tvOS 11 va aduce pe Apple TV mod imagine-în-imagine și profiluri de utilizator

0
697

Odată cu tvOS 11 – viitoarea versiune majoră a sistemului de operare pe care Apple urmează să o anunțe în iunie, la WWDC 2017Apple TV generația a 4-a urmează să primească două funcționalități pe care utilizatorii le așteaptă de ceva vreme.

Potrivit unei „surse de încredere” citată de site-ul web israelian The Verifier, tvOS 11 urmează să le permită mai multor utilizatori să își creeze conturi pe un Apple TV. Astfel, aceștia vor vedea atât conținutul personal din Apple Music, iTunes și iCloud, cât și propriile aplicații.

În prezent, macOS este singura platformă Apple care le permite mai multor utilizatori să își creeze conturi pe un singur computer; iOS acceptă crearea de conturi diferite pe iPad, însă numai pentru tabletele configurate pentru sălile de clasă.

Odată ce mai mulți utilizatori și-au creat conturi, comutarea între aceste conturi urmează a se face la fel de simplu precum schimbarea canalelor, spre exemplu. Prin urmare, într-o casă, Apple TV le va permite părinților să aibă conturi diferite de cele ale copiilor, spre exemplu, văzând doar acel tip de conținut și aplicații care îi interesează.

Sursa celor de la The Verifier susține că procesul de dezvoltare al noii funcționalități pentru Apple TV se află în stadiu destul de avansat. Cu toate acestea, israelienii ne avertizează că Apple ar putea să o implementeze abia după lansarea versiunii publice de tvOS 11.

În plus, alături de suportul pentru mai multe conturi, Apple TV 4 urmează să mai vină în tvOS 11 cu o altă caracteristică împrumutată de la Mac și iPad: modul imagine-în-imagine. Acest nou mod de vizionare le va permite utilizatorilor să urmărească un clip video / un film în timp ce accesează o altă aplicație/joc.

După cum ne ilustrează imaginea de mai sus, în modul imagine-în-imagine, clipul video se minimalizează într-o fereastră mai mică afișată într-unul dintre colțurile ecranului, astfel încât să permită folosirea celorlalte aplicații.

În fine, The Verifier mai susține acele zvonuri cum că Apple va impementa în Apple TV un program TV și va oferi abonamente TV prin intermediul unor parteneriate cu diferiți creatori de conținut.

The Verifier este un site relativ nou în lumea zvonurilor despre produse nelansate ale Apple, motiv pentru care nu putem ști cu certitudine cât de corecte sunt informațiile prezentate de către ei. Până acum, ei au fost singurii care au vorbit despre viitoarele versiuni majore de iOS și, iată, tvOS.

Vă reamintim că săptămânile trecute, The Verifier ne indica faptul că iOS 11 va permite efectuarea de apeluri FaceTime în grup și că va integra „mai adânc” Siri în iMessage și iCloud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.