deci aproape la fel de lung și de lat precum iPhone 7 (138,3mm / 67,1mm).

În acest context, trebuie să specificăm că dimensiunile mai sus amintite sunt mult diferite față de cele indicate de schița apărută săptămâna trecută (149,5mm / 72,5mm) și confirmă acele zvonuri din trecut care ne sugerau că iPhone 8 va veni cu ecran de 5,8 inchi într-o carcasă cu o amprentă similară carcasei iPhone 7.

Alături de dimensiuni, diagrama de mai jos ne arată că afișajul iPhone 8 are o diagonală de 5,768 inchi (va fi rotunjită la 5,8 inchi, după cum ne așteptam), acoperind aproape întreaga față a dispozitivului. Între afișaj și muchiile iPhone-ului urmează să fie, pe toate cele patru laturile, o mică ramă de doar 4mm. Din această ramă, mai puțin de jumătate va fi vizibilă frontal, restul urmând a fi „pierdut” de sticla 2,5D pe care Apple urmează să o folosească pentru a-l patrulea an consecutiv.

În rest, pe panoul frontal al dispozitivului prezentat acum se mai poate observa, în zona superioară, un receptor/difuzor îngust înconjurat de mai multe componente, printre care se numără, probabil: camera frontală, un microfon, un senzor de lumină ambientală, un senzor de proximitate și un senzor pentru recunoașterea facială.

Uitându-ne strict la nivelul componentelor din partea de sus a ecranul, nu putem să nu remarcăm faptul că niciunul dintre prototipurile prezentate acum de aceeași persoană care a publicat și schița în cauză nu ne prezintă celelalte componente în afară receptorului. Ba chiar mai mult, ele ne arată că afișajul ar înconjura receptorul, chiar dacă din schiță reiese altceva. Prin urmare, încă este destul de neclar cum ar putea încadra Apple toate componentele mai sus menționate în panoul frontal al iPhone 8 și cât de vizibile vor fi ele în realitate.

Din schița de mai sus se mai poate remarca lipsa unui buton principal (în forma cunoscută la toate iPhone-urile de până acum) și, implicit, lipsa unui Touch ID vizibil. Aceste două aparente lipsuri nu ne mai pot surprinde, în condițiile în care mai toate zvonurile de până acum ne indică implementarea unui buton principal virtual în iPhone 8 și încorporarea senzorului de identificare a amprentelor în ecranul dispozitivului (sau într-o componentă dedicată de pe spatele lui; ea nu apare pe carcasa prototipului prezentat de KK, dar apărea în schița de săptămâna trecută).

Și pentru că veni vorba despre carcasă, prototipul de mai sus ne reconfirmă faptul că iPhone 8 va avea o cameră duală cu obiectivele așezate unul sub celălalt (pe verticală, deci, nu pe orizontală). Totuși, spre deosebire de prototipul de săptămâna trecută și chiar spre deosebire de iPhone 7 Plus, acesta are blițul așezat între cele două obiective și nu lângă ele. O astfel de modificare ar putea ajuta la implementarea de caracteristici speciale pentru realitatea augmentată și 3D.

Utilizatorul KK a mai prezentat în trecut informații veridice cu privire la dispozitive nelansate, motiv pentru care imaginile prezentate de el acum merită luate în calcul, chiar dacă noi vă recomandăm să le priviți cu o oarecare doză de scepticism (această recomandare fiind alimentată mai ales de faptul că un concept publicat recent pe iDropNews ne prezenta un dispozitiv cu un design similar celui pe care îl vedem în prototipurile de acum; nu și în schiță, însă).

Acestea fiind spuse, dacă avem în vedere și diferențele dintre acest prototip și cel de săptămâna trecută, se prea poate ca niciunul dintre ele să nu ne prezinte iPhone-ul Ediție Aniversară 10 ani pe care Apple urmează să îl lanseze anul acesta. Vă reamintim că în trecut ni s-a sugerat că Apple a testat nu mai puțin de 10 prototipuri ale iPhone 8, deci se poate ca o parte dintre ele să ajungă pe internet fără ca varianta finală să fie văzută înaintea lansării (așa cum, de altfel, se poate ca printre prototipurile apărute să fie și varianta finală).


Actualizare 18 aprilie, ora 10:30: Se pare că schița și prototipurile prezentate de KK au fost publicate pentru prima dată pe ifanr. iDropNews confirmă că și prototipurile lor se bazează pe schița apărută pe ifanr.

2 COMENTARII

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.